En inledning i överljudsfart bäddade för Wingait C.H. Stefan Perssons sjuåring vann fartfesten på 1.09,9 – landets snabbaste segertid hittills i år.

Det var vårkänslor i luften på Jägersro under tisdagen. Kanske en aning för mycket rent av, för vissa. I ett snabb-lopp drog Rajah Press till ledningen fast utmanades utvändigt av Mr Pellegrino, men ingen av dem ville ge sig. Klockorna visade på 1.04,9(!) första 500 meterna och snart stod det klart att den inledande manövern förvandlats till ett kamikaze-uppdrag.

Första tusen gick efter 10,2 men då hade Wingait C.H. och Stefan Persson redan tagit över huvudrollen. Med 600 meter kvar bytte man andra utvändigt till ledningen när tätduon tröttnade. Partizan Face utmanade förvisso över upploppet, men Wingait C.H. höll säkert undan för att kliva över mållinjen på 1.09,9a/1640 meter (efter 09,6 sista 500).

Segraren sänkte inte bara sitt personbästa med sju tiondelar utan noterade härmed årets snabbaste segertid på en svensk travbana. Tiden är förresten den näst snabbaste i Europa i år, efter Readly Express som vann Critérium de Vitesse på 1.08,9. Vinnaren Wingait C.H. belönades med 60 000 kronor.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Ultra Bright och Tae Kwon Deo i comebacker

Ultra Bright och Tae Kwon Deo i comebacker

Kalmartravets fredagstävlingar skänks extra stjärnglans när både Ultra Bright och Tae Kwon Deo förlagt sina årsdebuter till aftonen.

För två år sedan tog Fredrik Persson hem bucklan i Sto-championatet med Ultra Bright. I fjol hann hon med sju starter och bland annat seger i Lovely Godivas Minne, men har inte startat sedan slutet av augusti. Den här fredagen är hon dock tillbaka. Ultra Bright går ut på hemmabanan Kalmar i ett lopp med 25 000 kronor till vinnaren och står ensam med dubbla tillägg.

Samma kväll får svensk travpublik återstifta bekantskapen med Tae Kwon Deo. Efter en lovande start på karriären sändes hästen till USA för tävla i årgångsloppen där förra sommaren. Nu gör fyra-åringen första starten sedan slutet av september. I sulkyn, hästens tränare Adrian Kolgjini.

Här är startlistorna:

2140 volt

1 Skogans Lotten – Dan-Åke Olsson
2 Rianna Trot – Roger Pettersson
3 Belle Godiva – Thomas Uhrberg
4 Just Invincible – Kim Eriksson
5 Evoque – Christoffer Eriksson
6 Face the Dream – Mats Svanhall
7 Madonna S.T. – Markus Waldmüller
2160 meter
8 Ibiza Nalan – Hans Crebas
9 Pearl Face – Markus Niklasson
10 Moon’s Ballerina – Inge N Karlsson
2180 meter
11 Ultra Bright – Fredrik Persson

1640 auto

1 Yankee Boy – Kim Eriksson
2 Jack Bowler – Tommy Zackrisson
3 Ernst Hugo – Jörgen Sjunnesson
4 Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
5 Farmer Jack – Fredrik Persson
6 Waffle – Ales Pavsic
7 Enclave – Anders Zackrisson
8 Karlsberg – Jan E Johansson
9 Ferry Boko – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klaus Koch tar över rodret på Charlottenlund
Nästa nyhet
Klaus Koch tar över rodret på Charlottenlund

Klaus Koch tar över rodret på Charlottenlund

Efter de senaste veckornas stormande kring Charlotten-lund har den danska huvudstadsbanan utsett en ny verkställande direktör – Klaus Koch.

Det har varit tumultartat kring Köpenhamns-ovalen Charlottenlund de senaste veckorna. Något som startade med att banans styrelse tog beslut att bygga en sandbana i anslutning med banan. Ett beslut som den tidigare vd:n Michael Juul Nielsen tog avstånd från och kort senare sade upp sig från posten. Även Lundens ordförande Anders Hendriksen fick lämna sin post, efter ett misstroendevotum. Han har ersatts av Jörgen Sthelis.

Nu har Lunden också funnit en ny verkställande direktör, berättar man i ett pressmeddelande. Något som travet.dk skriver om. Det blir den välmeriterade Klaus Koch som återvänder hem till Danmark. Klaus Koch har varit mångårig sportchef vid Solvalla och Elitloppsarrangör. Han har också figurerat som promotor för flera internationella storlopp och som direktör vid Bahrenfeld i Hamburg. Klaus Koch tillträder vd-posten omgående.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Urlo dei Venti kvar i Italien - siktar mot Lotteria
Nästa nyhet
Urlo dei Venti kvar i Italien – siktar mot Lotteria

Urlo dei Venti kvar i Italien – siktar mot Lotteria

Det blir ingen flytt till svensk regi för Urlo dei Venti. I stället blir den italienske stjärnan kvar hos Gennaro Casillo och tar nu sikte mot Lotteria.

Turerna kring den italienske topptravaren Urlo dei Venti har varit många de senaste veckorna. Ägarna var först inne på att byta tränare till kontroversielle Holger Ehlert och senare var det aktuellt att sända sexåringen till svensk regi, där bland andra Timo Nurmos och Jerry Riordan nämndes. Men nu står det klart att av det blir inget – Urlo dei Venti blir kvar hos sin nuvarande tränare Gennaro Casillo. Det skriver Galoppo e Trotto.

Det blir Casillos förstekusk Antonio di Nardo som nu tar över tömmarna bakom Urlo dei Venti som inte startat sedan han deltog i Prix d’Amérique i slutet av januari. Siktet ställs nu mot att vara i form till ett titelförsvar i Gran Premio della Lotteria som avgörs på Agnano den 1 maj. I fjol blev Urlo dei Venti inbjuden till Elitloppet efter att ha vunnit just Lotteria, men kretsen kring hästen valde att då tacka nej.

Läs även: Turerna kring Urlo dei Venti – på väg till Sverige?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Jägersro: "Fina chanser för Lövgren"
Nästa nyhet
Tips Jägersro: ”Fina chanser för Lövgren”

Tips Jägersro: ”Fina chanser för Lövgren”

Tips och analyser Jägersro

Jägersro. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Zara Kronos gör comeback och känslan är att Lövgren inte vill inleda året med att sända iväg henne alltför häftigt från start. 8 Procolate kommer från två spetssegrar och är snabb även med spår långt ut. Körs nog för tät.

Loppanalysen: 3 Zara Kronos tillhörde en av kulltopparna i sin stoårgång i fjol som treåring och hon gör nu årsdebut och vi har stora förhoppningar. Hon var riktigt rejäl i fjol och tålde mycket. Hon bröt en del i vissa lopp om man ska gnälla på något men miljonär hann hon bli. Hon är nu bra förberedd med bland annat banjobb och det låter bra från stallhåll. Hon blir svårslagen direkt även om detta är långt ifrån årets viktigaste lopp.

2 Zahra Mil kommer från seger på Vincennes och där var hon riktigt rejäl. Hon travade då till stor del utvändigt ledaren och hade sedan kraft och mod att avgöra till säker seger. Hon är rejäl över upploppet och inte borta.

8 Procolate kommer från två spetssegrar och kan trots läget nå ledningen även här. Kan sedan hålla undan om favoriten körs lite avvaktande.

Spelförslaget: Känslan är att finfina 3 Zara Kronos är riktigt bra direkt. Det är dock årsdebut till lågt odds i 1,55  och det finns ett par dugliga motståndare. Jag står över spel.

Jägersro. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 1 Springbank står ensam på startvolten. 2 All In a Dream öppnar snabbt och lär omgående vara ute i andraspår. 7 Xanthis de Roi har bra läge med springspår på tillägg och öppnar skapligt. Kan tänkas få överta.

Loppanalysen: Ett rätt ojämnt lopp för amatörer.
2 All In a Dream har varit fin och senast blev det snabbstart till ledningen från tillägg och ohotad seger. Öppnar bra och lär ta sig ut i andraspår. Skulle han kunna köras till ledningen varifrån segrarna är tagna så är det nog riktigt bra chans men det kan gå vägen ändå.

7 Xanthis de Roi var positiv i sin årsdebut senast. Travade då en del utvändigt ledaren och slog aldrig av på takten helt. Lär vara ännu vassare nu och läget på tillägg med springspår är bra. Det kan bli tidig spets. Duktig amatörkusk och jag räknar med en bra insats och stall Lövgren har ny vettig möjlighet.

1 Springbank har svårt med aktionen men är inte så pjåkig och läget går inte att klaga på.

8 Borups Regent duger rätt bra men var klen i sin senaste start och varit ifrån. Svårbedömd nu.

6 Yatagan Love var godkänd bakom All In a Dream senast.

Spelförslaget: Jag tror mest på 2 All I a Dream (odds 2,25) och 7 Xanthis de Roi (odds 2,90) och tycker att 7 Xanthis de Rio är mer intressant spelmässigt. Spelar vinnare till oddset 2,90.

Jägersro. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Kennedy bör kunna spetsa. 4 Gaya di Quattro och 5 Capture har sämre spår men är annars bra med voltstart.

Loppanalysen: 1 Kennedy är lite av en snackhäst men det har ofta strulat och det är ingen påltilig sak. Senast fungerade han vid säker seger från ledningen och visst kan det bli spets runt om på nytt. Kunnandet duger gott men till lågt odds är det inget jag vill hamna på. Jag litar inte på hästen och nu är det heller inte samma kusk som senast. Ludde har dock två segrar med hästen sedan tidigare. Inget kittlande att spela på.

2 Nordmann är segstark och bör inte ha några problem med distansen. Frågan är vad spår två i volten betyder. Kan bli strul.

7 M.T.Mighty Winner duger men det är krångligt läge och avsaknad av lopp. Räknas men känns inte superhet.

12 Quattro Töll kommer från knapp seger. Har springspår med springband på tillägg med förhållandevis orutinerad kusk och det kan lätt strula.

Min idé är 4 Gaya di Quattro som jag provar ett spel på. Hon var duktig trea näst senast bakom så bra hästar som Sevilla och Everton. Bra avslutning i starten före det och Gaya har löpt bra. Senast blev det lite ryckigt kört och galopp. Gaya di Quattro kan mycket väl slå till här samtidigt som favoriten är osäker.

Spelförslaget: Jag provar med ett spel på både vinnare och plats på 4 Gaya di Quattro. Vinnaroddset hos unibet är 20,00 och platsoddset 4,65.

Jägersro. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 One Deep Valley bör leda länge.

Loppanalysen: Ett öppet lopp. 1 One Deep Valley har givietvis läget för att leda runt om och spets-spel-älskarna på Jägersro får tycka att spel på trav är lätt. De kan få rätt men jag är lite tveksam om det ska räcka hela vägen.

3 Höwings Unicorn gör årsdebut och det är en häst som duger fint här. Ringde Palm för att förhoppningsvis få härlig plusinfo men det gick sådär. Hans häst har inte varit helt till belåtenhet i de senaste jobben och han tynger ner hästen. Han ligger lite lågt.

Bra låter det dock på Lövgrens 7 Durello som löpt rätt bra. Tvåa bakom kapable Quite a Quality näst senast. Lövgren har provat honom i ett skarpare banjobb inför detta och det föll väl ut. Spåret bör gå bra och jag tror det är bra chans i lämplig omgivning. Stall Lövgren kan få en fin kväll.

12 Loveexplosion H.C. duger bra men har många att springa runt. Kan bli halvbillig väg fram med många på innerspår men ändå,,

9 Far From Over kan rätt mycket men är väldigt svår. 13 O.M.Faststeep van ett billigt provlopp för inte så länge sedan och kan vara outsiderdraget.

Spelförslaget. Jag tror 7 Durello har stor chans och spelar vinnare till 2,10.

Jägersro lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: Flera snabba. Jag tror att 3 Rajah Press kan vara allra snabbast och spetsa men även att tänka sig släppa taktpinnen. 4 Partizan Face körs gärna i spets men jag tror 5 Wingait C.H. är snabbare och övertar.

Loppanalysen: Startrusningen kan nog bli rätt avgörande här och mitt scenario är alltså att 3 Rajah Press spetsar och släpper till 5 Wingait C.H. Perssons häst blir sedan inte lätt att plocka ner. Wingait C.H. satt senast fast med rejält sparat i tufft gäng och det var en bra moralhöjare inför denna start. I övrigt har Perssons häst varit bra mest varje gång. Näst senast blev det lite för tufft i ledningen över lång distans men nu över kort distans tål hästen att tuffa på i tät.

4 Partizan Face är rejäl och skulle han hinna först till tät så blir han farlig men jag tror inte på det scenariot.

1 Triton Neergård vann från rygg ledaren senast och kan få fin invändigt lopp på nytt. Hästen är kapabel.

8 Sobel Conway lär smyga med och vid hårt tempo så lär spurten bita fint. Behöver nog lite hjälp.

Spelförslaget: Jag spelar på spets och slut – hämta ut på 5 Wingait C.H. Vinnaroddset stannar vid 2,70.

 

Jägersro lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 2 Miss Pastis och 4 Valnes Havanna är snabba men vi lär nog få se 5 Livi Magic i tät.

Loppanalysen:  11 Ilydia Boko visade mycket lovande takter i fjol som treåring och i sin senaste start var det Oakskval som gällde. Hon fick då en tung resa och räckte inte men i övrigt svarade hon för idel bra insatser. Näst senast var hon duktig efter kort galopp och före det vann hon på rejält sätt. Hon har nu tränat bra inför sin årsdebut och Lugauer brukar inte slarva. Connie är segersugen och vill säkert vinna direkt och trots bakspåret ser det ut som mycket bra chans.

5 Livi Magic stretar emot från spets och strular det för Lugauers sto så kan det hålla hela vägen.

1 Mahjong och 3 Lady Haythrow är hyggliga och har fina lägen och inte borta vid favoritstrul.

6 Floalts Cesna kan vara en superskräll. Var positiv senast och långt före Livi Magic i mål. Livi Magic  då i spets. Floalts Cesna är inte alls hårt betrodd och kan vinna om favoriten sviker.

Spelförslaget: Bästa hästen 11 Ilydia Boko bör kunna lösa detta. Vinnare till 2,80. Jag spelar även plats på 6 Floalts Cesna till oddset 3,50.

Summering av spelförslag:
Jägersro lopp 5 – Vinnare 7 Xanthis de Roi till oddset 2,90
Jägersro lopp 6 – V/P 4 Gaya di Quattro vinnare till 20,00 och plats till 4,65
Jägersro lopp 7 – Vinnare 7 Durello till 2,10
Jägersro lopp 8 – Vinnare 5 Wingait C.H. till 2,70
Jägersro lopp 9 – Vinnare 11 Ilydia Boko till 2,80 samt plats på 6 Floalts Cesna till 3,50

Avstå spel på:
Jägersro lopp 6 – 7 M.T.Mighty Winner
Jägersro lopp 7 – 1 One Deep Valley
Jägersro lop 8 – 1 Triton Neergård
Jägersro lopp 9 – 5 Livi Magic

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubble Kriterie-vinnaren Eld Rask i årsdebut

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson