Erik Adielsson gjorde en lyckad utflykt till franska Caen på fredagen. Med Svante Båth-tränade Very Kronos blev det seger – och det på ett riktigt rejält sätt.

Talangfyllde men excentriske femåringen Very Kronos gjorde på fredagen sitt andra framträdande på fransk mark. Den här gången fick den svarte Ready Cash-sonen visa sin höga kapacitet. I ett race på banan i Caen tog han för sin kusk Erik Adielsson segern den tunga vägen.

Very Kronos tog det säkert från början men avancerades efter knappt halva distansen fram i dödens på ledande Ghazi B.R. Norrmannen blev senare svensken rov när Very Kronos kopplade ett stabilt grepp in på upploppet. Den med 25 meters tillägg stående Excellent avslutade starkt, men Very Kronos höll med lätthet ifrån sig uppvaktningen till seger på 1.12,7/2450 meter. En seger värd 13 950 euro. Trea i mål slutade Tomas Malmqvist-tränade Current Affair, medan Robert Berghs Spickleback Face tröttnade till slut och blev sjua.

Du kan se loppet här.

Läs även: Enkelt när Aubrion du Gers tog hem årsdebuten