Tips och analyser Gävle

Sportavdelningen på Gävle tror att banan ska vara i fint skick ikväll bara snöandet inte får ett ryck. Vi får se hur det blir med den saken. Lite ovisst med banunderlaget dessa dagar.

Gävle. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Bottnas Facette har haft framspår med volt två gånger och spetsat båda. 4 Fegurd Am har haft framspår volt två gånger och spetsade i båda. 6 Miss Silver har haft framspår volt en gång och spetsade då. 1 Västerbo Jolene försöker ta emot från sitt inerspår. Troligt att om Westholm träffar någorlunda så är han tidigt i spets med 6 Miss Silver.

Loppanalysen: 6 Miss Silver vann från ledningen i sin tävlingsdebut och har varit nära att vinna även i två starter efter det. Har fint läge och god chans på spets och sedan bör hon vara med i striden.

Jag blev dock mycket förtjust i Kajsas 1 Västerbo Jolene i dennes årsdebut senast. Bara svepte förbi konkurrenterna till hlet ohotad seger och hästen ska inte behöva vara sämre med loppet i kroppen. Det kan häxa från spår ett men det kan även bli bra. Utan strul så tror jag Kajsas häst är bäst. Får en mycket spännande säsong.

4 Fegurd Am har löpt bra i ledningen men jag tror det blir tuffare nu. 11 Gitte Silvåkra visade fint kunnande i fjol men har en småjobbig uppgift här.

3 Bottnas Facette kan få en fin resa serverad Rikard och ha skrällchans.

Spelförslaget: Utan positionsstrul så tror jag 1 Västerbo Jolene är bäst och löser detta. Jag spelar vinnare till oddset 3,00.

Gävle. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: 2 Zulu Lynet är snabb och har läget. 5 Sotana är också snabb. 6 Järvsö Bukefalos är oprövad bakom bilen men känslan är att han borde kunna öppna bra. Kan trycka sig till spets med vass kusk.

Loppanalysen: Kalblodslopp och en viss JO Persson har fyra hästar till start och det är mycket troligt att vinnaren tränas strax utanför Hagmyren i Hudiksvall. Perssons gäng är dock rätt jämna i kapacitet och även Persson hade svårt att ranka dessa då jag kollade med honom. Hårda bud.

2 Zulu Lynet är rätt ny hos honom. Vann från tidig spets senast och har läget på nytt.

6 Järvsö Bukefalos ser ut som en riktig häst men är lite tung i stilen. Bör ha gått framåt med loppet i sig från senast och jag tror att kort distans passar perfekt. Ny bakom bilen men borde kunna öppna.

9 Järvsö Fux gör årsdebut. Har visat fint kunnande men även mycket dåligt trav. Kan säkert vara finare nu efter uppehåll. Spännande att se.

11 Wild Blomma med Ohlsson gör också årsdebut. Visat fin fart och ska räknas tidigt.

Inte lätt detta men jag ger 6 Järvsö Bukefalos en chans då modellen tyder på att det borde vara en bra häst. Distansen tror jag är perfekt och bilstart borde passa bra.

Spelförslaget: Jag tycker det är passande förutsättningar för 6 Järvsö Bukefalos med kort distans och jag spelar vinnare. Oddset är 3,90.

Gävle. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  1 Lucky Lino har spetsläge. Favoriten 9 Knifetown Winner kan tänkas köras offensivt från sitt springspår på tillägg och överta över den långa distansen.

Loppanalysen: 9 Knifetown Winner är mycket tufft betrodd. Han har en bra uppgift men det brukar ju också ofta storfavoriter ha. Hästen är bra för ett lopp som detta och det är troligt att han körs till tidig ledning. Sedan ser det bra ut men jag litar inte fullt ut på stallformen och jag har roligare bud. Och förhpppningsvis bättre.

Westerholm har även med 11 Scarlets Mirakel som grejade delad seger näst senast men inte var så bra senast. Kan vinna om favoriten sviker och om formen sitter där.

10 Tiger Williams kan mycket och det lossnar nog snart. Fungerar han som han kan så blir han spännande men han verkar inte helt lätt.

Min givna idé i loppet är 5 Tottenham. En häst jag alltid gillat och han är stark och bra. Gjorde debut för Djuse senast som ville köra lite snällt. Tottenham kunde ändå avgöra via en mäktig avslutning och det var ett läckert intryck vi fick se. Lär inte vara sämre nu med loppet i kroppen och den här har mycket att hämta framöver. Distansen är perfekt och räkna med en strong insats.

Spelförslaget: 5 Tottenham var frän senast och har nu lopp i kroppen. Vinnaroddset 6, 75 duger gott.

Gävle. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 3 Harvesting Time brukar öppna rejält och drar nog iväg mot spets.

Loppanalysen: 2 Global U.S.A. var fin i årsdebuten senast. I ny regi och Wäjersten har ordning på grejorna. Kan vara en trolig vinnare men gnistan är lite svårbedömd. Var ändå så fin senast att jag har bra känsla.

1 Västerbo Call You är rejäl men fungerar inte alltid och senast blev det galopp. Riskerar dessutom bli över första biten så det finns strulfaktorer. Om allt klaffar så är detta ett givet bud.

6 Wilshere vann lätt senast och har toppkusk. Också ett given aspirant till segern.

9 Cheese Action L.W. vann från spets senast men nu blir det ingen ledning. Fungerar ändå men är bara en av flera. 7 Snyggosåfin kan rätt mycket men formen är lite diffus.

Jag provar med ett riktigt tokdrag. En pålle med bara ägg i raden. Jag har en skojig (åtminstone i några timmar till) i 3 Harvesting Time som gör debut i ny regi. Hästen inledde karriären med att vara tvåa bakom Staro Leonardo (sätt in den hästen här!). Då mestadels från utvändigt ledaren. Det var länge sedan och därefter har hästen inte fungerat. Har en seger i karriären och var då riktigt  bra. Nu är det ny regi som sagt och hästen ska  nu vara i fint skick. Öppnar snabbt och det ser ut som spets. Ligger på en del och kort distans bör vara ett jätteplus. Överst i raden har vi segern och blir det fiasko ikväll så är hästen poänglös så detta är en viktig start så visst tror tränaren att hästen ska vara i ordning. Jag vet att det är ett lånskott och inga garantier lämnas men oddset är därefter.

Spelförslaget. Jag spelar ett tokdrag i 3 Harvesting Time till 27,00 som vinnare och 2 Global U.S.A. på plats till 1,95 och något sundare odds.

 

Gävle lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: 1 Bellfaks trivs alldeles förträffligt i ledningen och är snabb. Bör bli spets med 2 Sjö Vinn i rygg.

Loppanalysen: 1 Bellfaks är ett kallblod med mycket högt kunnande och Persso har talat sig varm om pållen. Bellfaks är dock inte helt lätt och han har en tendens att kunna bryta en del i kurvorna. Ledningen är därmed en stor fördel och även om han galopperade i spets på Solvalla näst senast (på ett mycket svårbemästrat innerspår den dagen) så brukar Bellfaks inte torska från spets. Han ser finare ut i den positionen. Här bör det bli spets och det ser ut som toppchans.

8 Eldvin hängde med Smedsbo Faksen på fint sätt i årsdebuten senast och bör vara framsatt till denna start.

5 Tangen Haap har fin kapacitet och är ett tidigt bud bakom Bellfaks.

2 Sjö Vinn har sett fin ut i sin nya regi och bör kunna få loppet i rygg på Bellfaks. Kan vara skrällduglig med sådan resa.

9 Pydin är högkapabel och spåddes bli vår nästa kallblodsstjärna. Har tyvärr haft en hel del problem och frågan är hu utveckligen blir. Tråkig trend och Pydin känns inte så het nu.

11 Norheim Svenn gör comeback och det är skoj. Smyger väl med nu.

Spelförslaget: De ser ut som spets och slut för 1 Bellfaks. Vinnaroddset är 2,10 och jag spelar.  2 Sjö Vinn är intressant från ryggen. Platsoddset är  3,15 och provas.

Gävle  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 7 Perfect Dynamite har kommit ned två hack i banan och ingen lär bråka med honom. Körs nog tidigt till tät.

Loppanalysen:  7 Perfect Dynmite är bra och senast kämpade han på fint till seger efter att ha fått offra en del krut på vägen fram till spets. Två invändiga strykningar underlättar och spår fem är oerhört bättre än spår sju. Får nu ett lopp i kroppen inför viktigare uppgift men upplägget blir nog ändå full fart framåt. Han bör tidigt vara i spets för att få dämpa och det är bra chans.

En häst jag har stor respekt för är 10 Mr Golden Quick. Denne kan mycket och har nu ett lopp i kroppen. Tränaren siktar på kommande viktigare start och nöjer sig mest troligt med barfota fram ikväll och inte runt om. Det blir helst ett smyglopp och attack sista halvvarvet. Det är 80-procentig form nu siar Mika. Det låter inte helt påställd med andra ord men hästen är bra.

2 Importedfmdetroit har bra läge med Ohlsson och det är en bra häst. Borde ändå få svårt att rubba favoriten.

Spelförslaget: 7 Perfect Dynamite till vinnaroddset 1,55 är inget för mig. Plats på 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85 får dock duga.

Mina samtliga spelförslag:
Gävle lopp 4 – Vinnare 1 Västerbo Jolene till oddset 3,00
Gävle lopp 5 – Vinnare 6 Järvsö Bukefalos till oddset 3,90
Gävle lopp 6 – Vinnare 5 Tottenham till oddset 6,75
Gävle lopp 7 – Vinnare 3 Harvesting Time till oddset 27,00 amt plats 2 Global U.S.A. till oddset 1,95
Gävle lopp 8 – Vinnare 1 Bellfaks till oddset 2,10 samt plats 2 Sjö Vinn till oddset 3,15
Gävle lopp  9 –  Plats 10 Mr Golden Quick till oddset 1,85

Avstå spel på:
Gävle lopp 4 – 4 Fegurd Am
Gävle lopp 7 – 9 Cheese Action L.W.
Gävle lopp 8 – 5 Tangen Haap

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson