På tisdagen blev det klart att den franske stortravaren Aubrion du Gers kommer till Elitloppet. Nu har tränaren Jean-Michel Bazire satt programmet som ska leda hästen till Solvalla.

En lång tid har önskan varit stor att få se Aubrion du Gers i Elitloppet. Nu är det klart – fransmannen kommer till Solvalla för att möta bland andra Readly Express och Propulsion. Och han gör det med Jos Verbeeck i sulkyn. Nu har Jean-Michel Bazire också lagt upp planerna för hur Aubrion du Gers ska matchas veckorna som återstår till Sverige-resan. Det skriver Paris-Turf.

Vägen går via Critérium de Vitesse de Basse Normandie, som körs över engelska milen i Argentan den 27 april och därefter titelförsvar i Prix des Ducs de Normandie som avgörs den 15 maj. Det vill säga bara en och en halv vecka före Elitloppet.

Aubrion du Gers gjorde årsdebut i fredags genom att vinna i Caen. Det var hästens tolfte raka seger. Under förra årets säsong blev det blott en förlust på tretton starter.

Läs även: Beskedet: Aubrion du Gers är klar för Elitloppet
Läs även: Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten