Efter sina framgångar i Frankrike är Readly Express på språng mot Elitloppet. Men blir det en start också i Olympiatravet på vägen dit? Nu är han inbjuden.

Sprinterdebuten hade knappast kunnat gå bättre. Readly Express följde upp utklassningen i Prix de France med att vinna Critérium de Vitesse på snabba 1.08,9 under söndagen. Nu vill förstås alla ha den Timo Nurmos-tränade fantomen i sina storlopp. Nu har Readly Express blivit inbjuden till Olympiatravet.

– Readly Express har fått en officiell inbjudan och jag kommer att prata mer med Timo Nurmos senare i veckan så får vi se hur han lägger upp det. Timo har inte lovar något hundraprocentigt ännu, säger Jon Walter Pedersen, Åbytravets sportchef, till Kanal 75.

Till Kanal 75 säger Pedersen att också Dijon, stark tvåa i Critérium de Vitesse, är aktuell för en start i Olympiatravet och att man såklart hoppas att Propulsion väljer storloppet den 27 april på sin väg mot Elitloppet.

Läs även: Beskedet från Readly Express – vann på 1.08,9