Björn Goop är tänkt som kusk bakom Bold Eagle när denne gör nästa start. Ägaren Pierre Pilarski menar att man vill ha svenskens åsikt för framtiden – och att han kan komma att fortsätta att köra den franske fixstjärnan.

Efter den svaga insatsen senast har Bold Eagles fortsatta karriär varit ett allmänt spörsmål. Ägarna vill dock låta hästen tävla vidare, sedan man upptäckt en infektion efter den senaste starten. Planen är nu att starta i Prix de l’Atlantique den 20 april och tidigare i veckan gick man ut att man önskar att Bold Eagle gör det med Björn Goop i sulkyn. För Kanal 75 förklarar ägaren Pierre Pilarski varför.

Ändra hästens rutiner

– Vi måste få veta om Bold Eagle fortfarande vill springa och för att göra det måste vi ändra hans rutiner, det gäller all typ av träning och återhämtning, samt hur han körs i loppen. Det här är inget straff mot Franck Nivard som vunnit så mycket med hästen, säger Pierre Pilarski i en intervju med Kanal 75.

Sedan tidigare är Bold Eagle inbjuden till flera storlopp i sommar, dit inkluderas Hugo Åbergs Memorial och Åby Stora Pris på svensk mark. Men längre fram i höst också en tänkbar tripp till Kanada för en start i Breeders Crown. Pierre Pilarski menar att om ”experimentet” i kommande start i Prix de l’Atlantique faller väl ut, blir det sannolikt även fortsättningsvis med Björn Goop vid ratten.

– Det är en delikat uppgift som vi erbjuder, men vi behöver Björns åsikt för att vara säkra på om vi kan fullfölja våra planer att tävla i Sverige och sedan Kanada. Åker vi så är det inte som turister utan för att kunna hävda oss, säger han till Kanal 75.

(Foton: ALN)

Läs även: Bold Eagles nya vapen – Björn Goop i sulkyn?
Läs även: Björn Goop borta en månad – efter operation

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
On Track Piraten inbjuden till Seinäjoki-Race

On Track Piraten inbjuden till Seinäjoki-Race

Det ser ut att bli en eskapad till Finland för On Track Piraten. Den svenske hedersmannen är inbjuden till storloppet Seinäjoki-Race.

144 starter har On Track Piraten hunnit med hittills under sin långa och händelserika karriär – men ännu ingen start i Finland. Den saken ser det ut att bli ändring på inom kort. ”Piraten” är inbjuden till finska storloppet Seinäjoki-Race och tränaren Hans R Strömberg har loppet i sikte. Det skriver Ravinetti.

Inbjuden till loppet är också italienska Trendy Ok, som tränas av Alessandro Gocciadoro. Seinäjoki-Race avgörs i år den 13 april och bjuder ett förstapris på 70 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Attraversiamo var strålande fin i årsdebuten
Nästa nyhet
Attraversiamo var strålande fin i årsdebuten

Attraversiamo var strålande fin i årsdebuten

Attraversiamo visade att han övervintrat väldigt väl. Svante Båths fyraåring lämnade fältet i häftig stil och lär nog bli en kraft att räkna med i kulltoppen även i år.

Tvåa i Uppfödningslöpning, seger i E3 och femma som favorit i Kriteriet. Är det kanske i år som fyraåring som Attraversiamo kliver allra överst på kulltronen? Kiss Francais-sonen gjorde på onsdagen sin första start sedan just den i Kriteriet i slutet av september – och såg riktigt laddad ut.

Erik Adielsson begav sig till Bergsåker för att bland annat köra den av Svante Båth tränade talangen i ett försök till Norrlands Grand Prix. I vems ficka förstapriset på 70 000 kronor skulle hamna, stod ganska snart klart. Attraversiamo kördes fram för att överta strax före halvvarvspasseringen och efter att ha klockat första tusen meterna på 16,6 gick det avsevärt fortare sista halvan.

Attraversiamo vinkade motståndet slutgiltigt adjö över upploppet och efter 10,7 sista 500 gick man över mållinjen på 1.14,5a/2140 och skrev segermarginalen till sju längder. För hästen var det här 8:e segern i den 12:e starten och fokus blir närmast uttagningarna till Kungapokalen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire har en ny uppgift för Looking Superb
Nästa nyhet
Bazire har en ny uppgift för Looking Superb

Bazire har en ny uppgift för Looking Superb

Prix d’Amérique-tvåan Looking Superb kan bli aktuell för de nordiska storloppen framöver. Nu på lördag är Jean-Michel Bazires norrman i hetluften på nytt.

Vincennes avverkar en klassig tävlingsdag nu på lördag. Prix Jean Cabrol med 28 800 euro till vinnaren är ett av loppen som ska köras. Här får publiken åter stifta bekantskap med det norska stjärnskottet Looking Superb, tidigare i år överraskande silvermedaljör i Prix d’Amérique.

Looking Superb kommer närmast från en mycket övertygande seger i Laval i förra veckan och är nu på jakt efter att utöka segerraden. Det är, liksom i PdA, Alexandre Abrivard som tar plats i sulkyn. Det kanske tuffaste mot-ståndet kommer från det egna stallet, genom Dreambreaker Startlistan kan ses nedan.

Under Vincennes tävlingar på lördag avgörs också Prix du Bois de Vincennes där två Bazire-hästar också kan komma att spela huvudrollen när segermaskinen Cleangame tar emot Sweden Cup-aktuelle Bel Avis. Mycket pengar står även på spel i Prix Louis Forcinal för de vassaste monté-hästarna i åldrarna fem och sex år.

2700 volt

1 Dayana Berry – Francois Lagadeuc
2 Dreambreaker – Nicolas Bazire
3 Ursa Caf – Damien Bonne
4 Ce Bello Romain – Mathieu Mottier
5 Gross Weight – Clément Duvaldestin
6 Baladin Hongrois – Arnaud Desmottes
7 Cicero Noa – Christophe Martens
8 Titty Jepson – Matthieu Abrivard
9 Dragon des Racques – Laurent-Claude Dersoir
10 Chica des Joudes – Alain Laurent
11 Looking Superb – Alexandre Abrivard
12 Blues d’Ourville – Pierre Houel

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Åby: "Veijo Heiskanen har bra info"
Nästa nyhet
Tips Åby: ”Veijo Heiskanen har bra info”

Tips Åby: ”Veijo Heiskanen har bra info”

Tips och analyser Åby

Åby. Lopp 4 – Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 6 Madonna S.T. öppnar bra. 5 Alexia Marshall kan vara snabbt framme och tidigt vara i tät. 4 Victoria Lane kan vara lite osäker och frågan är om Lövgren vågar/kan ladda.

Loppanalysen: Ett fint stolopp där två danska ston är tidiga. 9 Celine D. är mycket snabb. Hon vann i årsdebuten senast. Var då gåvillig i ledningen och vann på bra sätt före 11 Global Unreal som travade utvändigt utan rygg. Båda var bra. Nu har Celine D. lopp i kroppen och hon fungerar även med ryggresa men Jeppe påstår själv att hon är klart bättre med tätkänning. Mycket snabb häst som kan växla ner dessa över upploppet men läget är som sagt ett litet minus. Även Global Unreal är tidig. Rejäl häst.

Från framspår har vi de svenska hoppen. 3 My Liberty är ofta bra.

5 Alexia Marshall var fin senast. Avslutade då rappt efter invändig resa och såg bra ut. Hon kan komma till spets och bli mycket farlig då. Jag tror hon svarar för en vass insats ikväll.

4 Victoria Lane är intressant. Insatsen näst senast var klart bra. Hon startgalopperade då men svarade för en strong upphämtning och visade att hon har bra kapacitet. Kort distans känns klockren för henne och sköter hon sig så blir hon farlig.

Spelförslaget. Jag går på 5 Alexia Marshall  som är spännande här. Vettigt läge med danskarna från bakspår och det kan bli spets. Jag spelar vinnare till 6,00.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Troligt att 9 Bombastic är bättre med från början än 2 Antibes Decoy och rids mot tät.

Loppanalysen: Montélopp och 9 Bombastic har bra chans. En klart bra montéhäst som vann från ledningen sista varvet näst senast. Senast var uppgiften lite väl tuff men här ser det vettigt ut igen. Troligt att hon tidigt är placerad i tät och har bra chans.

Spännande montédebut gör 2 Antibes Decoy. En mycket stor häst som kom igång senast. Hon har visat fin styrka och varit bra i trav men har lite svårt med aktionen i sin stora kropp. Monté kan passa perfekt och tränaren som jag pratat med låter mycket nöjd och tror på sin häst. Jag har även pratat med Christina Hande som red hästen i montékval samt i jobb i 18-fart och hon tycker också att uppgiften ser spännande ut även om hon inte litar på hästen och hon tror att det Bombastic kan vara för bra.

3 Panzarotti lät det bra på inför montéstarten senast. Var också positiv även om han inte tog i alla delar av loppet. Kan fatta det hela bättre nu med montévana men står sämre till mot Bombastic.

5 Paladin är svårbedömd men säkert inte borta. 1 Toscano avslutade bra näst senast.

Spelförslaget: Jag spelar 9 Bombastic vinnare till oddset 3,00.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden: 5 Just Perfect T. öppnra bra. 8 Rapide Yoda kan få överta trots läget längst ut. Eller 3 Livi Lady som har betydligt  bättre läge.

Loppanalysen: 3 Livi Lady vann i årsdebuten ssenast efter en avvaktande löpning. Hon bet i bra men insatsen är ändå svårbedömd för mig. Kan säkert vara ytterligare framsatt i form och läget är bra.

8 Rapide Yoda var bra vid segern från spets näst senast. Inte samma bett i hästen senast. Nu är läget risigt men det finns ändå chans på tidig spets och det kan vara melodin.

Jag gillar uppsynen på Berghs 1 Imagine Boko som lägger ner sig fint i grejorna. Tyvärr har han varit mycket svår och varit borta länge. Är nu kastrerad och det är spännande. Har tränat bra inför comebacken med banjobb och så. Fungerar han så bör han duga finfint och jag håller tummarna. Lär inte spetsa men man kan vinna lopp på flera olika sätt på Åby. Dubbla snikspår ni vet.

Spelförslaget: Jag är lite spänd på att se 1 Imagine Boko som valack och jag spelar vinnare till oddset 7,25.

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 2 Love Håleryd har läge för att komma till spets. Peter bör vara angelägen.

Loppanalysen: 12 Vertigo N.P. vann på ett mycket rejält sätt senast och visade lite vad många har trott om honom. Gör han om den insatsen så är det bra chans men läget är svårt och oddset lågt och han har inte radat toppinsatser. Det är långt ifrån skräp emot.

11 Burning Man var fin vid seger från tidig ledning näst senast men gjorde bort sig som favorit i V75 senast. Är inget pålitligt kort men bra då han fungerar och ryggresa kan snarast vara ett plus. Duger gott.

2 Love Håleryd är Peter klart nöjd med och det ser ut som spets. Bör hålla länge. Kanske hela vägen.

Untersteiner J:r har två hästar med fint kunnande i 5 Nacrous och 6 Sandsjöns Enzo men båda är svårbedömda. Nacrous är snabb men mycket knepig och Enzo gör årsdebut i ny regi. 1 Zagarolo Jet kan få loppet.

Spelförslaget: Jag försöker få bort klare favoriten 12 Vertigo N.P. till lågt odds. 11 Burning Man är inte direkt sämre och ger betydligt bättre odds. Jag spelar Puros häst som vinnare till 5,75.

Åby. Lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 3 Alcantara Beech får gälla som spetsfavorit. 5 Stand By Ken borde klara det snäva spåret och kan köras mot tät.

Loppanalysen: 5 Stand By Ken gör svårbedömd årsdebut. Johans häst svarade för ett bra fina insatser i fjol och näst senast vann han lätt. Spår fem är inte bra men det funka och det kan till och med bli tidig spets. Det skulle underlätta mycket men det är ändå lite svårbedömt.

Mer bevisad form har starka 9 Othala. Hon vann i säker stil näst senast men räckte inte från kön senast. Hon är mer av en vinterhäst och får svårare framöver på snabbare banor men rätt litet fält gynnar henne nu och Calle upp är vasst. Jag tror de rundar till seger.

7 Stud Muffin är stark och inte borta. 10 Comanche Moon är snabb men vinner inte på beställning. 3 Alcantara Beech får säkert fin resa.

Loppet behöver inte vara helt enkelt och 6 Vagabond Vik och 1 Il Bosaiolo har vi också från fina lägen.

Spelförslaget: Starka 9 Othala spelas vinnare till oddset 3,25.

Åby. Lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 4 Bag’s Simoni öppnar riktigt bra och näst senast blev det spets och 08-fart i 500 meter. God spetschans. Jeppe vill vara offensiv med 6 Baxo Epice.

Loppanalysen: Här tror jag det är dags för 4 Bag’s Simoni att greja en välförtjänt seger. Näst senast blev öppningen till spets alldeles för tuff men hästen höll bra. Senast var det också nära från spets. Det blir åter barfota runt om berättar Veijo som tror på mycket god chans till spets och seger. Han berättar vidare att han testade Bag’s Simoni med norskt huvudlag igår och Veijo låter helnöjd med resultatet. Norskt bör passa perfekt och kan nog ha en avgörande effekt.

3 Galvani Boko gör årsdebut från fint läge och Peter låter nöjd. Jeppe låter inte lika nöjd med sin 6 Baxo Epice som varit för het säger Jeppe. Annars tycker han att hästen går ner i klass och han vill vara offensiv. Känns inte som toppform då Jeppe jobbat med att hålla hästen lugn.

9 Sincerely Face vann från spets direkt senast och nu blir det bakifrån.

Spelförslaget: Norskt och spets blir bra på 4 Bags’s Simoni. Spelar vinnare till 3,30.

Mina spelförslag:
Åby lopp 4 – Vinnare 5 Alexia Marshall till oddset 6,00
Åby lopp 5 – Vinnare 9 Bombastic till oddset 3,00
Åby lopp 6 – Vinnare 1 Imagine Boko till oddset 7,25
Åby lopp 7 – Vinnare 11 Burning Man till oddset 5,75
Åby lopp 8 – Vinnare 9 Othala till oddset 3,25
Åby lopp 9 – Vinnare 4 Bag’s Simoni til oddset 3,30

Avstå spel på:
Åby lopp 4 – 9 Celine D.
Åby lopp 6 – 8 Rapide Yoda
Åby lopp 9 – 9 Sincerely Face

Notera att oddsen på unibet.se är hämtade vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tips Axevalla: "Kan bli en fin dag för Jepson"

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson