Om det blir en start i Elitloppet får framtiden fortsatt utvisa men Aubrion du Gers kunde i vilket fall vinna vattentätt när han på fredagen gjorde årets första start.

”Världens bäste valack”, brukar han kallas. Det hade gått nästan ett halvår sedan Aubrion du Gers gjorde sin senaste start – men på fredagen var nioåringen tillbaka i hetluften. Jean-Michel Bazire åkte till Caen för att, liksom i fjol, årsdebutera sin storstjärna i Prix de Cauvicourt. En uppgift som den segervane travaren fixade utan några som helst problem.

Vann med krafter kvar

Aubrion du Gers öppnade bra från innerspåret bakom bilen men kunde inte stå emot Dreammoko som laddades utifrån och fick överta in mot första kurvan. Bazire tog direkt ut storfavoriten i andraspår och kunde en stund senare återta kommandot. Svårare än så var det heller aldrig. Aubrion du Gers stegade behärskat undan över Caens långa upplopp och såg ut att ha gott om krafter sparade när han gick över mål på segertiden 1.13,2a/2200 meter.

Blues des Landiers ordnade andraplatsen efter att ha gått mestadels i dödens på vinnaren, då Charly du Noyer i rygg ledaren galopperade bort vad som såg ut att bli silvret, kort före mål. Dreammoko gick en okej avslutning som fyra.

Den här segern var värd 14 400 euro och var den tolfte raka för Aubrion du Gers. Enligt tränaren är en turné i Europa och de nordiska storloppen högaktuell för valacken i år, där Elit-loppet är ett tänkbart mål.

Du kan se loppet här.