Belker kördes till ledningen – men kunde inte stå emot Bythebook till slut. Svante Båths treåring stod för en mycket övertygande årsdebut.

I höstas gick de dött lopp om segern i Uppfödningslöpning.   I Pamir Broddes lopp på Solvalla under onsdagen möttes Belker och Bythebook igen. Det slutade i en imponerande seger för den senare som visade med eftertryck att han lär strida i kulltoppen också i år.

Båda var belagda med tjugo meters tillägg, men det var Torbjörn Jansson som med Belker tog det första initiativet och körde fram till spets efter 600 meter. Det för att varva efter 17,3. När 900 meter återstod sände Erik Adielsson fram Bythebook i andraspår för att ta upp jakten, mitt på upploppet hade Googoo Gaagaa-sonen kopplat ett säkert segergrepp. Efter 13,0 sista 500 fastställdes segertiden till 1.16,4/2160 meter och Bythebook belönades med 100 000 kronor i denna sin femte seger i den sjunde starten. Körande Erik Adielsson hade i övrigt en stark kväll på Solvalla och vann totalt fyra lopp – tre av dem med Svante Båth-hästar.

Lätt för Pastore Bob i årsdebuten

Samtidigt på Jägersro gjorde även Elitlopps-hästen Pastore Bob årsdebut och det blev en mycket enkel affär med tränaren Johan Untersteiner i sulkyn. Pastore Bob ledde varje meter i fyrahästarsfältet och grejade väldigt lätt segern på 1.13,9a/2140 efter 1.10 sista 500 sedan danske Takethem utmanat genom den sista kurvan.

(Foton: ALN).