Tips och analyser Umåker

Umåker. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Bra chans att 5 Kentucky tar över taktpinnnen tidigt. 4 Lennox Laday kan spetsa och släppa.

Loppanalysen: Här tror jag att 12 Yieldson är bästa hästen men jag vet också att spår tolv över kort distans inte är bästa läget. Yieldson är van tuffare gäng än detta Norrlandsgäng och jag tror även att han är ännu vassare nu än senast. Jag räknar med en vass insats men det kan strula. Höll bra efter tung resa senast och tror som sagt på ännu bättre insats nu.

5 Kentucky har läge för tidig spets och han har tre segrar från spets tidigare. Gick fullt bra senast och räknas tidigt.

Dunder har två med chans. 1 Variety Show blir dock över från start och behöver flyt. 10 Mycrazydream vann på bra sätt i billigt gäng senast. Nu är det barfota runt om och helstängt huvudlag och Uffe upp. Klara plus men det jag är tveksam till om han mäktar med att kriga ner alla.

Spelförslaget: Jag tror att 12 Yieldson vinner utan strul men spår tolv är spår tolv och det kan lätt bli fel. Jag provar en h2h här då 10 Mycrazydream bör ha bra chans att vara före 6 Balotelli Crown i mål. Det känns bra med Uffe upp på mitt lir. Oddset är 1.70.

Umåker. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Orutinerade djur bakom bilen och svårbedömt. 1 Power har vi inte sett bakom bilen men han borde vara snabb. 5 Enge Sargon är snabb och Redéns nye jänkare 6 Garrys Trix rasslar nog iväg bra.

Loppanalysen: Ett treåringslopp och lite svårbedömt. Speciellt då Redén har en ny jänkare till start. 6 Garrys Trix verkar snabb men full väg kan vara värre. Kan dock vara starkare nu efter Redens fått träna på.

1 Power gillar jag. Tvåa i debuten och sedan har det blivit två fina segrar. Kördes tidigt till ledningen senast och vann lätt. Svårbedömd bakom bilen men borde vara snabb. Jag giller hästen och tror en del här.

5 Enge Sargon gör debut i ny regi. Öppnar bra och visar fin fart. 7 Amazato gick bra efter galopp på Solvalla och 4 Classics Never Die har löpt bra.

Spelförslaget: 1 Power är en fin modell som bör ha  bra chans här utan atrul. Litet fält och ingen större sitta-fast-risk. Jag spelar vinnare till 3.50.

Umåker. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 1 Sangrita Ås spetsar och Rikard vill nog köra där och försöka maska.

Loppanalysen: Ett rätt lurigt lopp. Berghs 10 Kövras So Far borde ha hygglig chans men det känns inte helt hundra med läge samt distans. 12 Quality Tilly går bra men läget gör honom sårbar. Med en hygglig häst utvändigt ledaren kan inte Ohlsson attackera då han vill.

6 Staro Kickback är hygglig och borde kunna vara med och strida även om det är lite glest med segrarna.

7 Noel Face var riktigt bra i några starter men lite mer beskedlig senast. För tre starter sedan blev det överlägsen seger och näst senast höll hästen urtappert efter jobbig resa. Nu ska hästen lättas rejält i balansen och det kan nog ge  extra växlar. Hästen ska vara ovanligt fin i jobben men det brukar också låta bra från det tränarhållet. Håller Noel Face formen kan han absolut vinna.

Spelförslaget: Lite svårt att hitta något vinnarspel här. Jag provar med plats på 7 Noel Face till oddset 2.40. Hästen har svarat för ett par riktigt vassa insatser även om det inte var lika vasst senast. Lättas i balansen nu.

Umåker. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Silver Sprinta leder länge. Hela vägen förhoppningsvis.

Loppanalysen: Ett kallblodslopp där urläckre 6 Backegubben är hårt betrodd. En mycket flott och reslig häst och springa fort kan han. Så den ska vi ha bort. Spår fem med voltstart luktar strul och det finns en hel del glopper med voltstart i registret. Felfri givet bud men jag anar strul.

9 Demex har visat toppform och Perssons häst är bra nu. Lurigt läge dock och han tål inte alltför mycket vingel i spåren. Måste klaffa lite.

3 Don Viking är ett hemmahopp i mycket fin form. Får inte nonchaleras.

1 Silver Sprinta är spännande. Gjorde debut för Tjomsland/Jimmy Jonsson  senast och trummade på i spets. Sedan kom galoppen och orsaken ska ha varit en tappad sko. Det låter klart bra nu efteråt och detta är en mycket flott häst som jag tror kan en hel del. Vann ett lopp i fjol enbart och detta en snudd på historisk sådan. Bröderna Skoglund (Robert och Rikard) delade då på segern. Tunt resultat i fjol med andra ord men nu i den nya regi tror jag på islossning och från ledningen här kan hon springa fort. Jag tror de andra får det kämpigt att plocka tillägget på Silver Sprinta. Fördel ston är ingen dum idé för mitt drag.

2 Björlifix bör få en fin resa och kan duga.

Spelförslaget: Vi jobbar in 1 Silver Sprinta från spets. Vinnare till oddset 8.50.

Umåker lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden:  1 No Matter gör Ohlsson ett försök för spets med. 2 Hill Street är svårbedömd men är nog rätt snabb.

Loppanalysen: Ett lurigt lopp att få någon bra känsla för. 1 No Matter provas för spets men 2 Hill Street kan vara för snabb. Båda dessa hästar är svårbedömda formmässigt och ingen jag vill lägga några slantar på. No Matter har fått ett banjobb och det kan saknas lite tempo även om Båth är nöjd.

7 Frenchnorwegian ID har mycket gott kunnande och fungerar Berghs häst så kan han mycket väl vara starkast här. Vann från utvändigt ledaren i fjol och visade styrka.

4 Golden News och 5 Soul Tan är två bra hästar som båda gör årsdebut. De är skrälldugliga men skulle någon av de mer betrodda fullt ut så blir det tuffare. Rörigt lopp att analysera.

Spelförslaget: Svårt att få rätta känslan här. 4.00 i odds på plats på 5 Soul Tan känns dock bra och vi provar.

Umåker lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden:  4 Global Well Off med bra läge har bra spetschans. Tränaren till 8 Chacha Sisu har andra funderingar och tror stenhårt på spets men spåret kunde ha varit något bättre.

Loppanalysen: Nytt öppet lopp med bra hästar. Många tror på chans och det kan bli körning. 4 Global Well Off kan vara spännande från spets och barfota. Wäjersten har toppform på hästarna och den här trivs i spets. Vann därifrån näst senast och biter ifrån sig fint.

Det kan dock bli tuff körning och tränaren till 8 Chacha Sisu utlovar full laddning. Han tror på spets och vinst med den här skrällen. Maxad utrustning och senast var hästen tokbrunstig och nedsatt.

Det kan bli körning och bakspårshästar kommer in i matchen. Umåkers upplopp är rätt långt och utslagsgivande. Berghs 10 Miss Sober är ingen mäktog sort men hon är en kämpe och hon är bra. 11 Nouvelle Avenue avslutade klart bra senast och Ohlsson hittar säkert de rätta ryggarna. Hans vapen kan spurta ner allt. Avslutningen senast var bra. Hon är duktig då aktionen stämmer och har haft en del missflyt.

9 Zooropa blev dragen bakåt senast och det var inget flyt alls. Håller formen och kan få en bra resa. 12 Rally Funny är påpassad men bara en i mängden.

Spelförslag: Jag hoppas och tror på bra körning och spelar en slant på 11 Nouvelle Avenue på vinnare och plats. Oddsen är 12.50 /3.65.

Summering spelförslag:
Umåker lopp 4 – h2h 10 Mycrazydream mot 6 Balotelli Crown till 1.70
Umåker lopp 5 – Vinnare 1 Power till 3.50
Umåker lopp 6 – Plats 7 Noel Face till 2.40
Umåker lopp 7 – Vinnare 1 Silver Sprinta till 8.50
Umåker lopp 8 – Plats 5 Soul Tan till 4.00
Umåker lopp 9 – vinnare och plats på 11 Nouvelle Avenue till 12.50/3.65

Avstå spel på:
Umåker lopp 4 – 1 Variety Show
Umåker lopp 7 – 6 Backegubben
Umåker lopp 9 – 12 Rally Funny

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson