Muscle Hustle och Sorbet mot  Volstead i årsdebut. Dartster F:s lopp på Solvalla är en läcker anrättning.

Dartster F:s lopp har ofta sett blivande Elitlopps-hästar i sin resultatlista. Chansen för det samma i år finns när loppet avgörs kommande onsdag på Solvalla. 100 000 kronor i förstapris står på spel.

I startlistan finner vi Robert Berghs fine Muscle Hustle som nyligen gjorde comeback med att vinna en övertygande seger i ett stayerlopp i Kalmar. Han möter på onsdag bland andra Sorbet som inlett året i förträfflig stil med tre raka, senast i Gulddivisionens final i början av februari.

Fältet innehåller också två årsdebutanter av rang. Från innern dubble Elitlopps-deltagaren Volstead som här gör comeback efter ett halvårs uppehåll. Årsdebut gäller också för Charrua Forlan som för övrigt är titelförsvarare i loppet – i fjol löpte han dött lopp med Lionel. Debut i sulkyn bakom Hans-Owe Sundbergs stjärna gör Emilia Leo.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Volstead – Stefan Melander
2 Sorbet – Örjan Kihlström
3 Qahar Q.C. – Ulf Ohlsson
4 Charrua Forlan – Emilia Leo
5 Sliding Home – Kevin Oscarsson
6 Queer Fish – Ulf Eriksson
7 Muscle Hustle – Robert Bergh
8 Whitehouse Express – Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Global Adventure mot årsdebut på Bergsåker

Global Adventure mot årsdebut på Bergsåker

En av förra årets bästa tvååringar är redo för strid igen. Svante Båth skickar Global Adventure till Bergsåker för säsongsdebut.

Landets främsta treåringar har börjat röra på sig och nu på onsdag dyker en av kullens klarast lysande stjärnor upp i comeback. Svante Båth-tränade Global Adventure (e. S.J’s Caviar) väljer Bergsåker för första starten som treåring – det i ett försök till Norrlands Elitserie med 70 000 kronor i första-pris.

Global Adventure har vunnit fem segrar på sina totalt sex starter och var obesegrad fram till finalen av Svensk Uppfödningslöpning där det blev galopp. Det är hingstens senaste start. Största segern hittills kom i Svampen.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Global Adventure – Erik Adielsson
2 Sherlock – Daniel Wäjersten
3 Maiken Tooma – Jevgeni Ivanov
4 Hazard In – Per Linderoth
5 I’m a Keeper – Leif Witasp
6 Enge Sargon – Magnus A Djuse
7 Master of Trix – Rikard N Skoglund

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Gävle: "Sign Me Up Too är redo direkt"
Nästa nyhet
Tips Gävle: ”Sign Me Up Too är redo direkt”

Tips Gävle: ”Sign Me Up Too är redo direkt”


Tips och analyser Gävle

Gävlebanan bör bli snabb och fin ikväll.

Gävle. Lopp 4 – Spelstopp 19.28

Spetsstriden: Bara tre hästar på startvolten och mest intresserad av spets borde Troels vara med 2 Balto d´Huon som stretar emot ett tag.

Loppanalysen: 5 Sign Me Up Too hade ett härligt fjolår med framgångar i mycket tuffa gäng. Stark och oöm häst som haft en bra vinter och nu är det dags för årsdebut. Gick bra efter uppehåll i fjol och det låter bra från Leo. Har  en bra uppgift direkt och lita på att Leo vill visa upp sin stjärna I fin författning. Har bra chans men oddsen är därefter och det är ju länge sedan han startade. 1.85 i odds får vara för mig.

7 Radjah d’Inverne vann över distansen senast och var klart positiv. Fjärdespåret är inte bra och Westholm är lite orolig för den detaljen. Jag kan förstå honom men i det lilla fältet borde han kunna ta det lugtn och fint första biten och utan att hamna så illa till. Jag tror inte det blir galopp och  Radjah räknas med chans igen.

6 Scarlets Mirakel är stark och bra. Höll farten mycket fint senast efter att ha avslutat I 12-fart sista 800 m och det var efter uppehåll. Lär ha mer spring I benen nu och  bör sluta i striden.

4 Dennis de Castella är också stark och rejäl. Duktig vid segern näst senast men lite mer seg senast. Vinnaren bör finnas bland dessa fyra.

Spelförslaget: Litet fält och årsdebut och lågt odds på den med bäst chans. Tunna platsodds dessutom och jag tycker gott man kan stå över spel här. Spellivet går vidare.

Gävle. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Flera med framspår som kan öppna riktigt bra. Bra läge har 3 Blue Star Cantab och jag tror även den hästen är snabbast iväg. Bra spetschans och var duktig från spets näst senast.

Loppanalysen: Ett lopp där det ser ut att kunna bli hygglig fart första biten. Två hästar med bakspår som kan komma in i matchen är då 10 Fast Food Hanover som gör det bra samt 11 Elias Avant som avslutade vasst vid målfotoseger senast. Tror ändå de får det halvkämpigt att komma in i matchen.

Bra spetschans har 3 Blue Star Cantab som vann från spets näst senast och inte riktigt fick chansen i tid senast. Kan spåra hem loppet men riskerar få öppna lite för tufft.

8 Queen of Moorlands blev dragen bakåt senast och kan bättre. Jobbigt läge men kan överraska.

Jag tror det är dags för 7 Global U.S.A. nu. Hon har gjort två starter hos Wäjersten och varit bra. Nära segern efter att ha avslutat 12,3  sista 800 m näst senast och senast höll hon bra från utvändigt ledaren. Då enbart besegrad av en smygkörd Dessert och det är inte mycket att gnälla på. Detta är en fin modell som det biter bra för även om det inte är någon krigare direkt. Tillräckligt bra krigare dock för att kunna vinna ett lopp som detta. Två bra insatser i ny regi handlar det om och nu bör det kunna vara dags bara kusken hittar ner I vettig position. Spåret kunde vara bättre. Det blir troligtvis barfota ikväll som ren bonus.

Spelförslag: 7 Global U.S.A. är nu värd en seger i sin nya miljö. Detta efter två bra insatser där. Jag spelar vinnare till oddset 4,25.

Gävle. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstiden: 2 Lady Youline har bra läge och kan öppna raskt. Taktiken lär vara given och hon är klar favorit på spets.

Loppanlaysen: 2 Lady Youline har en bra uppgift för att leda runt om på en snabb Gävlebana. Hon gjorde årsdebut senast och fick en strulig resa och kom aldrig in i matchen. Hon backade då ner som sista häst efter att ha blivit hängande och den insatsen kan vi dra ett steck över. Hon såg fullt bra ut och har nu loppet i kroppen. Det blir barfota runt om och i spets säljer hon sig dyrt. Hon svarade för flera fina insatser i tuffa gäng i fjol och den här uppgiften passer henne fint.

10 Poem In Motion vann i sin årsdebut senast och var positiv. Fick då en vilsam resa och tackade med att kliva förbi till seger. Lopp i sig nu och hon duger bra men läget är inget vidare.

4 Ginotonic spurtar ofta bra men utan att vinna så ofta. Årsdebut här och borde nog behöva en formvässning som det känns. Är lite av den småsega typen.

1 Fonda Boko duger bra men spår ett luktar lite strul och det finns även galopprisk.

5 Lukas Zaz verkar på gång och kan överraska. 12 Tzatziki med Örjan är inte borta men det blir inte lätt från bricka tolv.

Spelförslaget: Jag tror att 2 Lady Youline leder runt om och spelar vinnare. Vi får 4,75 i odds. Fullt bra odds.

Gävle. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 5 Silver Sprinta är snabb men från spår fem blir det nog en lugn avgång. 1 Trollklackan öppnar bra. 6 Sindy Löper har ensamt springspår och brukar dra iväg i ibland lite väl högt tempo. Sindy Löper får gälla som spetsfavorit.

Loppanalysen: Ett kallblodslopp med full fält över kort distans. Här kan det hända saker. Hårt betrodd är Perssons mycket gedigne 13 Demex som löpt bra. Har ett springspår på tillägg och kan sitta bra till direkt. För att tro helhjärtat på Demex skulle jag vilja se honom i spets och vägen dit ligger inte helt utstakad. Kan vinna även bakifrån men är mer sårbar då. Rikard har haft ett par dagar utan segar nu men det vänder säkert snart. Kanske här men inget jag vill spela på.

Tjomsland har två intressanta i loppet. 5 Silver Sprinta är bra i grunden och tränar bra I ny regi utan att vara vässad. Lite lurigt spår men felfri kan det absolut gå. Spåret grejar nog Ohlsson.

Tjomslands 11 El Viktor gick bra på fin tid senast och har också toppkusk och även här svårt spår.

Persson kör 8 Björlifix som kan vinna felfri. Tvåa bakom Demex näst senast. 7 Järvsö Jomar har bra fart men agerar lite trögt.

En häst med mycket svårt läge men med fart för att räcka riktigt långt är 15 Björlifanner. Senast blev det galopp bakom bilen och stort tapp. Lisell körde sedan runt och hästen visade stor fart och såg mycket bra ut. Björlifanner har även I starterna tidigare visat mycket fin fart hos Lisell och även här har amatören gjort ett vasst tränarjobb. Nu kan man inte begära och tro att hästen med amatör i vagnen ska kliva runt allt och alla till seger från det här läget över kort distans  men  helt förvånad blir jag inte om de lyckas. Jag provar ett spel på plats. Samt liten slant som vinnare. Det kan ju klaffa.

Spelförslaget: Jag gör ett litet vinnarspel på chans på 15 Björlifanner och även plats. Oddsen är 16,00/5,15.

Gävle. Lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Snowstorm Hanover är startsnabb och kan spetsa. Innerspår bil Gävle är lite lurigt och lite lurig är även hästen. 3 Dupree öppnar bra men frågan är om hur mycket krut som ska läggas i första starten i ny regi. 5 Disco Volante är snabb men min spetsfavorit är 4 Ajlexes Cubano som är snabb och trivs i tät.

Loppanalysen: Ett lopp som kan bli rivigt. Eller också inte. Mitt scenario är att 4 Ajlexes Cubano kommer till spets och sedan behöver det inte bli så överdrivet tufft tempo. Cubano har varit bra i varje start på slutet och han är alltid dryg att passera i spets.

1 Snowstorm Hanover kan strula det för min vinnare men innerspåret bil Gävle är inte alltid så lätt att snabbstarta ifrån och hästen är inte alltid så lätt att hantera.

5 Disco Volante duger ju mycket bra men insatsen senast från spets var klen och därefter har han varit ifrån.

3 Dupree är en sprinter som tränar fint i ny regi. Vann från tredjepar utvändigt I Danmark senast men behöver nog vara ännu bättre nu. Kan ju mycket väl också vara det men ändå lite svårbedömd. Detta blir väl mest som en test.

Spelförslaget: Vinnare på 4 Ajlexes Cubano var mitt tänkta spel men oddset var för klent enligt mig. Avstår.

Gävle. Lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Stayerlopp och inte så många snabba. Kan nog bli 3 Massiah tidigt till spets.

Loppanalysen: Ett lopp över tre varv och inte helt lätt att lösa. Stall Redén håller en fortsatt låg profil och att hans 3 Messiah bara ska komma ut och vinna i sin årsdebut är väl inte helt givet (säg vad som är givet I trav?). Kan komma till spets och vinna men inget jag litar på.

10 Jaguar Tooma höll bra senast efter tung resa och är stark. Kan mala ner allt men lite sårbar om det behövs lite speed.

6 Eicas är inte så pjåkig och kan vara skrällduglig. 11 Ediego vann lätt senast.

Jag tror att 1 Västerbo Call You har hygglig chans med fritt i tid. Har ju lite tid på sig över den dryga distansen och är inte så oäven från start. En stark häst som såg fullt bra ut utan att få chansen i tid senast. En fin genomkörare och nu vankas skoryck. Tror detta kan vara vinnaren om han får chansen.

Mitt spel blir dock en annan. 2 Ninepoints Lover är nämligen intressant. Svarade för en fullt godkänd insats i lite tuffare gäng senast och det var efter uppehåll. Bör ha skjutit i form ordentligt efter det och läget går inte att klaga på. Dessutom är Westholm inne på att rycka alla skorna och det blir för första gången. Låter mycket intressant och den här lirar vi på.

Spelförslaget: 2 Ninepoints Lover till vinnaroddset 8,25.

Mina spelförslag:
Gävle lopp 5 – Vinnare 7 Global U.S.A. till oddset 4,25
Gävle lopp 6  – Vinnare 2 Lady Youline till 4,75
Gävle lopp 7 – Vinnare/Plats 15 Björlifanner till 16,00 / 5,15
Gävle lopp 9 – Vinnare 2 Ninepoints Lover till 8,25

Stå över spel:
Gävle lopp 5 – 11 Elias Avant
Gävle lopp 7 – 13 Demex
Gävle lopp 9 – 10 Jaguar Tooma


Notera att oddsen hos unibet.se är hämtade vid publicering för tipsen och kan komma att ändras.


Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pastore Bob mot Finland - klar för Seinäjoki-Race
Nästa nyhet
Pastore Bob mot Finland – klar för Seinäjoki-Race

Pastore Bob mot Finland – klar för Seinäjoki-Race

Det blir dubbla turer till Finland framöver för Pastore Bob. Efter att tidigare fått en plats i Finlandia-Ajo är hästen nu också klar för Seinäjoki-Race.

Finländska storloppet Seinäjoki-Race börjar ta form. Sex av de tio hästarna i loppet som avgörs den 13 april är nu klara. Tidigare i veckan konfirmerades finskägde Chief Orlando för loppet och nu är också Johan Untersteiner-tränade Pastore Bob klar för start. Det skriver Ravinetti.

Den sexårige valacken vann sin årsdebut och slutade senast fyra i Steinlagers Äreslopp. Pastore Bob blev trea i Seinäjoki-Race förra året, för att veckorna senare vinna Finlandia-Ajo. Det senare loppet är han i egenskap av titelförsvarare sedan tidigare inviterad till.

Klara för Seinäjoki-Race är:

Chief Orlando
On Track Piraten
Pastore Bob
Ranch Kelly
Selmer I.H.
Trendy Ok

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norsk trippelmiljonär till träning hos Goop
Nästa nyhet
Norsk trippelmiljonär till träning hos Goop

Norsk trippelmiljonär till träning hos Goop

Den norske topptravaren och trippelmiljonären Vainqueur R.P. är såld till franska ägare – men sätts snart i träning hos Björn Goop.

Det är Trav og Galopp-Nytt som skriver att den norske fem-åringen Vainqueur R.P. är på väg till Björn Goops stall. Infinitif-sonen har tillhört den norska kulltoppen genom hela karriären och varit finalist i både Kriteriet och Derbyt, på kontot finns cirka 3,7 miljoner kronor.

Vainqueur R.P. som tidigare tränades av Frode Hamre, såldes i vinter till franska ägare och det är i Frankrike som hästen gjort sina senaste starter. Vainqueur R.P. slutade i vintras sexa i Critérium Continental och vann senare Prix de Croix. Planen är att hästen ska tävla i Norden under vår och sommar för att senare återvända till Frankrike, lagom till vintermeetinget.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gambit Brodde lysande när Lugauer hade show

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson