En toppinsats som tvåa bakom Readly Express i söndags. Insatsen föll Solvalla i smaken – nu tar Dijon plats i Elitloppet.

Den tredje biljetten till Elitloppet delades ut på tisdagen – och den gick till en fransman. Sexårige Dijon visade i helgens Critérium de Vitesse, som länge ledande tvåa, kvaliteter som gör honom till en häst för Solvallas sprinter-fest.

– Dijon har aldrig sett bättre ut och var heroisk i söndagens lopp. Han har både den startsnabbhet och hårdhet som krävs för att kunna hävda sig i Elitloppet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

Dijon, som tränas och körs av Romain Derieux, vann i fjol bland annat EM för femåringar och har i vinter slutat fyra i Prix de France. Så här långt i karriären har fransmannen vunnit 12 av 47 lopp och tjänat cirka åtta miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att ha blivit inbjuden. Det är en dröm och en stor ära att få vara med i Elitloppet, hälsar Romain Derieux.

Klara för Elitloppet är:

Dijon
Propulsion
Readly Express