På lördag är Propulsion tillbaka. Det blir start i Guldbjörken på Umåker. Världsartisten gör sitt första lopp sedan Prix d’Amérique i vintras.

Tränaren Daniel Redén twittrade i förra veckan att man hade sikte mot Umåker med Propulsion och i den definitiva startlistan till Guldbjörken finns också superhästen med. För Propulsion blir det här den första starten sedan han slutade femma i Prix d’Amérique och en viktig värdemätare inför kommande matchning.

Guldbjörken är den tredje deltävlingen i Olympia-travet, vinnaren erhåller en plats, men Propulsion har sedan tidigare redan en sådan säker i loppet som körs två veckor senare samt i Elitloppet som följer ytterligare en månad framöver. På Umåker den här lördagen står bland andra Muscle Hustle för motståndet; han kommer närmast från ett fjärdepris i Dartster F:s lopp.

Också Berth Johanssons Memorial, med 200 000 kronor till femåringarna, avgörs på Umåker. Här gör Derby-trean Son of God årsdebut och ställs mot hästar som Milliondollar-rhyme, Transcendence och Hard Times.

Här är startlistorna:

Guldbjörken, 2140 auto

1 Elit Håleryd – Sandra Eriksson
2 Muscle Hustle – Robert Bergh
3 Eder Bob – Rikard N Skoglund
4 Special Promise – Magnus A Djuse
5 Propulsion – Örjan Kihlström
6 Kadett C.D. – Erik Adielsson
7 Rocky Winner – Peter Ingves
8 French Laundry – Ulf Ohlsson
9 Digital Ink – Dwight Pieters

Berth Johanssons Memorial, 2140 auto

1 Diamonds Lucky – Ove A Lindqvist
2 Hotshot Luca – Erik Adielsson
3 Transcendence – Robert Bergh
4 Special Major – Magnus A Djuse
5 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
6 Hard Times – Per Linderoth
7 Weekend Fun – Rikard N Skoglund
8 Hesiod – Ulf Ohlsson
9 Son of God – Örjan Kihlström