En fransk gigant är klar för Elitloppet. Jean-Michel Bazire har lämnat klartrecken. Aubrion du Gers är den fjärde hästen att bjudas in.

Elitloppet börjar redan att bli ett drömrace. Under tisdagen kunde Solvalla berätta att den franske kanonen Aubrion du Gers är klar för Solvallas stora slag sista söndagen i maj. Tränaren Jean-Michel Bazire har tackat ja till inbjudan.

Nioårige Aubrion du Gers med nästan 23 miljoner kronor insprunget hittills i karriären, gjorde så sent som i fredags comeback efter nästan ett halvt års frånvaro. Det slutade med övertygande seger – hästens tolfte raka. Totalt har valacken vunnit 42 lopp på 66 starter och det här kommer bli det första besöket i Sverige, Aubrion du Gers har dock tidigare slutat trea i Oslo Grand Prix och i fjol vunnit Kymi Grand Prix.

I Elitloppet blir det inte tränaren Jean-Michel Bazire som kör Aubrion du Gers – utan den legendariske belgaren Jos Verbeeck.

Inbjudna till Elitloppet är:

Aubrion du Gers
Dijon
Propulsion
Readly Express

Läs även: Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten