Tips och analyser Halmstad

Halmstad är värd för kvällens drabbningar och som vanligt där får vi räkna med fint banunderlag.

Halmstad. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: En felfri 3 Bearbucket bör tidigt vara i spets. Utmanare är 6 Peppe Roc från bästa springspåret men Stefan lär vara distinkt med Bearbucket.

Loppanalysen: 9 Kapten Kidd är i favoritrollen trots tre galopper i följd. Hästen har varit ivrig bakom bilen och galopperat tidigt. Detta känns inte som någon jättesvår häst hävdar Peter och nu är det voltstart. Bakspår dessutom och Peter är helt inne på feflritt och därmed också bra chans. Kapten Kidd felfri över lång distans borde vara bäst här. Näst senast svarade han för en strong upphämtning efter sin galopp och han står billigt inne i loppet. En start över lång distans tidigare innebar seger.

3 Bearbucket från ledningen är väl främsta motbudet. Bearbucket är inte stabil men spets skulle underlätta och hästen har vunnit från spets tidigare. Bättre och snabbare banunderlag kan säkert hjälpa till och Bearbucket får inte nonchaleras.

4 Peppe Roc vann från tidig spets senast men det var inte mycket sparat. Svårt spår nu.

10 Alfas Kennedy och 6 Peppe Roc räknas också. 8 Majah Winner var klart positiv som tvåa senast.

Spelförslaget: Jag tror att 9 Kapten Kidd sköter sig och har mycket bra chans. Oddset stannar vid 1,75 och det får vara. Känns lite väl tunt. Jag står över spel.

 

Halmstad. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 4 Spring Alone drar iväg rejält bakom bilen och läget är bra. Kan ev. tänkas släppa och 2 Call It Magic samt 8 Stephanie Divine kan öppna bra. Bästa läget på Call It Magic.

Loppanalysen: Ett öppet lopp där Untersteiners 2 Call It Magic är betrodd. Såg ut att vara på väg mot spets från spets senast men blev avslagen av 8 Stephanie Divine som smög med i rygg bakom. Call It Magic var inte driven sista biten och hade nog sina problem. Hon är ingen vass favorit även om läget är bra. 8 Stephanie Divine visar fin form och öppnar bra men läget är tufft.

Svårbedömd är 9 Hashtag River som varit borta länge. Har löpt i ledningen i sina starter och visat fint kunnande. Dock ofta i ansträngd aktion och frågan är hur statusen är nu efter uppehåll. Dessutom svårbedömd med ryggresa. Har fart för att vinna i alla fall.

Snabb är också 6 Fanny Hall som dock inte vara bra senast och har pustat. Kort distans passar fint.

3 Zefira Kronos har visat fin form och har bra läge för att få en passande resa. Var tvåa bakom Victoria Lane senast och den var riktigt bra. Bör greja en bra placering här.

Spelförslaget: Jag tänkte spela på att 3 Zefira Kronos grejar en plats. Bra form och läge talar för det. Platsoddset är 1,80 och jag finner inget större värde i spel. Står över.

 

Halmstad. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Bella Mont är snabb och brukar spetsa. Släpper spets ofta och 2 Run Ceasar Run är också snabb och kan nå tät tidigt.

Loppanalysen: 1 Bella Mont mot tät men Ecce kan välja rygg ledaren coh det kan bli 2 Run Cesar Run mot tät. Båda dessa räknas men Bella Mont brukar ha det lite kämpigt sista biten. Run Ceasar Run fick öppna tufft senast och orkade inte riktigt stå emot sista biten. Kan hålla undan från spets med något lugnare upplägget men motstånd saknas inte.

Betydligt bättre än vad den tråkiga programraden ger sken av är 7 Gento. Denne är mycket rejäl men har inte varit bra alls på slutet och har nu pustat. Lite spår långt ut och lite svårbeömd status men kunnandet är gott. Notera att en etta ryker all världens väg överst i programraden och vid dåligt resultat är startpoängen i princip borta. Hästen är nog bra förberedd och jag provar ett spel. Martijn de Haan berättar att hästen haft problem med bland annat sina muskler. De har haft problem med fodret och bytt foder till alla sina hästar. Gento är bra förbered med bland annat ett jobb på Jägersro efter 1.16/2000 meter nyligen. Hästen kändes då bra men han är rädd att Gento blir för pigg i loppet. Han vill ta det lugnt från start och inte köra alltför offensivt. Det blir barfota runt om och de Haan blir inte förvånad om hästen vinner direkt men det viktigaste är att han fungerar. Han tycker sig ha en kanon i grunden och jag förstår honom. Många om och men med andra ord men till hyggligt odds är det värt en slant.

En häst med bra kapacitet är 6 Global Raceway. Denne gör det bra mest varje gång och senast var han duktig tvåa bakom kapable Tuxedo Bi. Gör nu årsdebut men har fått ett par snabbjobb med 1.19 full väg som snabbast och jag räknar med en bra insats. Bör därmed ha bra chans här. Persson låter dock lite försiktig inför uppgiften och det kan bli ett snällt upplägg. Kan bli rätt och det kan bli fel och inget jag vill spela som hårt betrodd.

5 Oki Doki Face är rätt bra och inte borta. Tränat fint men Zukanovic ligger mycket lågt.

Spelförslaget: Jag provar med ett spel på 7 Gento som kan väldigt mycket i grunden men är svårbedömd. Vinnaroddset är 11,00 och det kittlar. Vi kan tåla några frågetecken till det oddset.

 

Halmstad. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 1 Glimma Prinsen borde spetsa men det har faktiskt blivit galopp två gånger av tre från spår ett. 2 Cyklist annars. Från tillägg kan 9 Tough America med Peter komma farande från sitt springspår för att överta. 4 Actually är också tänkbar.

Loppanalysen: Här har 4 Actually en mycket fin uppgift. Loppet är mycket ihåligt och Actually duger bra. Senast i årsdebuten var hon tvåa bakom en barfotadansande Ginny Weasley och insatsen var fullt bra. Kan nog vara framsatt i form nu och motståndet skrämmer inte. Det finns chans på tidig spets eller åtminstone en vettig resa i främre träffen. Hon tål en del.

14 Valentin är en kapabel sak som haft sina problem. Hade tidigare en härlig inställning men frågan är om det finns kvar efter hästens problem. Inte säkert och jag tror det blir tufft att nå Actually. Lär dock sluta långt framme.

9 Tough America har det inte helt lätt med aktionen och har nu pustat. Fint läge med springspår och vass kusk och det kan bli spets. Vann därifrån i skum stil senast. Svårbedömd.

3 Herakles kan få en fin resa och vara skrälldulig. Fick det lite för tufft senast. 1 Glimma Prinsen vann knappt efter fin resa senast och har läget. Kan vara osäker från start men det är bara två hästar på startvolten och borde trampa iväg.

Spelförslaget. Jag tror favoriten 4 Actually har riktigt bra chans. Oddset är 1,95 och det får duga då.

 

Halmstad lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Wrecking Ball kan öppna snabbt men han har varit borta länge och struken för förkylning nyligen. Lång distans och snäll ryggresa är väl det troliga. Skulle tro att även Peter har respekt för distansen med 2 Get Ready On Tour efter uppehåll och det är troligt att det blir 7 Bonny Boy till tät.

Loppanalysen: 2 Get Ready On Tour är Peter nöjd med efter uppehåll. Hästen är halsopererad och fin i jobb. Bra läge dessutom. Peter har haft lite svårt att hitta lämpligt lopp och nu blev det ett lopp över lång distans. Det känns inte helt optimalt och jag skulle tro att Peter är nöjd med ett lugnare upplägg. Peters hästar går oftast bra direkt så visst kan det gå vägen men lite skeptisk är jag.

Johans bidrag är 11 Willmer Gel och denne duger gott. Var duktig senast men det är ingen pålitlig häst och jag hoppar. Kanske även hästen hoppar.

12 Hip Hurray Boko kan en del men har svårt att få till det. Jobbigt läge här.

6 Zima Axe var duktig vid seger senast och 8 Peak Fear kan vara skrällen. Svårt läge i årsdebut dock.

Min etta i loppet är 7 Bonny Boy som gjort det bra i varje start på slutet. Strulig resa senast men bra avslutning från kön. Nu tror jag Connie laddar för spets och kommer dit. Får han sedan dämpa någorlunda så bör det räcka långt och förhoppningsvis hela vägen. Nedstruken ett hack dessutom och det är klart bra.

Spelförslaget: Jag spelar vinnare på 7 Bonny Boy till oddset 5,00.

 

Halmstad  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: Bara två hästar på startvolten och det ser ut som 2 Fashion Fine Wine till spets. Möjligt att 9 Kosmopolit du Gull tidigt kan komma fram för att överta.

Loppanalysen:  13 Great King Wine har svarat för två rejäla avslutningar vid sina segrar på slutet och formen behöver vi nog inte fundera över. Den är tiptop. Styrkan är bra och över dryga tre varv så har han gott om tid att kliva runt till seger. Zukanovic låter också mycket segerviss men oddset är därefter och det kan alltid strula med många att runda.

4 Inertial har gått i mål med sparat i sina två senaste starter och det borde bli en seger snart. Behöver nog en del serverat men Jörgen är också säker på att ge hästarna dylika lopp. Kan vinna om det klaffar.

10 He’s a Difficolt höll godkänt från spets senast och är bra i grunden. Tror ändå inte att han kliver runt till seger.

9 Kosmopolit du Gull är lite spännande. Var duktig näst senast och är rejäl. Senast blev det dubbla galopper och en del passgång under vägen och vi får tro att det var barfotakörningen som hämmade honom. Har ett bra läge på tillägg och bör hamna bra till. Finns chans på tiig spets till och med och han bör vara med och hugga om en tätplats.
Persson siktar på att köra till för position och ikväll sitter skorna på så att hästen ska fungera hälsar han. Allt är väl efter senast. Han tror att favoriten blir för svår men räknar med en fin placering.

Spelförslaget: Plats på 9 Kosmopolit du Gull får det bli. Oddset är 2,60 och det är jag fullt nöjd med.

Mina spelförslag:
Halmstad lopp 6 – Vinnare 7 Gento till oddset 11,00
Halmstad lopp 7 – Vinnare 4 Actually till oddset 1,95
Halmstad lopp 8 – Vinnare 7 Bonny Boy till oddset 5,00
Halmstad lopp 9 – Plats 9 Kosmopolit du Gull till oddset 2,60

Avstå spel på:
Halmstad lopp 5 – 2 Call It Magic
Halmstad lopp 6 – 5 Oki Doki Face
Halmstad lopp 7 – 9 Tough America
Halmstad lopp 9 – 4 Inertial

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson