Alessandro Gocciadoro hade en kul fredag i Milano när han luftade tre av stallets största stjärnor. Däribland femårige kanonen Vitruvio som nu sätter fokus mot Gran Premio della Lotteria.

Italienske tränaren Alessandro Gocciadoro gästar Sverige med jämna mellanrum med några av sina segermaskiner och har tidigare menat att femårige Vitruvio kan vara ett ämne för Elitloppet. Den tidigare Orsi Mangelli-vinnaren var i sin senaste start tapper tvåa i Critérium Continental och ett tag aktuell för Prix d’Amérique men tränaren valde i stället att satsa mot vår- och sommarsäsongen.

Vid fredagens tävlingar på La Maura i Milano var så Vitruvio redo för årsdebut. En uppgift som Adrian Chip-sonen löste med bravur. Efter en angenäm resa i andra utvändigt sändes hästen till attack in mot den sista kurvan och avgjorde lekande lätt över upploppet. Klockorna i mål visade på fina 1.11,3/1650 meter. Nu ställs siktet mot Gran Premio della Lotteria den 1 maj.

Axl Rose mot Solvalla?

Gocciadoro segrade under dagen också med svensk-uppfödde jättetalangen Axl Rose (e. Love You) som var totalt överlägsen efter att ha övertagit ledningen. Treåringen kom i mål på skarpa 1.13,0a/2250 meter då han gjorde årsdebut i ett Breeders Course-försök. Segern innebar att han därmed är klar för finalen, Treåringseliten under Elitlopps-helgen. Som om det inte vore nog kunde tränaren även räkna in seger med treåriga stoet Amber Prad (e. Timoko) som förra året noterades för två världsrekord. Nu vann hon på 1.13,3a/1650 meter.

Se Vitruvios seger här och Axl Rose seger här.