Propulsion är klar för en ny start i Elitloppet. Ett lopp som sedan länge varit det stora målet för Daniel Redéns hjälte. I år vill man testa ett nytt koncept – med fler starter innan den stora clashen.

Tre år i rad har Propulsion funnits med på startlinjen i Elit-loppets final. De två senaste åren stor i nederlaget som tvåa. Till i år sätts all fokus på att Propulsion ska vara i sin absoluta toppform just då det gäller – sista söndagen i maj. I en intervju med Travronden berättar tränaren Daniel Redén att man i år vill testa ett annat upplägg, något som innebär fler starter än tidigare under våren.

– Det blir ett annorlunda upplägg och han ska få starta på lite mer i år. Tidigare har han kommit i toppform först efter Elitloppet och förhoppning-en är att han ska ha lite varmare olja i kroppen i år, om man säger så. Han ska vara snabbare i muskelfibrerna för det är verkligen sista chansen för honom nu. Allt måste vara 110 procent, säger Daniel Redén till Travronden.

Sex raka – efter Elitloppet

Förra året gjorde Propulsion comeback efter sin tredjeplats i Prix de France genom en start i Gävle i slutet av april. Han hann sedan med ytterligare en start innan han slutade tvåa i försök och final av Elitloppet bakom Ringostarr Treb. Efter det följde en segerrad på sex raka i landets mest penning-täta lopp. När Propulsion får återses på tävlingsbanan i vår, är dock ännu inte bestämt.

Propulsion är tillsammans med Readly Express de två hästar som hittills blivit inbjudna till årets Elitloppet. Den sistnämnde startar i franska Critérium de Vitesse på söndag.