Attraversiamo visade att han övervintrat väldigt väl. Svante Båths fyraåring lämnade fältet i häftig stil och lär nog bli en kraft att räkna med i kulltoppen även i år.

Tvåa i Uppfödningslöpning, seger i E3 och femma som favorit i Kriteriet. Är det kanske i år som fyraåring som Attraversiamo kliver allra överst på kulltronen? Kiss Francais-sonen gjorde på onsdagen sin första start sedan just den i Kriteriet i slutet av september – och såg riktigt laddad ut.

Erik Adielsson begav sig till Bergsåker för att bland annat köra den av Svante Båth tränade talangen i ett försök till Norrlands Grand Prix. I vems ficka förstapriset på 70 000 kronor skulle hamna, stod ganska snart klart. Attraversiamo kördes fram för att överta strax före halvvarvspasseringen och efter att ha klockat första tusen meterna på 16,6 gick det avsevärt fortare sista halvan.

Attraversiamo vinkade motståndet slutgiltigt adjö över upploppet och efter 10,7 sista 500 gick man över mållinjen på 1.14,5a/2140 och skrev segermarginalen till sju längder. För hästen var det här 8:e segern i den 12:e starten och fokus blir närmast uttagningarna till Kungapokalen.