De var oskiljaktiga i Uppfödningslöpning – på onsdag möts de igen. Bythebook gör årsdebut och ställs mot Belker på Solvalla.

När tvååringarnas största uppgift Uppfödningslöpning avgjordes i höstas slutade det i dött lopp om segern. Belker och Bythebook möttes på linjen. Kommande onsdag möts de igen. Det när 100 000 kronor ska delas ut till vinnaren i Pamir Broddes lopp för treåringarna på Solvalla.

Medan det för Bythebook, som vunnit fyra av sina sex lopp i karriären, rör sig om årsdebut är det för Belker ingalunda det samma. Sten O Janssons kullkung har fortsatt att tävla vidare under vinter och kommer till onsdagens möte med fyra raka segrar i raden.

Elitlopps-finalister på Jägersro

Även på Jägersro samma kväll sker ett spännande möte. I Vårpokalen, som betalar 75 000 kronor till vinnaren, gör Johan Untersteiners succéhäst Pastore Bob årsdebut. Fjolårets säsong innehöll bland annat seger i Finlandia-Ajo och finalplats i Elitloppet. Det här blir första starten sedan äventyret i USA och deltagande i VM-loppet i oktober. I ett litet fält om fem hästar möter han en annan Elitlopps-häst – danska hoppet Takethem.

Här är startlistorna:

Solvalla, 2140 volt

1 Maiken Tooma – Jevgeni Ivanov
2 Master of Trix – Mattias Djuse
3 Marvellous Tooma – Oskar J Andersson
2160 volt
4 Bythebook – Erik Adielsson
5 Belker – Torbjörn Jansson

Jägersro, 2140 auto

1 Pastore Bob – Johan Untersteiner
2 Takethem – Thomas Uhrberg
3 Deuxieme Picsous – Jeppe Juel
4 Iron Steel – Victor Gentz
5 Ferrari Kievitshof – Peter Untersteiner