Super Ariel vann Sto-SM och hade sprungit in nästan fyra miljoner när hon i höstas avslutade sin karriär. Nu är hästen död efter en tragisk olycka.

Det är ägaren, uppfödaren och den tidigare tränaren Kennet Häggström som för Trav 365 berättar de tråkiga nyheterna, att Super Ariel tvingats avlivas efter en olyckshändelse i måndags. Super Ariel, som precis skulle betäckas med Maharajah, slog bakut i sin box vilket orsakade ett benbrott. Det fanns ingen annan utväg än att låta stoet somna in.

– Jag var med och tittade på henne när hon föddes och kände henne utan och innan. För en mindre tränare är det kännbart när man tappar en sådan häst. Det är som att en kompis dog. Hon som skulle få ha det bra här hemma och gå och skrota. Nu blev det inte så, säger Kennet Häggström till Trav 365.

Tioåriga Super Ariel vann under sin tävlingskarriär 17 av 82 starter och tjänade 3,9 miljoner kronor. Hon tävlade med framgång i Frankrike under period och tog sin karriärs största seger när hon vann Sto-SM 2017.