Är det dags för Sverige att få sin första världsmästare i år? Ulf Ohlsson tävlar för blågult när Kusk-VM avgörs på hemmaplan i maj. Nu är alla deltagarna klara.

Sedan 1970 har Kusk-VM, eller World Driving Champ-ionship som det officiellt heter, avgjorts men efter 28 upplagor av mästerskapet har fortfarande ingen svensk representant krönts till världsmästare. Kanske kan det bli ändring på det i år när Kusk-VM körs på hemma-plan? Vår allsvenska champion Ulf Ohlsson får dra på sig den blågula kördressen i maj.

– Det är stort att få representera Sverige och ska bli mycket kul att köra i Kusk-VM på hemmaplan. Det sporrar att tävla mot toppkuskar från hela världen, säger Ulf Ohlsson.

Samtliga deltagande kuskar är nu klara, något som Svensk Travsport rapporterar om. Kusk-VM har tolv deltagande kuskar och Kanada har i år två representanter – det då den regerande mästaren James MacDonald har en plats reserverad. Bland andra sulky-giganter som gästar Sverige i slutet av maj märks Frankrikes Franck Nivard, som segrade i Kusk-EM i fjol, och Yannick Gingras som tävlar för USA.

Kusk-VM inleds påpassligt i samband med Elitloppshelgen och Solvalla är värd för de två första tävlingsdagarna 24-25 maj. Därefter kommer lopp köras på Lindesberg, Sundyholm och Rättvik innan en mästare slutligen koras den 31 maj på Gävletravet. Totalt innefattas Kusk-VM av 25 lopp.

Deltagande kuskar:

Australien: Todd McCarthy
Finland: Mika Forss
Frankrike: Franck Nivard
Kanada: Doug McNair
Kanada (regerande mästare): James McDonald
Malta: Rodney Gatt
Nederländerna: Rick Ebbinge
Norge: Eirik Höitomt
Nya Zeeland: Blair Orange
Sverige: Ulf Ohlsson
Tyskland: Michael Nimczyk
USA: Yannick Gingras

Så körs Kusk-VM:

Fredag 24 maj: Solvalla (fyra lopp)
Lördag 25 maj: Solvalla (ett lopp)
Måndag 27 maj: Lindesberg (fem lopp)
Tisdag 28 maj: Sundbyholm (fem lopp)
Onsdag 29 maj: Rättvik (fem lopp)
Fredag 31 maj: Gävle (fem lopp)