Franske superstjärnan Aubrion du Gers är en av årets drömhästar inför Elitloppet. Nu aviserar Jean-Michel Bazires kanon en snar årsdebut.

Med tre månader kvar till Elitloppet är ännu bara Readly Express klar för loppet, men en häst som Solvalla hemskt gärna vill se bland de sexton är franske segermaskinen Aubrion du Gers. Tränaren Jean-Michel Bazire är positiv till att hästen ska komma till några av de nordiska storloppen i sommar och har tidigare menat att Elitloppet är ett stort mål.

Nu aviserar Aubrion du Gers också sin comeback. På hästens Facebook-sida skriver man att årsdebuten är tänkt att göras i ett lopp med samlad prissumma på 29 000 euro på banan i Caen den 15 mars. Nioårige Aubrion du Gers gjorde sin senaste start i slutet av oktober och avslutade därmed säsongen med elva raka segrar. Totalt har valacken hittills i sin karriär tjänat cirka 22 miljoner kronor.