Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 – Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Madonna S.T. öppnar bra. 5 Alexia Marshall kan vara snabbt framme och tidigt vara i tät. 4 Victoria Lane kan vara lite osäker och frågan är om Lövgren vågar/kan ladda.

Loppanalysen: Ett fint stolopp där två danska ston är tidiga. 9 Celine D. är mycket snabb. Hon vann i årsdebuten senast. Var då gåvillig i ledningen och vann på bra sätt före 11 Global Unreal som travade utvändigt utan rygg. Båda var bra. Nu har Celine D. lopp i kroppen och hon fungerar även med ryggresa men Jeppe påstår själv att hon är klart bättre med tätkänning. Mycket snabb häst som kan växla ner dessa över upploppet men läget är som sagt ett litet minus. Även Global Unreal är tidig. Rejäl häst.

Från framspår har vi de svenska hoppen. 3 My Liberty är ofta bra.

5 Alexia Marshall var fin senast. Avslutade då rappt efter invändig resa och såg bra ut. Hon kan komma till spets och bli mycket farlig då. Jag tror hon svarar för en vass insats ikväll.

4 Victoria Lane är intressant. Insatsen näst senast var klart bra. Hon startgalopperade då men svarade för en strong upphämtning och visade att hon har bra kapacitet. Kort distans känns klockren för henne och sköter hon sig så blir hon farlig.

Spelförslaget. Jag går på 5 Alexia Marshall  som är spännande här. Vettigt läge med danskarna från bakspår och det kan bli spets. Jag spelar vinnare till 6,00.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Troligt att 9 Bombastic är bättre med från början än 2 Antibes Decoy och rids mot tät.

Loppanalysen: Montélopp och 9 Bombastic har bra chans. En klart bra montéhäst som vann från ledningen sista varvet näst senast. Senast var uppgiften lite väl tuff men här ser det vettigt ut igen. Troligt att hon tidigt är placerad i tät och har bra chans.

Spännande montédebut gör 2 Antibes Decoy. En mycket stor häst som kom igång senast. Hon har visat fin styrka och varit bra i trav men har lite svårt med aktionen i sin stora kropp. Monté kan passa perfekt och tränaren som jag pratat med låter mycket nöjd och tror på sin häst. Jag har även pratat med Christina Hande som red hästen i montékval samt i jobb i 18-fart och hon tycker också att uppgiften ser spännande ut även om hon inte litar på hästen och hon tror att det Bombastic kan vara för bra.

3 Panzarotti lät det bra på inför montéstarten senast. Var också positiv även om han inte tog i alla delar av loppet. Kan fatta det hela bättre nu med montévana men står sämre till mot Bombastic.

5 Paladin är svårbedömd men säkert inte borta. 1 Toscano avslutade bra näst senast.

Spelförslaget: Jag spelar 9 Bombastic vinnare till oddset 3,00.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 5 Just Perfect T. öppnra bra. 8 Rapide Yoda kan få överta trots läget längst ut. Eller 3 Livi Lady som har betydligt  bättre läge.

Loppanalysen: 3 Livi Lady vann i årsdebuten ssenast efter en avvaktande löpning. Hon bet i bra men insatsen är ändå svårbedömd för mig. Kan säkert vara ytterligare framsatt i form och läget är bra.

8 Rapide Yoda var bra vid segern från spets näst senast. Inte samma bett i hästen senast. Nu är läget risigt men det finns ändå chans på tidig spets och det kan vara melodin.

Jag gillar uppsynen på Berghs 1 Imagine Boko som lägger ner sig fint i grejorna. Tyvärr har han varit mycket svår och varit borta länge. Är nu kastrerad och det är spännande. Har tränat bra inför comebacken med banjobb och så. Fungerar han så bör han duga finfint och jag håller tummarna. Lär inte spetsa men man kan vinna lopp på flera olika sätt på Åby. Dubbla snikspår ni vet.

Spelförslaget: Jag är lite spänd på att se 1 Imagine Boko som valack och jag spelar vinnare till oddset 7,25.

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 2 Love Håleryd har läge för att komma till spets. Peter bör vara angelägen.

Loppanalysen: 12 Vertigo N.P. vann på ett mycket rejält sätt senast och visade lite vad många har trott om honom. Gör han om den insatsen så är det bra chans men läget är svårt och oddset lågt och han har inte radat toppinsatser. Det är långt ifrån skräp emot.

11 Burning Man var fin vid seger från tidig ledning näst senast men gjorde bort sig som favorit i V75 senast. Är inget pålitligt kort men bra då han fungerar och ryggresa kan snarast vara ett plus. Duger gott.

2 Love Håleryd är Peter klart nöjd med och det ser ut som spets. Bör hålla länge. Kanske hela vägen.

Untersteiner J:r har två hästar med fint kunnande i 5 Nacrous och 6 Sandsjöns Enzo men båda är svårbedömda. Nacrous är snabb men mycket knepig och Enzo gör årsdebut i ny regi. 1 Zagarolo Jet kan få loppet.

Spelförslaget: Jag försöker få bort klare favoriten 12 Vertigo N.P. till lågt odds. 11 Burning Man är inte direkt sämre och ger betydligt bättre odds. Jag spelar Puros häst som vinnare till 5,75.

Åby. Lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Alcantara Beech får gälla som spetsfavorit. 5 Stand By Ken borde klara det snäva spåret och kan köras mot tät.

Loppanalysen: 5 Stand By Ken gör svårbedömd årsdebut. Johans häst svarade för ett bra fina insatser i fjol och näst senast vann han lätt. Spår fem är inte bra men det funka och det kan till och med bli tidig spets. Det skulle underlätta mycket men det är ändå lite svårbedömt.

Mer bevisad form har starka 9 Othala. Hon vann i säker stil näst senast men räckte inte från kön senast. Hon är mer av en vinterhäst och får svårare framöver på snabbare banor men rätt litet fält gynnar henne nu och Calle upp är vasst. Jag tror de rundar till seger.

7 Stud Muffin är stark och inte borta. 10 Comanche Moon är snabb men vinner inte på beställning. 3 Alcantara Beech får säkert fin resa.

Loppet behöver inte vara helt enkelt och 6 Vagabond Vik och 1 Il Bosaiolo har vi också från fina lägen.

Spelförslaget: Starka 9 Othala spelas vinnare till oddset 3,25.

Åby. Lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Bag’s Simoni öppnar riktigt bra och näst senast blev det spets och 08-fart i 500 meter. God spetschans. Jeppe vill vara offensiv med 6 Baxo Epice.

Loppanalysen: Här tror jag det är dags för 4 Bag’s Simoni att greja en välförtjänt seger. Näst senast blev öppningen till spets alldeles för tuff men hästen höll bra. Senast var det också nära från spets. Det blir åter barfota runt om berättar Veijo som tror på mycket god chans till spets och seger. Han berättar vidare att han testade Bag’s Simoni med norskt huvudlag igår och Veijo låter helnöjd med resultatet. Norskt bör passa perfekt och kan nog ha en avgörande effekt.

3 Galvani Boko gör årsdebut från fint läge och Peter låter nöjd. Jeppe låter inte lika nöjd med sin 6 Baxo Epice som varit för het säger Jeppe. Annars tycker han att hästen går ner i klass och han vill vara offensiv. Känns inte som toppform då Jeppe jobbat med att hålla hästen lugn.

9 Sincerely Face vann från spets direkt senast och nu blir det bakifrån.

Spelförslaget: Norskt och spets blir bra på 4 Bags’s Simoni. Spelar vinnare till 3,30.

Mina spelförslag:
Åby lopp 4 – Vinnare 5 Alexia Marshall till oddset 6,00
Åby lopp 5 – Vinnare 9 Bombastic till oddset 3,00
Åby lopp 6 – Vinnare 1 Imagine Boko till oddset 7,25
Åby lopp 7 – Vinnare 11 Burning Man till oddset 5,75
Åby lopp 8 – Vinnare 9 Othala till oddset 3,25
Åby lopp 9 – Vinnare 4 Bag’s Simoni til oddset 3,30

Avstå spel på:
Åby lopp 4 – 9 Celine D.
Åby lopp 6 – 8 Rapide Yoda
Åby lopp 9 – 9 Sincerely Face

Notera att oddsen på unibet.se är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson