Det såg mörkt ut i sista sväng, men när det väl blev fritt spurtade Aubrion du Gers strålande. Jean-Michel Bazires heta Elitloppshäst förlängde segerraden.

Jean-Michel Bazires vinstmaskin Aubrion du Gers är en av hästarna som är klara för Elitloppet. Som i ett led i match-ningen mot Solvalla dök den nioårige valacken på onsdagen upp på hippodromen i Angers för att bli megafavorit i Grand Prix Angers Loire Métropole. Och stjärnan fixade det också – även om det ett tag såg ut att bli väl långt fram.

Aubrion du Gers stod med femtio meters tillägg men Bazire tog sats tidigt och svepte fältet fram i en rejäl rush för att överta ledningen. Den blev dock kortvarig när man med dryga varvet kvar valde att lämna över till Blues des Landiers. Fram utvändigt kom samtidigt loppets andrahandare Bugsy Malone och här såg körande Yoann Lebourgeois sin chans.

Bugsy Malone stack ifrån

Bugsy Malone pressade sig i sin tur till spets in på sista bortre – och stack undan. För Aubrion du Gers gällde det nu att hitta loss från tredje invändigt. Luckan lät vänta på sig, men när den utvändige hästen galopperade vid ingången av upploppet blev det fritt – och Aubrion du Gers svarade med en svettig avslutning som fångade in den undflyende konkur-renten strax före mål.

För Aubrion du Gers innebar det här trettonde raka segern och för det berikades kontot med 24 750 euro. Vinnaren kom i mål på 1.12,8/3150 över Angers 1450-metersbana. Bugsy Malone fin som tvåa, en tiondel långsammare.

Aubrion du Gers väntas nu närmast starta i Argentan den 27 april för att sedan genrepa inför en resa mot Solvalla i Prix des Ducs de Normandie i Caen den 15 maj.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Åby: ”Det är bra info på Mack Dragan”

Tips Åby: ”Det är bra info på Mack Dragan”

Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 My Little Sparrow står ensam på startvolten. Möjligt/troligt att 4 No Comment körs mot ledningen tidigt för att därifrån försöka grilla favoriten.

Loppanalysen: Många lopp med få hästar på Åby ikväll och det är tråkigt på många sätt. Här är det enbart sex hästar till start och klar favorit är 6 Mack Dragan. Denne har årsdebuten avklarad. Travade då till stor del i andrapar utvändigt och avslutade i 10-fart sista 800 m. Fick aldrig tag på vinnaren Viking´s Topline samt tvåan Bag´s Simoni men var fullt bra. Nu lär hästen vara framsatt och ha mer tempo i sig och i det lilla fältet spelar tilläggen mindre roll. Det blir ofta pärlband i litet fält och det ser ut som positionen utvändigt ledaren under slutvarvet. Kan nog greja det hela ändå. Hästen ska se också mycket finare ut inför denna start än senast.

– Han fällde massa vinterpäls senast och nu ser han mycket finare ut. Han var inte alls snabbjobbad inför senast och bör vara klart vassare. Inga ändringar är planerade. Utvändigt ledaren är ingen katastrof men jag är inte säker på att han vinner från den postionen, säger Morgan Wilhelmsson.

4 No Comment kan nog vara värst emot. Han har varit ute i mycket tuffa gäng och inte riktigt lyckats. Nu försöker man nog komma till tidig spets med honom och grilla favoriten. Ledningen i litet fält är mycket bra och hästen kan en hel del.

2 Gento är också bra i grunden. Avslutade fullt bra i sin årsdebut senast men sprang och bröt en hel del. Fungerar han fullt ut så räcker han långt. Bra spurtare som han är.

Spelförslaget: Favoriten 6 Mack Dragan löser mest troligt sin uppgift men det finns vettigt motstånd. 2.00 i vinnarodds är ändå helt ok och jag spelar.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 3 Coram d’Inverne och 4 Quantum Yankee gör mest troligt upp om att nå ledningen. Sätter en slant på Quantum Yankee.

Loppanalysen: Här var det mer öppet och mer intressant att hitta speldrag. Inte helt lätt dock men jag provar med 4 Quantum Yankee som kan nå spets. Hästen är trög av sig och borde vara  mycket gynnad av att själv få bestämma tempot och dra upp farten från tät. Gjorde så för fyra starter sedan och var då rikigt positiv som tvåa. Besegrad av Berghs Nyhet och långt före övriga. Nu blir det barfota runt om och det är spännnade och från spets kan det absolut hålla. Eller från rygg ledaren och open stretch.

3 Coram d’Inverne var bra på Valla vid seger från spets för tre starter sedan men har därefter inte fungerat. Bra läge och säker kusk och kunnandet duger gott men statusen är oviss.

8 Flädie Grim galopperade bort en tätplats på upploppet i Untersteiners debut senast. Svårt läge och fortfarande svårbedömd.

6 Snobben C.D. räknas tidigt i ett lopp som inte håller så hög klass.

5 O.M.Entertainyou betedde sig knepigt och sprang rakt ut senast. Har fart för att duga men ny kusk nu.

Spelförslaget: Spets vore gynnsamt för 4 Quantum Yankee och jag tror vi kan få se hästen där. Var positiv från spets för några starter sedan. Dessutom barfota runt om nu. Spelar vinnare till 4.00.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Hublot Boko står ensam på startvolten och det är bra rapporter. Conni lär inte vilja släppa.

Loppanalysen: 4 Majestic Wine är en frän pålle och felfri är detta en vettig chans. Tog tre segrar i vintras på klart bra sätt och tål att göra en hel del själv. Senast blev det dock galopp och hästen har pausat. Är nog i fint skick nu då han återkommer men inget jag riktigt litar på. Galopprisken finns där.

6 Vincent Horse har fått ett lopp i kroppen och säkert förbättrad. Utmanade via open stretch senast.

2 Livi Nam Nam vann lätt senast och bör få en fin resa från sitt innerspår. Bör också hävda sig fint och det är ett par klart bra hästar här i det lilla fältet.

Det är tufft att tro på och spela en häst som varit borta så länge som 1 Hublot Boko. Hästen har inte startat sedan 2017 men nu heter tränaren Lugauer och han brukar ha trimmat så det räcker. Det låter också mycket bra från stallhåll och Hublot Boko hat visat mycket fint kunnande i sin rätt låga klass. Ledningen blir det så klart och jag tror det kan räcka direkt. Intrycket och insatsen från kvalet senast var mycket tilltalande och med den genomköraren lär det finnas bra med spring i benen.

Spelförslaget: Jag tror 1 Hublot Boko är tillräckligt trimmad för att leda runt om. Spelar vinnare till 3.10.

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 7 Marys Overandout öppnar snabbt. 1 Fanstastica försöker ta emot. 2 Scotch Brodde kan lägga iväg snabbt och har bra spetsstatistik. Då formen sitter där så är hästarna ofta extra startsnabba och Scotch Brodde kan spetsa.

Loppanalysen: 1 Fanstastica är bra och nu bör det bli en fin resa och chans via open stretch åtminstone. En tuff häst detta som varit ute i hårda gäng. Frågan dock om formen finns kvar efter flera tuffa lopp.

7 Marys Overandout är mycket startsnabb och vann från spets senast. Kan bli repris men står placerad långt ut nu.

6 Ibra Sånna har fått rätt tunga löpningar på slutet. Litet fält nu och det kan bli snällare lopp och chans.

Min vinnare är 2 Scotch Brodde. Vann på bra sätt näst senast och senast gick hästen i mål med rejält sparat. Ser ut att hålla toppform och läget är bra. Då formen sitter där så är ofta startsnabbheten bättre och hästen har tre segrar av fyra från spets. Kan vinna även med ryggresa då han kan avsluta bra men spets vore fint.

Spelförslaget. Jag spelar en vinnarslant på 2 Scotch Brodde som har toppform och toppläge. Vinnaroddset är 3.25.

Åby lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: Det borde bli 6 Promo Kemp i spets med 2 Cantona Mearas i rygg. Det är dock första voltstartloppet för Promos Kemp så visst kan man spekulera men läget är mycket bra.

Loppanalysen: Här borde favoriten 6 Promo Kemp vinna. Det är inte mycket i form av motstånd som skrämmer i det lilla fältet. Spets och lugna gatan bör det bli. Det är dock första starten efter uppehåll och det är debut med voltstart och debut över lång distans. Mycket låga odds får vi dessutom. Inget jag vill spela på.

5 Stud Muffin är stark men kan han lite svårt att hinna med sig. Sjunnesson på Jensens hästar gillas.

2 Cantona Mearas gynnas mycket av strykningen av ettan och bör få loppet. Givet bud om Berghs häst sviker. Avslutade gott efter strulig resa senast.

3 Montana Crown kommer från seger och 4 Day Sun Dream är inte borta.

Spelförslaget: Lågt odds på 6 Promo Kemp i 1.55 som bör vinna men det finns frågetecken. Litet fält och svårt även med vettiga platsodds. Jag hoppar spel här.

Åby lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Hot Point är snabb. Det borde ändå vara 6 Bag’s Simoni och 3 Racing Ribb som bråkar om spets. Bag’s Simoni är svår att stå emot.

Loppanalysen: 3 Racing Ribb blev störd i starten senast och svarade sedan för ett bra lopp. Vann från utvändigt ledaren senast och duger gott här.

3 Bag’s Simoni öppnar snabbt och kan mycket väl spetsa. Får de sedan dämpa så är de segeraktuella. Nära segern från spets näst senast.

8 Ramon Dekkers har tråkigt läge och varit ifrån. Har ändå chans. 7 Sinfonia d’Amore kan avsluta bra men även här är läget trist.

Känslan är att det kan bli hygglig fart på detta lopp och det gynnar min spelidé extra mycket. Jag provar nämligen med spel på 9 Al’s Espresious. Mycket beroende på kuskbytet så klart. Första med Kim och han bör passa perfekt på den här hästen som behöver lite hjälp på vägen. Al’s Espresious har jag haft ögonen på ett tag men det har strulat. Hästen är dock rätt bra och har en bra avslutning. Nu är det mycket spännande med Kim upp och med lite fart på loppet så bör spurten bita bra.

Spelförslaget: Kim upp på 9 Al’s Espresious och det är mycket spännande. Kim bör passa perfekt bakom den här pållen som kan avsluta bra. Jag spelar vinnare till oddset 7.50.

Summering spelförslag:
Åby lopp 4 – Vinnare 6 Mack Dragan till 2.00
Åby lopp 5 – Vinnare 4 Quantum Yankee till 4.00
Åby lopp 6 – Vinnare 1 Hublot Boko till 3.10
Åby lopp 7 – Vinnare 2 Scotch Brodde till 3.25
Åby lopp 9 – Vinnare 9 Al’s Espresious till 7.50

Avstå spel på:

Åby lopp 5 – 8 Flädie Grim
Åby lopp 7 – 7 Marys Overandout
Åby lopp 9 – 6 Bag’s Simoni

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nya licenser för tränare och kuskar från 2020
Nästa nyhet
Nya licenser för tränare och kuskar från 2020

Nya licenser för tränare och kuskar från 2020

Svensk Travsport inför nya tränar- och kusklicenser från och med nästa år. Begrepp som proffs, amatörer och lärlingar försvinner.

I ett pressmeddelande skriver Svensk Travsport att man från och med 2020 inför nya förenklade licenser för landets tränare, respektive kuskar. I stället för det nuvarande systemet kommer licenserna att delas in i två kategorier.

– Förenklade, renodlade och avsevärt bättre. De nya bestämmelserna filar samtidigt bort brister och gråzoner i de gamla reglerna och är även bättre internationellt anpassade. Ett nytt datastöd finns också utvecklat att tas i bruk, säger Göran Wahlman som är ordförande i ST:s licenskommitté.

Från och med nästa kommer två tränarlicenser att existera, A eller B. Den förstnämnda motsvarar dagens A-licenser. B-licensinnehavarna får träna obegränsat med hästar som de själva är företrädare för och upp till fem hästar som ägs av andra personer.

Bland körlicenser tas begreppen proffs, lärlingar, ungdomar och amatörer bort från nästa år för att i stället ersättas av kategori 1 eller kategori 2. För att kvalificera sig som kategori 1 krävs minst 100 körda lopp de senaste fem åren, varav lägst 20 de senaste två åren.

För att ersätta dagens lärlings- och amatörlopp skrivs i framtiden i stället ut särskilda propositioner utifrån ålder och erfarenhet.

– Travtränarna har varit med på resan och vi ser på det stora hela positivt på de nya bestämmelserna som är mer tidsenliga. Vi får bort djungeln av olika licenstyper och det förenklar för såväl aktiva som banorna, säger Jan Halberg på Travtränarnas Riksförbund.

Licenstyperna från och med 2020:

A= träna obegränsat med hästar oavsett ägarskap.
A1= A-tränarlicens plus körlicens kat 1.
A2= A-tränarlicens plus körlicens kat 2.
B= träna egna hästar plus fem ägda av andra.
B1= B-tränarlicens plus körlicens kat 1.
B2= B-tränarlicens plus körlicens kat 2.
K1= Endast körlicens kat 1.
K2= Endast körlicens kat 2.
M= Montélicens. Kan kombineras med ovannämnda.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny uppgift på Vincennes för Face Time Bourbon
Nästa nyhet
Ny uppgift på Vincennes för Face Time Bourbon

Ny uppgift på Vincennes för Face Time Bourbon

Sébastien Guaratos stora fyraåringsstjärna Face Time Bourbon ger sig ut i hetluften igen. På lördag slipar han formen inför större uppgifter på Vincennes.

Med elva segrar på tretton starter så här långt i karriären hålls fyraårige Face Time Bourbon som Frankrikes nästa stora fixstjärna. En ny seger kan komma nu på lördag, när Ready Cash-sonen går ut i Grupp 2-loppet Prix Phaéton på Vincennes. Förstapriset här är 45 000 euro.

Face Time Bourbon startade senast, och vann, Prix de Sélection i början av mars. Lördagens lopp är en form av genrep inför det stora Critérium des 4 Ans som avverkas i början av maj. Bland motståndet den här gången hittar vi Thierry Duvaldestins fine Falcao du Laurma.

Björn Goop är ordinarie kusk bakom Face Time Bourbon, men kan inte köra i den här starten på grund av en nyligen genomförd operation. Han ersätts av Eric Raffin.

Här är startlistan:

2175 volt

1 For You Madrik – David Thomain
2 Flambeau Royal – Gabriele Gelormini
3 Falco d’Héripré – Jean-Philippe Monclin
4 Free Rider – Benoît Robin
5 Foxtrot Sea – Cédric Mégissier
6 Fun Quick – Franck Nivard
7 Feliciano – Yoann Lebourgeois
8 File Gin – Guillermo Roig-Balaguer
9 Falcao du Laurma – Anthony Barrier
10 Fakir du Lorault – Francois Lecanu
11 Face Time Bourbon – Eric Raffin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fortsatta ryggproblem - Kihlström står över
Nästa nyhet
Fortsatta ryggproblem – Kihlström står över

Fortsatta ryggproblem – Kihlström står över

Örjan Kihlström fick stå över Solvallas tävlingar i lördags på grund av ryggproblem. Inte heller i kväll, onsdag kan kusken medverka på hemmabanan.

Vid ett par tillfällen under de senaste åren har Örjan Kihl-ström fått ta pauser från tävlingssulkyn på grund av smärtor i ryggen. Av den anledningen stod han över lördagens tävlingar – och även till de på Solvalla under onsdagskvällen har Kihlström nu strukit sig. Förhoppningen är att kunna vara tillbaka till nästa vecka.

– Jag har beslutat mig för att avstå styrningarna på Solvalla under onsdagen och har i stället förhoppningen att köra igen på tisdag. Då tycker jag att det ska ha gått så pass lång tid att det hunnit bli bra. Jag känner redan nu att det blivit klart bättre, men återigen så är det dumt att köra och riskera att det blir värre. Det blir till att fortsätta träna och gå på behan-dlingar, så ska det här nog lösa sig, säger han till Travronden.

Kuskändringarna Solvalla onsdag:

Lopp 1: Zsa Zsa Kronos – Kenneth Haugstad
Lopp 2: Dream Weaver – Ulf Eriksson
Lopp 5: Kiss of Judas – Ulf Ohlsson
Lopp 6: Fast and Quick – Carl Johan Jepson
Lopp 7: Harrington – Carl Johan Jepson
Lopp 8: Woolies – Kenneth Haugstad
Lopp 9: Beautiful Bacardi – Ulf Eriksson
Lopp 10: Sorbet – Carl Johan Jepson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franska Bahia Quesnot till Olympiatravet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson