Ett riktigt starkt startfält för kallblodseliten gör upp i Moe Odins Äreslopp som blir påskaftonens russin i kakan när det travas i norska Klosterskogen.

Påskaftonen brukar traditionsenligt betyda fokus på norska Klosterskogen. 800-metersbanan har i sitt Moe Odins Äreslopp trots bara sju startande samlat några av landets bästa kallblod. Lome Brage är redan klar för titelförsvar i Elitkampen efter att i årsdebuten vunnit ”Meyer’n” i strålande stil senast. På lördag får han motstånd av bland andra kvicke Odd Herakles, uppstickaren Roli Eld och stålstoet Ulsrud Tea. Dessutom regerande mästaren Kleppe Slauren.

Klosterskogen Grand Prix med en kvarts miljon kronor till vinnaren är helgens clou på den norska ovalen, men har i den hårda konkurrensen inte lyckats locka någon av de största stjärnorna till sig i år. Loppet innehåller dock Robert Berghs båda Balfour och Montdore som är tillbaka efter Frankrike-äventyr, Adrian Kolgjinis Target Kronos samt danske VM-hästen Tripolini V.P.

Här är startlistorna:

Moe Odins Äreslopp, 2100 auto

1 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
2 Ingbest – Tom Erik Solberg
3 Roli Eld – Vidar Hop
4 Lome Brage – Erlend Rennesvik
5 Myhreng Jerker – Olav Mikkelborg
6 Kleppe Slauren – Kjetil Djöseland
7 Ulsrud Tea – Svein Ove Wassberg

Klosterskogen Grand Prix, 2100 auto

1 Target Kronos – Adrian Kolgjini
2 Pingus Vang – Marc Bäk Nielsen
3 Floris Baldwin – Kristian Malmin
4 Montdore – Eirik Höitomt
5 Jet Voice – Lars Anvar Kolle
6 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
7 Tripolini V.P. – Jeppe Juel
8 Balfour – Robert Bergh
9 Deep Sea Dream – Svein Ove Wassberg
10 Photo Lavec – Tom Erik Solberg