Tips och analyser Åby.

Åby. Lopp 4 –  Spelstopp 19.28

Spetsstriden: 3 Making Love har ett utsökt utgångsläge och kan öppna bra. Har blivit hetsig vid något tillfälle och vi får se hur mycket krut Stefan lägger första biten. Det är inte där loppet avgörs. 5 Dokonjo är snabb och kan spetsa.

Loppanalysen: Barfotakörningen är tillåten och igång och Bergh är en tränare som säkert inte gråter över det. Hans 3 Making Love startar nu med två segrar i föjd och senast var det barfota runt om. Making Love har körts till ledningen mitt i loppet vid båda segrarna och vunnit på bra sätt. Tanken är barfota runt om ikväll igen och hästen är mycket effektiv med den balansen. Troligt att vi får se Making Love tidigt i spets i kväll igen och det är ny chans i ett tunt fält. Making Love har ett mycket vägvinnande steg och det biter bra. Han kan bli lite hetsig vid laddning så vi får se hur upplägget blir. Han är också lite fladdrig i stilen och jag litar inte hundra på honom. Till mycket lågt odds är det inget spelvärde i honom.

5 Dokonjo blixtrar till ibland och spets är bra. Senast fick han en jobbig inledning av loppet och stumnade. Det är nog en hel del humör i hästen. Kan slå till om han har sin dag och favoriten sviker.

7 Sun Esterel vann ett billigare lopp från utvändigt ledaren senast och lär vara med och hacka även i detta gäng. 4 He’s a Difficolt kan en del. Speciellt om det vankas barfota.

Spelförslaget: Litet fält och svårt hitta vettiga odds vare sig på vinnare som på plats. 3 Making Love ger för tunt odds så klart i 1,30 och det är motigt att spela emot. Jag hoppar.

Åby. Lopp 5 – Spelstopp 19.50

Spetsstriden: Vi borde få se 4 Palais Bourbon eller 5 Global Writer tidigt i tät. Palais Bourbon med spåret invändigt har fördel.

Loppanalysen: Ett smålurigt lopp där Flemmings 10 Backup är hårt betrodd. Var fullt godkänd bakom en överlägsen Bjarne BP senast och det var luft ner till övriga. Flemmings häst blir stadigt bättre i hans regi (rätt ny hos honom)  och nu bör det vara dags för seger. Ger ändå inget segersuget intryck och jag är inte så såld på hästen men i denna omgivning och med ännu bättre form bör det kunna gå vägen.

5 Global Writer avslutade bra från kön senast och även här borde det vara dags för seger snart. Tidigt bud.

4 Palais Bourbon är också en gedigen häst som inte vinner så ofta. Har ett vettigt läge och kan tänkas nå spets eller rygg ledaren för att ha open stretch-chans. Bör greja en framskjuten placering i detta gäng.

8 Leo Leo har åter Calle i vagnen och ett vettigt smygläge. Var tvåa från spets senast och insatsen var helt ok. Vinnaren No Limit Royalty är en bra häst och Leo Leo höll farten fullt bra. Bör dyka upp i striden här.

Spelförslaget: Jag litar på att Flemming serverar 10 Backup en vettig resa och att hästen är ännu vassare ikväll med en till Flemming-start innanför västen. Vettigt motstånd och jag spelar vinnare till oddset 3.15.

Åby. Lopp 6 – Spelstopp 20.12

Spetsstriden:  2 Absolut Gehör har prima läge och brukar spetsa. Mycket god spetschans.

Loppanalysen: 2 Absolut Gehör öppnar snabbt och har perfekt läge. Är ingen krigare och har lite diffus form så den står vi över.

Untersteiner har även med 10 Magic Happens som inte heller det är någon häst som vinner på beställning. Kan gå men bakspåret drar ner chansen.

1 Above All visar fin form. Sparat i mål näst senast och bra avslutning. Kan få open stretch-chans härifrån och ska räknas.

7 Day Sun Dream avslutade bra senast och är uppåt. Nu med lopp i kroppen. 8 Digger Lord duger men läget är jobbigt. 6 Victor Rush vill ha det serverat helst, som senast och nu är det full väg.

Min idé i loppet är 9 Amphibian Madness som såg dunderladdad ut senast med mycket sparat. Fullt godkänd näst senast och överlägsen seger före det. Gustav Johansson är i ropet och kör också vårdat och bra. Har rygg på troliga spetshästen och borde sitta vettigt till direkt för att sedan ha bra chans.

Spelförslaget: Jag spelar 9 Amphibian Madness vinnare till oddset 4,75

Åby. Lopp 7 – Spelstopp 20.34

Spetsstriden: 2 Call the Shot har spetsat båda gångerna från liknande läge. Svimmade i tät efter tuff öppning senast. 4 Peck kan öppna bra men senast blev det startgalopp. 5 Hairos F.Boko har jag sett öppna bra och det kan bli spets.

Loppanalysen: Peter Untersteiner har ett nyförvärv till start i 5 Hairos F.Boko och Peter låter nöjd med banjobben. Näst senast vann hästen i fin stil från ledningen och det är bra kliv i hästen. Peters hästar är ofta bra direkt och detta är en häst som bör duga fint i klassen i Sverige. Så är känslan. Utländska hästar har lite pengar på sig och den här borde ha mycket mycket mer på kontot. Det kan nog bli ändring på det.  Jag tror på spets och även bra chans direkt.

2 Call the Shots kan öppna bra och har fint läge. Öppnade tufft för spets senast och förtog sig helt på kuppen. Lite svårbedömd nu och inget för mig även om Conni brukar ha hästarna i ordning.

4 Peck var fullt bra från spets näst senast och kan också öppna snabbt felfri.

3 Far From Over har fin fart i kroppen i felfritt lopp och 7 Bear My Prince är också rätt bra.

Spelförslaget. Jag tror att Peter vinner direkt med importen 5 Hairos F.Boko som jag gillat intrycket på. Spelar vinnare till 2,00 även om det är gränsfall. Lite mer hade man hoppats på.

Åby lopp 8 – Spelstopp 20.54

Spetsstriden: Lång distans och inte så startsnabba hästar. 3 Torpedo W.F. startar mest med bil och Flemming sänder inte av hästarna från start över lång distans varje gång. 4 Ibelieveinamerica och 5 Vanyar Pil har sämre spår. Möjligt att 6 Västerbochecklight spetsar från ensamt springspår.

Loppanalysen: Ett smålurigt stayerlopp. 4 Ibelieveinamerica avslutade klart bra till seger näst senast och borde duga fint. Har ett snävt startspår men borde lösa det första biten. Kan absolut vinna men möter några bra.

5 Vanyar Pil låg på lite senast och nu är det lång distans. Har kunnande för att vinna men får lugna sig något.

9 El Cantante kan mycket och har lopp i kroppen. 2 Hives avsluade bra senaste gången Johan körde.

Mitt spel i loppet är Flemming med 3 Torpedo W.F. En häst som visade rejält gryende form senast. Satt då och sladdade i kön i äkta Flemming-stil men avslutningen var vass och det var ytterst nära de hann fram till ledaren Listas Manboy som är en bra häst. Flemmings häst har nu fått ett par sprinterlopp i benen och det är säkert formhöjande. Lång distans är oprövad men det ska inte fälla honom. Han brukar hålla farten väl. Det bör bli en vettig position och Torpedon spurtar bäst. Förhoppningsvis fram till seger.

Spelförslaget: Jag spelar på Flemming och hans 3 Torpedo W.F. Avslutningen senast var vass och nu kan det mycket väl vara dags för seger. Oddset är 4,85.

Åby  lopp 9 – Spelstopp 21.13

Spetsstriden: 5 Dynamit Life är startsnabb och trivs i tät. Släpper nog ändå på open stretch-banan mot bra hästar.  3 Tellus Face och 6 Calypso Am lär laddas och det kan bli öppning. Tellus Face har bra läge men jag tror Calypso Am är snabbare.

Loppanalysen:  3 Tellus Face visade mycket fin form senast och var inte långt borta från att besegra Vincent As. Trots rätt jobbig resa och hästen kämpade strongt. Nu kan det bli tidig tät och då blir Tellus Face svår att nå. Med tanke på senaste insatsen så kan det räcka även med annan resa. Kolgjini visar allt bättre och stabilare form på hästarna. Den här pållen borde ha en del att hämta framöver och nu är förutsättningarna fina.

6 Calypso Am höll bra utvändigt ledaren senast och är också bra i ledningen. Når Calypso ledningen så är det vettig chans där. Står dock utvändigt om snabba. Tror nog ändå att 5 Dynamit Life släpper och tror att Calypso Am tar sig förbi Kolgjinis häst och har fördel. Har travat fyra gånger i ledningen och vunnit i tre av dessa.

9 Evan Williams Sisu är en fin häst som kan avsluta bra. Gynnas så klart om det blir tuff körning där framme och fäller då många.

4 Enjoy Ginco kan en del men får det inte alltför ofta att fungera.

Spelförslaget:  6 Calypso Am kan spetsa och räcka gott. Till 3,50 i odds som vinnare så spelar jag en slant.

Mina samtliga spelförslag:
Åby lopp 5 – Vinnare 10 Backup till oddset 3,15
Åby lopp 6 – Vinnare 9 Amphibian Madness till oddset 4,75
Åby lopp 7 – Vinnare 5 Hairos F.Boko till oddset 2,00
Åby lopp 8 – Vinnare 3 Torpedo W.F. till oddset 4,85
Åby lopp 9 – Vinnare 6 Calypso Am  till oddset 3,50

Avstå spel på:
Åby lopp 6 – 2 Absolut Gehör
Åby lopp 7 – 2 Call the Shots
Åby lopp 8 – 4 Ibelieveinamerica

 

Oddsen hittas på unibet.se. Notera att oddsen är hämtade vid publicering och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Ulf Nilsson