Nu på lördag startar travets högsäsong på allvar. Gulddivisionens final är också den första uttagningen till Olympiatravet. Publikfavoriten On Track Piraten får en tuff uppgift från bakspår.

Readly Express, Propulsion och Dijon har alla en plats i Olympiatravet klara genom wild cards. På lördag delas en biljett till ut – till vinnaren av Gulddivisionens final på Solvalla. Förutom 400 000 kronor i förstapris är loppet även den första uttagningen till Åbys storlopp den 27 april.

On Track Piraten kommer till Solvalla med två raka i högsta klassen och körs av Rikard N Skoglund, en duo som ännu är obesegrade tillsammans. Uppgiften försvåras dock den här gången genom ett av de sämre startspåren. ”Piraten” är även sedan tidigare inbjuden till Seinäjoki-Race den 13 april.

Bland motståndet finner vi förstås Handsome Brad, som i fin stil vann sin årsdebut senast och Probo Op som spurtvann i Halmstad på snabba 1.10,7. Här finns också det finländska hoppet Elian Web samt förra årets Sundsvall Open Trot-succé Milligan’s School.

Double Exposure i stoeliten

…Också Stoeliten har samlat en diger startlista. Daniel Redén tar ut sto(r)stjärnan Double Exposure som gör första starten sedan januari och kommer med fyra raka. I en kamp om en kvarts miljon kronor ska hon tampas med bland andra Southwind Feji, Shadow Gar och stallkompisen In Toto Sund.

Här är startlistorna:

2140 auto

1 Handsome Brad – Carl Johan Jepson
2 Probo Op – Wilhelm Paal
3 Elian Web – Jorma Kontio
4 Västerboonthnews – Örjan Kihlström
5 Kadett C.D. – Robert Bergh
6 Milligan’s School – Ulf Eriksson
7 Nappa Scar – Per Lennartsson
8 Phantasm Soa – Johan Untersteiner
9 Rocky Winner – Oskar J Andersson
10 Elliot Coger – Fredrik Persson
11 On Track Piraten – Rikard N Skoglund
12 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson

Stoeliten, 1640 auto

1 Flirting Girl – Kevin Oscarsson
2 In Toto Sund – Erik Adielsson
3 Amalia Cash – Jörgen Westholm
4 Unrestricted – Johan Untersteiner
5 Kash Brodda – Wilhelm Paal
6 Indoor Voices – Kenneth Haugstad
7 Shadow Gar – Christoffer Eriksson
8 Double Exposure – Örjan Kihlström
9 Southwind Feji – Mikael J Andersson
10 Ginny Weasley – Robert Bergh