Trots nästan ett halvårs frånvaro avgick Muscle Hustle med segern i ett stayerlopp i Kalmar. Det fick Robert Bergh att drömma om större uppgifter i vår.

Att Robert Bergh har en riktigt fin häst i sexårige jänkaren Muscle Hustle visste vi på förhand. Han har tidigare på sin meritlista bland annat silver i Sprintermästaren och skiljeheat i Åby Stora Pris. Men när det var dags för årsdebut på Kalmartravet under söndagen – visade Muscle Mass-sonen riktigt fina takter direkt efter nästa ett halvårs frånvaro.

Muscle Hustle hade en tuff uppgift på pappret där han stod med hela 80 meters tillägg på den långa grunddistansen 3140 meter. Muscle Hustle inledde följaktligen sist i fältet men tog sig så småningom fram som trea i andraspår. När Juan sändes fram för att överta spets med varvet kvar – då fick också Robert Bergh kasta loss sin häst. Ledaren gick undan med ett antal längder, men Muscle Hustle tog sig starkt närmare och närmare. Med 100 meter kvar var också segergreppet kopplat.

Tiden i mål stannade vid 1.14,3/3220 meter efter 13,5-tempo sista 500. Muscle Hustle belönade här med 35 000 kronor men större prischeckar hämtas förhoppningsvis längre fram. I vinnarcirkeln lät tränaren meddela att siktet är ställt mot Olympiatravet – och längre fram kan Elitloppet bli aktuellt.