Landets kallblodsmajestät är tillbaka. Månprinsen A.M. är redo för comeback – den sker i Bollnäs på fredag.

Förra året blev ett riktigt toppår för Månprinsen A.M. som sprang in 1,6 miljoner kronor och tog nio segrar på tretton starter, de senaste sex i rad. Nu är det dags för årsdebut för den numera tolvårige championen. Första starten sedan början av december sker nu på fredag, platsen är Bollnästravet.

Månprinsen A.M. med sin ständige kompanjon och tränare Gunnar Melander i sulkyn kliver ut i ett försök till Dubbel-cupen, vars final körs under påskdagen den 21 april på Romme. 50 000 kronor går till vinnaren på fredag.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Tand Tuff – Jan-Olov Persson
2 Art Nökkve – Håkan Skoglund
2160 meter
3 Pydin – Jan-Olov Åberg
4 Hulte Magnus – Kenth Åkerlund
5 Art Kjarvald – Magnus A Djuse
6 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
7 Titan Tabac – Emilia Leo

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vann på Vincennes i januari – fråntas nu segern

Vann på Vincennes i januari – fråntas nu segern

Norske Vainqueur R.P. vann loppet värt 45 000 euro på Vincennes i januari. Nu är hästen diskad – och tränaren Frode Hamre bötfälld.

Norske Vainqueur R.P., då tränad av Frode Hamre, vann loppet Prix de Croix på Vincennes den 12 januari i år, förstapriset motsvarade cirka en halv miljon svenska kronor. Men den segern får hästen inte behålla. Nu meddelar det franska förbundet att Vainqueur R.P. ska diskas och ägarna blir av med prispengarna.

– Det är inte lätt att bli klok på det här. För flera veckor sedan fick vi besked om att allt var okej och att ägarna hade fått utbetalt pengarna. I dag (måndag) kom det brev från det franska travförbundet att hästen är diskad, säger Frode Hamre till Trav og Galopp-Nytt.

Böter för Bazire och Hamre

Anledningen till diskningen är att franska förbundet menar att det var Jean-Michel Bazire som tränade hästen när den startade i Prix de Croix och inte Frode Hamre som det stod i programmet. Utöver diskningen har Frode Hamre tilldelats 4000 euro i böter – och Jean-Michel Bazire 8000 euro i böter.

– Det är svårt att förstå hur de tänker om saken. Vainqueur R.P. stod fysiskt på Bazires borg på Grosbois, men vi betalade hans anställda Kirsi Manninen för att ta sig an hästen och det var jag som anmälde till start, via DNT:s sportchef Tron Gravdal. Hur man kan säga att Bazire var den ansvarige tränaren är mer än jag kan förstå. Vad jag hört är Bazire rasande på domen och ska ta den vidare i rättssystemet, säger Hamre till Trav og Galopp-Nytt.

Efter starten i Prix de Croix har Vainqueur R.P. sålts till franska ägare och hästen ska sättas i träning hos Björn Goop.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Snabblopp på Jarlsberg - nästa för Lionel
Nästa nyhet
Snabblopp på Jarlsberg – nästa för Lionel

Snabblopp på Jarlsberg – nästa för Lionel

Fjolårets Elitloppsfinalist och mångmiljonären Lionel har en ny uppgift till helgen – i ett vanligt snabblopp på Jarlsberg.

Efter sin fjärde raka start i Prix d’Amérique vände Lionel hem mot Norge igen och ägaren Göran Antonsen. För två veckor sedan gjorde fuxen comeback i nygammal regi och slutade då som femma i Steinlagers Äreslopp.

Nu på fredag är Lionel tillbaka på tävlingsbanan igen. Det i en något enklare uppgift än hästen blivit van vid. Nioåringen går ut i fredagskvällens snabblopp på Jarlsberg, där 18 000 norska kronor står på spel för vinnaren.

Här är startlistan:

2100 auto

1 Mr X.F. Royal – Lars Anvar Kolle
2 Ready Eddie – Dag-Sveinung Dalen
3 Lionel – Göran Antonsen
4 Royaldoodle – Tomas Pedersen
5 Bolt Action – Hans Christian Holm
6 Pebbe Simoni – Erlend Rennesvik
7 Hickothepooh – Vidar Hop
8 Gigant Invalley – Gunnar Austevoll
9 Clemenza Am – Magnus Teien Gundersen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Eld möter Lome Brage i årsdebuten
Nästa nyhet
Tekno Eld möter Lome Brage i årsdebuten

Tekno Eld möter Lome Brage i årsdebuten

Jan-Olov Persson sänder Tekno Eld till Bjerke för års-debut och stöter på toppmotstånd i bland annat Lome Brage när klassiska Jacob Meyers Pokallopp ska avgöras.

Anrika Jacob Meyers är höjdpunkten vid Bjerkes tävlingar på lördag och långköraren som är stängd för hästar som tidigare vunnit loppet, ser årets bästa startfält för kallblods-eliten i jakt på 200 000 norska kronor.

Det här blir årets första start för Jan-Olov Perssons årgångsstjärna Tekno Eld, som vunnit både det svenska Kriteriet och i fjol det norska Derbyt. Ulf Ohlsson gör turen till Oslo för att köra årsdebutanten som lottades till trista spår tolv. Motståndet är ett sådant som inte går av för hackor, för comeback gör även Lome Brage, förra årets vinnare av Elitkampen.

Ytterligare status på loppet skänks genom formtoppade Roli Eld och stålstoet Ulsrud Tea som vunnit nio av sina elva senaste starter. Med i startlistan även Persson-tränade Smedsbo Faksen och Fredrik Franssons Ingbest.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Sjö Kongen – Vidar Hop
2 Will Prinsen – Åsbjörn Tengsareid
3 Myhreng Jerker – Olav Mikkelborg
4 Föynland Kongen – Geir Flåten
5 Smedsbo Faksen – Magnus A Djuse
6 G. Jerken – Ole Gaute Gudmestad
7 Lome Brage – Erlend Rennesvik
8 Ingbest – Tom Erik Solberg
9 Roli Eld – Adrian Solberg Akselsen
10 Ulsrud Tea – Svein Owe Wassberg
11 Smedheim Solan – Magnus Teien Gundersen
12 Tekno Eld – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: "Westerholm i nyckelrollen"
Nästa nyhet
Tips Eskilstuna: ”Westerholm i nyckelrollen”

Tips Eskilstuna: ”Westerholm i nyckelrollen”

Tips och analyser Eskilstuna

Eskilstuna. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 1 Knifetown Winner öppnade riktigt raskt från spår ett tillägg näst senast och bör ha goda möjligheter att hålla upp ledningen från innern. 6 Tyko Marje kan utmana från springen.

Loppanalysen: 1 Knifetown Winner var ute i stenhårt gäng senast och fick öppna väldigt tufft för spets. Halvvarvet efter 1.10 och varvet efter 13,5. Han orkade inte riktigt bakom Rushmore Face och Global Trust och ett par till men det var honom förlåtet efter att ha blivit lite väl vass på kuppen. Här från spets ska det bli betydligt lugnare och han bör spåra hem loppet från spets. Oddsen är satta därefter och inget som lockar till spel. 1.35 som vinnare är inget för mig.

3 Sheriff Bi hakade på bra bakom Nappa Scar senast och det var inte helt slutsålt i mål. Åter med Kontio här och nu med den genomköraren i kroppen. Mycket tidigt bud bakom favoriten.

4 Van Kronos har inte fått till det på länge och är halsopererad. Lär behöva genomköraren tror Båth men kunnandet är gott. Körs nog försiktigt efter uppehållet.

5 O.P.Q.C. avslutade mycket bra näst senast och hade sent fritt senast. Bra form och inte heller borta.

Spelförslaget: Jag tror att 1 Knifetown Winner har mycket goda möjligheter att leda detta från start till mål. Väl i spets ska det inte behöva bli några tokigheter. Oddsen är därefter och jag finner inget värde i att spela till 1.35. Inget platspel lockar heller och jag vilar mig i form.

Eskilstuna. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Många som kan öppna rejält här. Jag tror att 5 Laza Magic och Brunzell är mest angelägen och drar till ledningen.

Loppanalysen: Montélopp. 5 Laza Magic gjorde årsdebut senast och stötte på bra hästar i form av Barack la Marc och Robin Hood som blev för tuffa. Laza Magic tuffade då på i ledningen och här bör det vara god chans till tätkänning på nytt. Laza Magic svarade för flera bra insatser i monté i fjol och senaste segern togs från spets. Nu har hästen ett nyttigt lopp i kroppen och bör vara framsatt i form. Motstånd saknas inte men visst blir han svårfångad från spets.

2 Ashbury Park avslutade bra efter galopp senast och höll farten positivt näst senast. Utmanar.

4 Naughty Boy och 12 Incredible Rex rids av Emilia och Sofia och båda hästarna är värda att se upp med. Naughty Boy besegrade Ashbury Park i sin årsdebut senast.

Ett mycket fint montélopp som kan bli rivigt. Tror att Laza Magiz har bäst chans.

Spelförslaget: Motstånd saknas verkligen inte för att 5 Laza Magic men jag tror hon rids till ledningen för att sedan ha utmärkt chans. Jag spelar vinnare till oddset 5.00.

Eskilstuna. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  7 Kålland brukar kunna spetsa från öppna spår men ännu bättre springspår har 6 Royal Marke. 4 New Aviatior kan bi släppt till spets.

Loppanalysen: 8 Emotion Man var förkrossande överlägsen näst senast via 12,5 sista 800 m. Senast var han mer beskedlig men ändå helt ok över lång distans. Nu är det korta häcken igen som vid segern näst senast och det tror jag passar Emotion Man alldeles utmärkt. Han har blivit allt bättre i stilen hos duktiga Melkko och utan strul bör han kliva runt till seger här. Lite lurigt läge förvisso men nog lär Jorma ta sig ut. Bra chans.

4 New Aviator vann efter tidig spets näst senast men från snävt spår blir det värre att ta sig till ledningen nu. Kan möjligitvis bli släppt till tät.

Springspårens 6 Royal Marke och 7 Kålland körs av säkra kuskar och gör nog upp om ledningen. Båda har viss chans. Dock svårbedömd form på båda.

2 See Yah Broline hade lite sparat senast och kan skrälla.

Spelförslaget: Inte mycket som skrämmer 8 Emotion Man i detta gäng och utan strul bör det vara riktigt bra chans. Tror att Jorma med häst löser uppgiften och spelar vinnare. Oddset är 1.90.

Eskilstuna. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Maverick Dream bör nå spets och köras där.

Loppanalysen: 10 Actual Star gjorde debut för Westholm senast och det var intressant. Hästen löste också uppgiften med seger låt vara i tveksam stil. Nu har han pustat något och vi får tro att Jögen fixat till hästen bättre. Kan givetvis vinna igen men nu som hårt spelad så är det inte lika skoj. Intrycket senast var inte bra.

7 Sigel Garline var mycket rejälv vid seger från utvändigt ledaren näst senast och visade fortsatt myket gott gry senast men då blev det galopp trehundra meter från mål med en fin placering på gång. Har varit ifrån efter det och givetvis inte helt lätt att bedöma. Sundberg brukar ha väl förberett och lång distans passar fint. Jag tror vi får se en bra insats ikväll.

12 Maintainability räknas med rätt resa och det ordnar väl Pelle. 3 Maverick Dream kan leda läge och en rysare är 6 Illinois Sund som gick bra efter galopp senast.

4 Eskimo Brother och 9 Herrera Boko bör också nämnas.

Spelförslaget. Jag spelar en vinnarslant på starke 7 Sigel Garline som bör kunna avgöra detta på styrka. Vinnaroddset är 5.50.

Eskilstuna lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 5 Syria A.T. var inte som bäst från spets senast och jag räknar med att Calle med 6 Head for Home är mer angelägen för att nå spets.

Loppanalysen: Jag tror att 6 Head for Home når spets med Calles hjälp och då tror jag Calle jobbar in den som vinnare. Hans häst är stark och att Calle sitter upp är mycket intressant. Han får henne säkert att springa lite extra bra och spets skulle givetvis också vara extra bra.

5 Syria A.T. var inte som bäst från ledningen senast och är nog bättre med ryggresa. Kan bli farlig om det klaffar då hästen visar fin fart. Dessutom mest troligt barfota runt om ikväll.

4 S.G.’s Atalanta avslutade bra senast och kan spurta till sig en ny fin placering. Formen är uppåt. 11 Beauty Leg har visat knallform och vann senast. 3 Ninja´s Nightwish är tidig från passande läge och 13 Bon Ego har gott kunnande. Många med chans här men spets på Head for Home borde kunna vara lösningen.

Spelförslaget: Jag gillar kuskändringen på 6 Head for Home och jag är inne på spets. Det bör betyda vettig chans och jag spelar vinnare till 3.85.

Eskilstuna lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 6 Moschino Degato har vettigt läge och öppnar rätt bra åtminstone. Bör ha hygglig chans att nå spets.

Loppanalysen: 6 Moschino Degato vann lätt från tidig spets näst senast och var duktig även senast. Kan nå spets som vid segern och sedan duga gott.

11 Enjoys Wifi har löpt bra men har ett sämre läge. Ohotad vid segrarna nyligen och duktig efter jobbig resa senast.

7 Over the Hills vann knappt näst senast och fick då en fin resa. Lite byngligt läge nu men hästen är bra. 1 Nika gick bra efter galopp senast. Frågan är var Olga med häst hamnar från start? Kan lätt bli strul.

Min idé i loppet är 15 Hulk Boko. En häst jag gillat tidigare hos amatör och som nu gör debut i ny regi Westerholm. Detta är en ettrig liten häst som ex. vann lopp trots galopp i fjol. Kan verkligen flytta på sig och då det låter bra från stall Westerholm så blir Hulken spännande att se. Svårt läge så klart men jag räknar med en vass insats och det kan absolut gå vägen. Bör ha en hel del att hämta framöver.

Spelförslaget: 15 Hulk Boko gillas och nu är det debut hos Westerholm. Spännande och vi provar ett vinnarlir till 6.50.

Summering spelförslag:
Eskilstuna lopp 5 – Vinnare 5 Laza Magic till 5.00
Eskilstuna lopp 6 – Vinnare 8 Emotion Man till 1.90
Eskilstuna lopp 7 – Vinnare 7 Sigel Garline till 5.50
Eskilstuna lopp 8 – Vinnare 6 Head for Home till 3.85
Eskilstuna lopp 9 – Vinnare 15 Hulk Boko till 6.50

Avstå spel på:
Eskilstuna lopp 5 – 4 Naughty Boy
Eskilstuna lopp 7 – 9 Herrera Boko

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Planen: Propulsion gör comeback i Guldbjörken

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson