Förra årets stora segerherre Ringostarr Treb är tillbaka i träning hos Jerry Riordan – men är inte längre aktuell för någon start i Olympiatravet.

Ringostarr Treb var bäst när det gällde i fjol. Efter att ha vunnit Olympiatravet gick han rakt ut och vann försök och final av Elitloppet. Det är emellertid hästens senaste seger och senast vi såg honom på tävlingsbanan var vid galoppen i VM-loppet i oktober.

Därefter har Ringostarr Treb fungerat som avelshingst hemma i Italien, men har sedan en månads tid återvänt till Sverige och Jerry Riordan. Under fredagen luftades den trettonfaldige miljonären i ett banjobb, rapporterar Sulkysport, och tränaren var nöjd – men något titelförsvar i Olympiatravet lär det inte bli av.

– Vi är i ett lita annorlunda läge än förra året. Då var han bara i Italien i en månad för att tappas på sperma och man får ha i åtanke att han inte fått ett ordentligt lopp i kroppen sedan han vann Elitloppet. Vi fortsätter att träna på nu och förhoppningen är att han ska vara startklar till sommaren igen, säger Riordan till Sulkysport.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Norrmannen satte JOP:s armada på plats

Norrmannen satte JOP:s armada på plats

Kriteriekungen Eld Rask gjorde årsdebut och Jan-Olov Persson hade sex av sju hästar i loppet – men det var norrmannen som vann. Tangen Trygg satte svenskarna på plats.

Torsdagens inledande lopp på Gävletravet, för de fyraåriga kallbloden, såg i startlistan dominans av Jan-Olov Persson. Hela sex av loppets sju startande kom från tränarens stall. Men det skulle inte hindra Jan Roar Mjölneröd och Tangen Trygg. Norrmannen, som var fyra i det norska Kriteriet i fjol, gasade direkt till ledningen och visade sig sedan överlägsen.

Årsdebuterade Tangen Trygg vann loppet, värt 35 000 kronor, med många längder på goda 1.25,7 på 2140 meter vilket var nytt banrekord för utländska fyraåringar. Guli Roy tvåa, en sekund efter, medan likaledes årsdebuterande dubble Kriterie-vinnaren Eld Rask här fick nöja sig med bronspeng.

Emilia Leo är en komet i sulkyn men hon har även Sign Me Up Too på sin träningslista. Det glänste om valacken när han begick årsdebut i ett stayerlopp hemma i Gävle. Emilia landade lugnt i dödens med Sign Me Up Too, satte press på sista bortre och hade kopplat segergreppet redan vid ingången av sista sväng. Stark årsdebut till seger på 1.14,4/2660.

Snabbloppet innehöll ett bra startfält men var segern skulle hamna var det lite snack om. Med Disco Volante laddade Ulf Ohlsson för fullt från start och stack till ledningen. Efter 09,2 sista halvvarvet var den av Stefan Melander tränade sexåringen sedan ohotad. 1.11,5a/1640 var seger-tiden för den vasse vinnaren.

(Foton: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nu kan hingstar och valacker tävla två år till
Nästa nyhet
Nu kan hingstar och valacker tävla två år till

Nu kan hingstar och valacker tävla två år till

Svensk Travsport höjer åldersgränsen för hingstar och valacker. Kullen födda 2007 kan fortsätta att tävla till och med det år de fyller fjorton.

Tidigare har svenska travhästar fått tävla till och med det år de är tolv år gamla om de är hingstar eller valacker och tio år för ston. Men nu kan hingstar och valacker tävla ytterligare två år, om man så vill. Det är en förändring som nu genom-förs i ett led av ett harmoniseringsarbete för de nordiska länderna, skriver Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

– Det är få hästar som påverkas av de nya harmoniserade reglerna, men de som är pigga och glada har nu möjlighet att fortsätta ett eller två år till, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Åldersgränsen höjs i och med det här årets tolvåringar, det vill säga kullen födda 2007. För ston är åldersgränsen fortsatt tio år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Romme: "Oskar J Andersson är segersugen"
Nästa nyhet
Tips Romme: ”Oskar J Andersson är segersugen”

Tips Romme: ”Oskar J Andersson är segersugen”

Tips och analyser Romme

Romme. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 2 Önas My öppnar snabbt och har offensiv kusk. 1 Dolly Style har öppnat bra från samma spår tidigare.

Loppanalysen: 8 Emmylou Love gjorde årsdebut och det i regi nye tränaren Oskar J Andersson senast. Fick då en strulig resa med störning bland annat och gick slutligen i mål med sparade krafter. Gav ett gott intryck och nu har hon ett nyttigt lopp i kroppen. Oskar vill säkerligen visa framfötterna som egen tränare och bör vara segersugen. Emmylou Love var duktig vid ett par segrar i fjol och är en rätt bra häst. Bör ha fin chans här då motståndet ser klart lämpligt ut.

7 Miss Hugloveyou höll fullt godkänt från utvändigt ledaren senast. Har nu ett chansartat läge och lär hur som helst köras mer försiktigt.

15 Even Smaller Plum vann från spets senast. Aktionen var inte bra och det drar ner intrycket. Svårt läge dessutom men det finns bra fart i Djuses pålle.

11 Bay View är oerhört svårbedömd. Svårt spår med ovan startmetod är det hur som helst.

Spelförslaget: 8 Emmylou Love tror jag har bäst chans och till vinnaroddset  4.00 provar vi en slant.

 

Romme. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 1 Remember Sid bör spetsa. Pasi lär inrikta sig på att få iväg 2 Berberis felfritt och sedan är det troligt att han får överta.

Loppanalysen: 2 Berberis är en mysig modell och dessutom kan han nog vara riktigt bra. Galopperade bort sig tidigt i debuten näst senast men senast var han riktigt fin vid seger från utvändigt ledaren. Visade prov på prima inställning och bara tågade på. Nu lär Pasi ta en stabil och fin start för att sedan överta ledningen. Har bra chans även från utvändigt ledaren som senast och är befogad som klar favorit. Trots orutin, spår två och tränarkörd. Den här kan nog bli bra.

12 Bijoux de Fer har fint kunnande och bör vara värst emot. Inte helt pålitlig men det finns bra fart i honom. Ska nu avgöra bakifrån och han kan vara lite känslig. Borde bli för långt fram till Pasis.

10 Primus All Over var fullt godkänd efter galopp senast. Bra läge på tillägg och bör tidigt sitta vettigt till.

5 Cheese Action L.W. vann från spets näst senast och senast strulade det.

1 Remember Sid har skrälläget.

Spelförslaget: Jag tror favoriten 2 Berberis har mycket god sergerchans. Vinnaroddset är 1.65 och mycket blygsamt. Vila!!

 

Romme. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  7 Joker C.K. är mycket snabb och bör spetsa.

Loppanalysen: Kallblodslopp och Persson har favoriten. 11 Bellfaks är något av en snackis med prat om Elitkamp och dylikt. Vi får väl se hur det blir med den saken men visst är hästen bra. Senast blev det överlägsen seger och felfri lär ingen stå emot Perssons pålle här. Nu ska han dock attackera bakifrån och då är Bellfaks inte hundra stabil. Senast var det spets. Han har lite svårt i kurvorna. Vinner normalt men det är lågt odds och helt hundra litar jag inte på hästen.

Stallkompisen 7 Joker C.K. är en flott häst och men kanske inte lika bra som flott. Bör ändå räcka långt här från spets. Senast blev det galopp men då kördes hästen upp i vagn och det var utan hästens förskyllan. Gör Bellfaks bort sig borde Jokern räcka långt.

2 Arragon är stark och bra. Åter proffskörd och det är ett stort plus. Lite väl hårt betrodd dock. 5 Guli Rubin duger fint men spåret är inte bra och åtminstone lite tappstart lär det bli. 11 Björs Frej har också fint kunnande.

Spelförslaget: Det kan bli 7 Joker C.K. runt om men en felfri stallkamrat 11 Bellfaks är nog för bra. Denne kan dock ta till galopp och då ser det bra ut för Jokern. Jag spelar till 6.00.

 

Romme. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: Bara fyra hästar på startvolten men ändå rätt lurig spetsstrid då alla fyra borde vara intresserade av tät. 1 Highspeed Dynamite har Bergharn och från spår ett kan det mycket väl bli spets. 2 U.R.Amazing har sämre spår och inte lika startvass kusk men hästen är snabb iväg. 3 Testa di Cavolo är mer seg av sig men barfotakörning kan hjälpa till. 4 Livi Majesty kan vara lite svår kort efter start.

Loppanalysen: Ett lopp över tre varv men ändå troligt att vinnaren finns på startvolten. Men vem? 1 Highspeed Dynamite är bra och gör debut hos Bergh. Intressant så klart och läget är perfekt. Ändå lite svårbedömd status för dagen efter uppehåll och tre varv kan då vara mastigt.

2 U.R.Amazing gjorde debut för Tietz senast och var jättefin. Blåste runt till seger i 10-fart sista 800 m och det var ett mycket gott intryck. Har chans på spets och där har hästen tre segrar av fyra möjliga. Vass även med ryggresa. Det såg vi senast.

3 Testa di Cavolo är stark men ack så seg av sig. Barfota nu kan få upp spänsten och hästen duger.

4 Livi Majesty vann från spets näst senast och ledningen skulle underlätta. Kan dock vara lite svår kort efter start.

Från dubbla tillägg jagar bland annat 9 Ladyofthelake och 12 N.Y.Diamondinthesky. Bra hästar men de har ingen helt lätt uppgift. 7 Global Tailwind är rätt hårt betrodd men jag tro det blir tufft.

Spelförslaget. Jag gillade intrycket på 2 U.R.Amazing senast och tror det kan bli ny viktoria. Spelar vinnare till 5.25.

 

Romme lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 2 Barbara L.Hanover kan öppna bra men kan också vara lite knepig av sig. Släpper även täten ibland och det troliga är att 5 Hossiana Boko spetsar. Hon är snabb och taktiken är given.

Loppanalysen: 5 Hossiana Boko har en mycket bra uppgift för att leda runt om. Hon är startsnabb och har sina fyra segrar i livet från ledningen. Senast stumnade hon något sista biten men det var också hygglig fart på loppet och Westholm gnydde över löst underlag. Det blir bike och barfota runt om och formen är bra. Hon är väl ingen hjältinna sista biten men borde kunna spåra hem detta från spets. Om banan är snabb och fin och det får vi tro.

2 Barbara L.Hanover satt fast med sparat näst senast. Galopp senast och hon är inte helt hundra att lita på. Kan annars vara med och strida från ett fint läge.

11 Hot Pride har fin form och två strykningar underlättar då läget är jobbigt.

7 Mellby Caddy är stark och inte borta felfri.

Spelförslaget: Det ser bra ut för 2 Hossiana Boko. Vinnaroddset är 1.70 och det får vara. Vi vilar.

 

Romme lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 1 M.C.C. Orlando öppnar bra men det låter inte helt påställt. 4 Xanthis Business är nog spetsfavorit men det kan bli släpp. Frågan till vem i så fall? 8 Bombibitt S.I.R. kan öppna bättre än vad vi ofta får se och Calle har koll på läget. Två invändiga strykningar är bra.

Loppanalysen: Ett lurigt lopp där det finns frågetecken på flera. 1 M.C.C.Orlando och 4 Xanthis Business är två dugliga hästar som båda kan öppna bra. De har dessutom gememsamt att det låter lite sisådär från respektive tränarhåll.

Jag tror 8 Bombibitt S.I.R. har hygglig chans. Har varit bra i varje start men kanske inte senast då han tappade stilen till slut.

– Han hade haft en skentur tio dagar innan den starten och min enda teori är att det störde honom till slut. Vi har kollat upp honom utan att vi fann några fel och han känns fin. Jag tror en del på honom ikväll, säger Sven Rejnö.

Lite frågetecken efter senast men vid normal form så duger han från de flesta positioner här och det finns chans på tidig spets. Invändiga strykningar gynnar.

2 B.B.S.Poetry, 5 Västerbo Tristan och 7 Khalid är tre aktuella bud från framspår.

Spelförslaget: 8 Bombibitt S.I.R. gynnas kraftigt av invändiga strykningar och han tål att göra en del själv. Jag spelar vinnare till oddset 4.75.

Mina spelförslag:

Romme lopp 4 – Vinnare 8 Emmylou Love till 4.00
Romme lopp 6 – Vinnare 7 Joker C.N. till 6.00
Romme lopp 7 – Vinnare 2 U.R. Amazing till 5.25
Romme lopp 9 – Vinnare 8 Bombibitt S.I.R. till 4.75

Avstå spel på:

Romme lopp 4 – 15 Even Smaller Plum
Romme lopp 6 – 2 Arragon
Romme lopp 7 – 7 Global Tailwind
Romme lopp 9 – 4 Xanthis Business

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spännande möte i Dartster F:s lopp på Solvalla
Nästa nyhet
Spännande möte i Dartster F:s lopp på Solvalla

Spännande möte i Dartster F:s lopp på Solvalla

Muscle Hustle och Sorbet mot  Volstead i årsdebut. Dartster F:s lopp på Solvalla är en läcker anrättning.

Dartster F:s lopp har ofta sett blivande Elitlopps-hästar i sin resultatlista. Chansen för det samma i år finns när loppet avgörs kommande onsdag på Solvalla. 100 000 kronor i förstapris står på spel.

I startlistan finner vi Robert Berghs fine Muscle Hustle som nyligen gjorde comeback med att vinna en övertygande seger i ett stayerlopp i Kalmar. Han möter på onsdag bland andra Sorbet som inlett året i förträfflig stil med tre raka, senast i Gulddivisionens final i början av februari.

Fältet innehåller också två årsdebutanter av rang. Från innern dubble Elitlopps-deltagaren Volstead som här gör comeback efter ett halvårs uppehåll. Årsdebut gäller också för Charrua Forlan som för övrigt är titelförsvarare i loppet – i fjol löpte han dött lopp med Lionel. Debut i sulkyn bakom Hans-Owe Sundbergs stjärna gör Emilia Leo.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Volstead – Stefan Melander
2 Sorbet – Örjan Kihlström
3 Qahar Q.C. – Ulf Ohlsson
4 Charrua Forlan – Emilia Leo
5 Sliding Home – Kevin Oscarsson
6 Queer Fish – Ulf Eriksson
7 Muscle Hustle – Robert Bergh
8 Whitehouse Express – Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Global Adventure mot årsdebut på Bergsåker

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson