Efter ett uppehåll på ett halvår är Ringostarr Treb snart tillbaka. Comebacken planeras till påskhelgen. Och uteslutet är det inte att det blir titelförsvar i Elitloppet.

Inte sedan VM-loppet i oktober har Ringostarr Treb beträtt tävlingsbanan, men snart lär vi får se den vindsnabbe italienaren igen. Sedan en tid är nioåringen med tretton miljoner kronor på banken åter hos Jerry Riordan och tränaren var till freds med stjärnan i ett banjobb nyligen, skriver Travronden.

Något titelförsvar i Olympia-travet blir det inte för Ringostarr Treb, det är deklarerat sedan tidigare, men det ser ut att bli start på hemmabanan Halmstad i samma vecka. På annandag påsk körs Yngve Larssons Memorial med 100 000 kronor till vinnaren – där sker sannolikt årsdebuten för Ringostarr Treb. Om det blir laddning mot Elitloppet för den regerande mästaren avgörs senare.

– Ägarna har sagt till mig att jag får bestämma fullt ut och det känns skönt. De säger att om jag tycker att vi ska avstå och sikta på andra större lopp i år så har jag deras fulla förtroende och det står bakom mig. Det känns skönt såklart, säger Jerry Riordan till Travronden.