En av fjolårets vassaste treåringar – gör premiärstarten som fyraåring. Det är Svante Båth som plockar ut Attraversiamo på Bergsåker.

När Kriteriet kördes i höstas var Attraversiamo loppets favorit, det slutade med en femteplats bakom vinnaren Inti Boko. På meritlistan har den av Svante Båth tränade Kiss Francais-sonen också en E3-seger och som tvååring ett silver från Uppfödningslöpning.

Kommande onsdag är det dags för årsdebut. Attraversiamo gör första starten sedan just Kriteriet i slutet av september. Erik Adielsson sköter tömmarna när ett försök till Norrlands Grand Prix avgörs på Bergsåker. Förstapriset är 70 000 kronor.

Här är startlistan:

2140 auto

1 Aking Bakasyon – Peter Eriksson
2 Attraversiamo – Erik Adielsson
3 Feminista Am – Krister Söderholm
4 Night Rhythm – Örjan Kihlström
5 Global Wilderness – Per Linderoth
6 Viking Grace – Ulf Ohlsson