Tips och analyser Mantorp

Mantorp. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 7 Zourane Kronos har varit alert och bra bakom bilen då hon fått prova och Jorma som också provat några gånger under karriären brukar också vara alert och bra bakom bilen. Zourane Kronos är nog tidigt i tät.

Loppanalysen: Nurmos 7 Zourane Kronos har inlett karriären på strålande sätt och hon ståtar med fem segrar av sex möjiga. Vid enda förlusten hade hon bakspår och avslutade då strålande från kön och hon var fortsatt mycket bra. De fem segrarna är tagna efter tidig spets och det troliga är att vi åter får se henne i den positionen. Det betyder att hon blir svårfångad på nytt även om motståndet blir allt tuffare i takt med segrarna. Lågt odds får vi och inget jag vill jaga. Och inget jag vill försöka fälla.

Westholm har ett intressant nyförvärv i 1 They Don’t Know. Denne har visat fint kunnande vid några tillfällen och första hos Westholm och från spår ett gör henne intressant. Jag tror vi får se en bra insats direkt.

Öppet stolopp detta om favoriten skulle ha annat för sig än att vinna. 8 Zolicia gör årsdebut och gör det från svårt läge. Har visat fin fart men det ser tufft ut.

10 Wahtoshi vann på rejält sätt näst senast och får Ohlsson upp.  9 Fantasia Newport galopperade bort en tätplats i Berg-debuten senast. Lopp i sig nu.

Spelförslaget: Jag tror att 1 They Don’t Know svarar för en bra insats i Westholm-debuten och från spår ett är det bra chans att hon grejar en plats. Jag spelar på det till oddset 2.30.

Mantorp. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Favoriten 6 Deede Star provas nog för spets. Han har öppnat hyggligt bakom bilen men inte mer än så. 1 Rapide Yoda var rätt bra första stegen då han hade spår ett och Johan kan vara sugen på att ta emot. Jag är ändå inne på att 7 Bearbucket är snabbast och når spets.

Loppanalysen: Ny vettig Nurmos-chans då hans 6 Deede Star har en fin uppgift. Hästen inledde med tre segrar i följd. Den första från utvändigt ledaren och sedan två segar från spets och tidig spets. Senast kom första förlusten då en resa utvändigt ledaren blev för tuff. Han blev då lite hetsig på kuppen och sista biten in mot mål så gick det inte fort om man uttrycker sig snällt. Han har pustat därefter och är säkert i bra författning nu. Vinner nog om det blir spets men blir han utsvarad så är det mer en öppen historia. Lite svårbedömd är det.

1 Rapide Yoda är rätt gedigen. Vann från tidig spets för tre starter sedan och här kan det bli spets på nytt. Eller en resa i rygg på favoriten Deede Star. Bör därmed greja en framskjuten placering.

7 Bearbucket är snabb men har nu tre galoppstarter i följd. Felfri bör Berghs häst hävda sig fint här men visst är han vansklig. Nu är jag inne på att det kan bli spets och på en bra bana borde han då kunna fungera och även springa snabbt. Spets underlättar. Han är därmed intressant. 5 Esther Lixarve har också galopperat en hel del och får visa bättring.

Spelförslaget: Jag spelar på att 7 Bearbucket når spets och fungerar. Vinnaroddset är 6.50 och jag provar.

Mantorp. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 2 Mr Lindy öppnar raskt och har läget. Är svår att ta en längd på. Utifrån hotar 3 Felix V.M. och 5 Mack Dragan. Alla dessa tre har nya och offensiva kuskar.

Loppanalysen: Ett rätt litet fält  men ett par fina hästar i listan. 5 Mack Dragan har nu fått ett par lopp i kroppen. Vi har stora krav på den här hästen och senast borde han kanske ha varit närmare Gento som plockade ner Mack Dragan utvändigt. Mack var dock långt ifrån dålig då Gento kan mycket och Mack Dragan kan säkert vara ännu vassare nu. Ny kusk i Ohlsson i kväll.

Ny kusk har även 3 Felix V.M. då Kaj sitter upp. Felix V.M.är effektiv om han når spets och det är möjligt. Kan ändå bli svårt att komma dit med snabbe 2 Mr Lindy invändigt. Som har Jorma.

Johan U har två vapen i loppet och båda räknas. Hans 4 Dizzy River är bra då han fungerar men det har inte fungerat fullt ut på slutet. 9 Ferrari Kievitshof är en reslig sak som vann lätt från spets senast. Har vairt struken och ifrån därefter och det oroar något.

Styrkan för seger har Berghs 6 Explosive Merlot men det har blivit en del galopper på sistone. Gynnas säkert av finare banunderlag nu och gynnas om det blir hård körning från start, vilket det säkert kan bli. Berghs häst plockade ner Magic Gwin utvändigt denne vid seger i fjol och räds inte tuffa lopp. Är spännande här om han fungerar.

Spelförslaget: Jag spelar på att 6 Explosive Merlot fungerar på fint banunderlag och det kan bli lite körning i loppet, vilket gynnar. Spelar vinnare till oddset 5.75.

Mantorp. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Othella Marke har spetsat de två gånger hon haft framspår bakom bilen och bör kunna nå spets även här. Det är lång distans och mindre risk att någon bråkar. 3 Certo Cito kan vara den som hotar.

Loppanalysen: Ett stolopp över lång distans. 10 Candy Crush har visat toppform och då hon visar fin styrka så bör hon duga gott över den långa distansen. Hon var positiv för tre starter sedan och galopperade med segerkrafter i sista kurvan näst senast. Senast kom segern och hon avgjorde då den tunga vägen då hon plockader ner ledaren 5 Othella Marke på linjen. Othella Marke har åter bra chans att komma till ledningen och är ett givet motbud.

7 My Way Star gör debut i ny regi och har nu Jorma upp. I kvalloppet senast kördes hon mestadels på innerspår och det var i något jobbig stil. Inte så lätt att förbättra hästar från Airaksinen och jag avvaktar med henne.

4 Totally Face avslutade rätt bra senast och verkar uppåt. 13 Laurenti har lite svårt att övertyga hos Bergh och 11 I Scream Ice Cream hade sparat i mål senast. Åter med Oskar. 6 Nika är snabb men osäker och körande Olga har ingen helt lätt uppgift.

Spelförslaget: Jag tror att 10 Candy Crush åter är starkast sista biten och spelar vinnare till oddset 5.25.

Mantorp lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  4 Forza Rapida öppnar snabbt och är mycket effektiv i spets. Crebas har med största sannolkihet en given taktik och bör lyckas i sitt uppsåt.

Loppanalysen: 9 Victoria Lane har övertygat vid två segrar. Näst senast vann hon trots jobbig resa och ännu vassare var hon senast då hon avslutade helvasst fram till ohotad seger. Hon har visat toppform och härlig fart och blir segerfarlig på nytt. Bakspår över kort distans kan dock ställa till det för henne.

4 Forza Rapida har bättre läge och är spetsfavorit. Crebas häst krigar berömvärt från spets och vann därifrån senast. Har alla segrar från tätkänning och gillar helt klart att vara med i den främre träffen. Här över kort distans kan det mycket väl räcka till ny seger från spets. Nu med lopp i kroppen dessutom.

1 Arras Cando var fullt bra från svårt läge i tufft gäng senast. Är med i striden om det löser sig från spår ett. Har visat fint kunnande.

3 J.H.Respons  var godkänd senast och har nu lopp i kroppen samt fint utgångsläge. 10 Prinsen One visade inget extra från spets senast och får ny smyga med. Småkämpig uppgift.

Spelförslaget: Spets över kort distans är ett bra segerrecept och 4 Forza Rapida trivs utmärkt i ledningen. Kommer i fin form dessutom och jag provar ett vinnarlir till 4.85.

Mantorp lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  3 Sete öppnar raskt men senast högg han i galopp vid laddning och det måste klaffa med aktionen om han ska kunna stå emot snabba 6 Dream Night Palema.

Loppanalysen: Dem som spetsar av 3 Sete och 6 Dream Night Palema har given fördel. Jag tror att Dream Night Palema kan komma till spets och därifrån blir han inte lätt att nå. Han kommer till start med två segrar i följd bakifrån. Han har pustat något efter det men det låter bra från stallhåll och jag tror vi får se en bra insats. Han har tränat 18,5 full väg på bra sätt. Från ledningen är det bra chans.

Sete är nog värsta motbudet men han måste hålla sig i trav. Senast blev det galopp vid laddning. Kapacitet finns och spets skulle hjälpa mycket.

10 Liam Dana har suttit fast på slutet och kan vara skrällduglig. 4 Hugo R.C. hade lite sparat näst senast och 2 Andy Pandy One har fint läge. Två dugliga hästar som kan räcka. 9 Temple of Dreams kommer också in i machen vid körning.

Spelförslag: 6 Dream Night Palema mot spets och seger är tanken. Spelar vinnare till 2.65.

Summering spelförslag:
Mantorp lopp 4 – Plats 1 They Don’t Know till 2.30
Mantorp lopp 5 Vinnare 7 Bearbucket till 6.50
Mantorp lopp 6Vinnare 6 Explosive Merlot till 5.75
Mantorp lopp 7Vinnare 10 Candy Crush till 5.25
Mantorp lopp 8Vinnare 4 Forza Rapida till 4.85
Mantorp lopp 9Vinnare 6 Dream Night Palema till 2.65

Avstå spel på:
Mantorp lopp 6 – 4 Dizzy River
Mantorp lopp 7 – 13 Laurenti
Mantorp lopp 9 2 Andy Pandy One

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson