Tips Romme: "Earn n'Burn - bränner inte"

ROMME – LOPP 4 (19:30)

SPETSSTRIDEN: Bara fyra hästar återstår på startvolten och detta står mellan 3 Vindy Tabac och 4 Nordby Hugin. Den sistnämnda har ett något sämre spår men är gynnad av strykningen. Vindy Tabac är en snabbstartare men Nordby Hugin övertar i andravågen är mitt tips.

LOPPANALYS: Spelvänligt lopp med kallblod under sadel och dessutom kort distans. På 40 meters tillägg återfinns både de bästa hästar som ryttarna och jag tror loppets vinnare kommer från de bakre regionerna.

14 Wilda Fille visade färsk form i sulkyn tillsammans med Erik Adielsson senast. Åttaåringen tog ett par korta galoppsteg i starten men stod sedan för en helgjuten insats mot riktigt tuffa hästar. Statistiken säger att monté är ett stort plus och Emilia Leo är faktiskt obesegrad på Jan-Olov Perssons travare.

Stallkamraten 13 Lex Peidei har inte startat i disciplinen på ett tag men hans facit är inte så tokigt med tre segrar och en del pallplatser. Jenni H Åsberg har suttit upp på Bork Odin-sonen förut och kanske kan man få draghjälp av Wilda Fille under slutrundan? Sprinterdistans är ett plus menar tränaren och hästen brukar kunna avsluta vasst!

JOP:s tredjehäst i loppet, montédebuterande 4 Nordby Hugin är heller inte helt avsågad. Christina Hande lär jaga ledningen från start och lurpassar övriga på varandra där bak i kön kan man rinna undan.

Sofia Adolfsson sitter upp bakom Öystein Tjomslands 12 Spydo Ö.K. som alltid står för solida insatser. Kanske är segerkolumnen aningen för blygsam men i detta sammanhang är sjuåringen tidig.

SPELFÖRSLAG: 13 Lex Peidei vinnare/plats till oddset 14.00/3.50 hos Unibet

ROMME – LOPP 5 (19:52)

SPETSSTRIDEN: 1 Edwin Henna har aldrig haft innerspår i volten men har däremot spetsat två gånger från tredje. Båda springspåren kan lägga iväg första biten och 6 Choco Garline utmanar. Tror ändå mest att Edwin Henna är lösningen i spetsstriden.

LOPPANALYS: 15 hästar utspridda på två volter och dessutom lärlingar som kör. Startfältet känns jämnt överlag och hitta vinnaren här känns inte helt enkelt.

11 Predicition var duktig som tvåa i första starten för Westerholm i slutet av november, Fick sedan pausa och återkomsten till tävlingsbanan var kanske inte det stallet hade hoppats. Sexåringen är klart duglig för klassen och med rätt resa från tillägg kan det gå vägen.

6 Choco Garline har två segrar på sina tre senaste starter och gick rätt bra efter galopp där emellan. Öppnar snabbt från springspår och hittar fin position i den främre träffen direkt.

1 Edwin Henna är ledaren i mitt badkar men sen får man se hur Sofia Adolfsson lägger upp taktiken. Farlig från spets eller rygg ledaren.

3 A Dream gör första starten på nästen ett och ett halvt år och är svårbedömd. Kan räcka långt på bra läge och duktig kusk.

SPELFÖRSLAG: 1 Edwin Henna plats till oddset 4.50 hos Unibet

ROMME – LOPP 6 (20:14)

SPETSSTRIDEN: Brödrafight att vänta i starten. 2 Fanny Tabac är ojämnt startsnabb och är kanske allra snabbast i volt men tar sig förbi 1 Rasmus Karma direkt. Robert Skoglund är först till plankan men gör ingen större ansträngning när Rickard kommer med 4 Demex.

LOPPANALYS: Kallblod återigen och precis som i lopp fyra är det Jan-Olov Persson som är dominanten på förhand. 4 Demex har radat upp segrarna på slutet med tre raka besök till vinnarcirkeln och den senaste av dem togs efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Rikard N Skoglund kunde då överta täten efter 250 meter och via 26,4/1000 kunde man hålla undan enkelt. Med tanke på spårlottningen talar en hel del för ett liknande scenario och speciellt när stallkamraterna 11 Harry Växus och 12 Björlifix drog luriga lägen.

Båda dessa kommer från fina insatser där Harry Växus sprang en fin tid över kort distans senast medan Björlifix var duktig tvåa bakom just Demex. Ändå tror jag det blir svårt att runda samtliga och värsta hotet tycker jag istället 5 Vollanfaks är. Valacken vann som storfavorit trots galopp senast och härjade på fint på Bjerke vid jul och nyår innan det. 14 segrar på 66 starter är starka papper men det kan ändå bli tufft att rå på Demex från ledningen.

2 Fanny Tabac har stått för fina insatser en längre tid. Stoet har dessutom fint utgångsläge och kan vara den som får loppet i rygg på ledande Demex.

Letar man en rejäl kantboll ska man ha 1 Rasmus Karma i åtanke. Tioåringen har ett intressant läge och har en potential att slå till när man minst anar. Plats?

SPELFÖRSLAG: 1 Rasmus Karma plats till oddset 5.00 hos Unibet

ROMME – LOPP 7 (20:36)

SPETSSTRIDEN: 4 True Vision är ruskigt startsnabb och Per Nordlund missar inte leda inte ledning från bricka. Stoet har missat täten från spår ett och två men aldrig från tre-fyra och jag ser ingen annan ledare i detta lopp.

LOPPANALYS: Ett småtrevligt stolopp över 2140 meter där det nog gäller att slå 4 True Vision från ledningen. Triton Sund-dottern ledde länge senast men åkte dit mot en smygkörd  kort före mål. Hon sprang ändå 1.14,8a/1640 på en småtung bana då och det känns som hon utvecklats en hel del under det senaste halvåret.

7 Bear Victory är en rätt komplett donna de dagar hon håller ihop aktionen hela vägen. Fyraåringen var ute mot hårt motstånd och var då tidigt slagen efter en alldeles för tuff resa med tredjespår fram till dödens. Ett spår långt ute på vingen gör detta svårare och det finns risk att Stefan Olsson inte har något annat val än dödens.

10 Undazzled Eyes avslutade vasst från sjätte utvändigt i samma lopp som Bear Victory senast och Jörgen Westholms travare är härdad mot tuffa märrar. Samtliga tre segrar är tagna från ledningen eller dödens men skulle det bli tempo här kan sexåringen blåsa ner samtliga.

6 Avantis Red Witch kanske kan klämma sig ner i rygg ledaren och är säkerligen med på fotot därifrån. Jag trodde mycket på henne senaste gången hon ställdes mot True Vision men den gången fanns det bara ett ekipage på banan.

SPELFÖRSLAG: 10 Undazzled Eyes vinnare till oddset 3.90 hos Unibet

ROMME – LOPP 8 (20:56)

SPETSSTRIDEN: Högt oviss spetsstrid där det inte finns några blixtar förrän men kommer till de yttersta spåren bakom vingen. 2 Copimade är medelsnabb vilket kan räcka för att ta sig förbi 1 Carja och svara ut 3 Mr Dream Coktail. 6 Radjah D’Inverne är inte helt otänkbar men Olle Alsén brukar ladda oavsett läge med framspår tillsammans med 7 Indian Four som blir min bästa bud.

LOPPANALYS: 2140 meter med startbil och hygglig klass på detta. Många kommer säkert på 4 Mr Dream Coktail som förvisso står på tur men jag väljer att baissa. Hästen kommer från fina insatser och spurtade rappt bakom Vikings Preacher och Reverend Wine på Åby senast. Det var även Reverend Wine som förstörde dagen för Joakim Elfvings travare i starten innan det, men att hästen är i toppform råder det inga tvivel om. Dessutom formkusk i jollen, men som favorit är åttaåringen sval för mig.

Jörgen Westholm har en duo som gärna sätter käppar i hjulet. 2 Copimade har ett helt perfekt utgångsläge är bättre än de två nollor som raden visar. Sjuåringen har stött på tufft motstånd och har dessutom inte fått några vidare löpningar. Kanske inte är tillräckligt snabb för att ta hand om ledningen initialt men det är inte omöjligt att Ulf Eriksson hittar dit upp till första tidsnoteringen.

Stallets andrahäst 6 Radjah d’Inverne visade 11/700 i comebacken men alltjämt såg det ut som det fattades lite. Scarlet Knight-sonen är jämn och säker och kan mycket väl duga långt på det. Vinner sällan men nu kan det vara dags.

11 Quebec C.D. behöver rätt lopp i ryggar och brukar köras på väntan. Kan dock explodera rejält med maxklaff och kan överraska.

SPELFÖRSLAG: 2 Copimade vinnare till oddset 8.00 hos Unibet 

ROMME – LOPP 9 (21:15)

SPETSSTRIDEN:  3 Earn N’Burn slipper snabba invändige Boy Hornline och tar enkelt han om spets!

LOPPANALYS: Sprinterdistans och loppet är stängt strax över halvmiljonen. Med en handfull tusenlappar över har 3 Earn N’Burn pressat sig in i under gränsen och valacken tog en välförtjänt seger senast. Jepson följde med i ryggar från femte ytter på sista bortre långsidan och vi en rapp avslutning hann man fånga in ledaren kort före mål. Den här gången tror jag att Shkelzen Koka tar ledningen direkt, precis som man gjorde sist man kamperade ihop och sen leder man runt om.

Hästen har kanske ingen överdrivet bra segerstatistik från ledningen (2 av 7) men samtidigt har Scarlet Knight-avkomman aldrig varit sämre än fyra. Men på formtoppen, trolig ledning och att värsta motbudet har sämre lägen väljer jag att gå fullt ut på Björn Goops travare.

12 Västerbo Highscore kommer med två finfina prestationer i bagaget där visat prov på sin fina styrka och snabbhet. Iskallt läge gör honom inte lika het denna gång och över 1640 meter tror jag att han får svårt att hinna fram.

4 Sundbo Tibast hade visat smygform ett tag innan han skrällde till rejält efter smygresa senast.

SPELFÖRSLAG: 3 Earn N’Burn vinnare till oddset 2.40 hos Unibet

*Observera att oddsen är hämtade vid publicering av krönikan och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Zebastian Hagberg

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson