Åbytravet får en välmeriterad norrman som tillskott i sin tränarkår till hösten. Det är den i Nordamerika verkande Per Henriksen som flyttar till Sverige.

I fyrtio år har Per Henriksen, i dag 72 år, varit verksam som travtränare i Nordamerika. Bland hans mer än tusen tränar-segrar finns bland andra den med Nuclear Kosmos i Hambletonian 1986. Men när årets storloppssäsong är över vänder den i Kanada verksamme tränare tillbaka över Atlanten – för att etablera sig som Åbytränare. Henriksen har köpt anläggningen Hogane, en bit utanför Uddevalla.

– Att flytta till Åby var ett naturligt val med närheten till Norge och Åbys nya fantastiska anläggning som verkligen är byggd för framtiden. Det ska bli riktigt inspirerande att utveckla den nya gården i Uddevalla och skapa nya vinnare på banan trots min ålder, säger Per Henriksen i ett pressmeddelande.