Tips och analyser Solvalla

Solvalla lopp fyra Spelstopp: 19.28

Spetsanalys: Global Winner står ensam på startvolten och spårar loppet väldigt länge.

Loppanalys: Ett lopp med få deltagare men väldigt bra kapacitet på flera hästar. Norske Kriterievinnaren 6 Stoletheshow vann direkt trots kortare galopp i årsdebuten senast. Han hyllas i jobben och gynnas av det lilla fältet. Vi lär få se en rejäl avslutning.

3 My Tambourine Man återkommer efter att ha haft problem med lös benbit. En mycket kapabl häst och stall Westerholm går allt bättre. Lita på att den här är bra förberedd. 4 Viking Grace har gästat Solvalla i två startar nu och vunnit från rygg ledaren och från spets. En flyfotad finska.

Det är riktigt bra hästar vi talar om men alla dessa ska plocka tjugo meter på mitt spel 1 Global Winner och det är ingen avundsvärd uppgift. Denne tuffade på i ledningen senast och vann i helt överlägsen stil. Han har travat i spets två gånger och vunnit båda och det här ser ut att vara en häst vi får höra talas om en hel del. Han är Nurmos-matchad lugnt och fint och blir allt bättre. Om nu innerspåret på Valla är i ordning ikväll så måste han ha bra chans att spåra hem loppet. Det kan vara si och så med den innerspåret och det har kommit  nederbörd tidigare idag. Svårfångad från spets normalt och jag lägger en slant hos Unibet.  Spännande häst att följa.

Speförslag: VINNARE på 1 Global Winner till oddset 2.45 hos Unibet.

Solvalla lopp fem Spelstopp 19.50

Spetsanalys: Alwoods Joker brukar ofta spets från framspår med bil. Har aldrig vunnit från spets men borde väl köras i tät om chansen gives. Det är ju kort distans. Todays Victory öppnade snabbt till spets senast och är tänkbar för spets.

Loppanalys: 10 Dallas Brick galopperade senast men näst senast blev det seger efter tidig spets. Duger bra här men är inget givet kort från bakspår över kort distans.

Än värre läge har 12 Bossy Alley som gjort det bra i två starter på Solvalla. Den finske gästen är rejäl men serveras också rätt tunga lopp av sin finske driver.

1 Allwoods Joker har spetsläget och bör sluta i striden. Har väl ändå lite svårt att övertyga. Nu blir det intressanta ändringar och visst kan det gå. Vill dock ser mer.

Min idé heter 3 Todays Victory och jag provar ett vinnarspel. Han startgalopperade senast men svarade för en klart bra upphärmtning som tvåa bakom Dallas Brick som övertagit spets. Det var gott om luft ner till övriga och en klart bra insats. Senast blev det en ny andraplats och då från spets bakom en annan kapabel Nurmoshäst. Todays Victory var då rejält med i matchen bakom bilen första biten och med en sådan start kan det bli spets på nytt. Han räknas även med ryggresa och är ett intressant lir. Formen är fin och extra intressant att hästen kommit in i Sjöströms träning efter senaste starten.

Spelförslag: Jag spelar VINNARE på 3 Todays Victory till oddset 10.00 hos Unibet.

Loppanalys:

Solvalla lopp sex Spelstopp 20.12

Spetsanalys: Livi Majesty är ingen stabil sak och senast blev det galopp kort efter start. Här bör det ändå kunna bli spets. Antingen direkt eller efter en kort bit.

Loppanalys: Här blir 1 Livi Majesty mycket hårt betrodd. Detta efter två starter hos Reijo och lika många galopper. Historiskt sett är detta ingen stabil häst men kunnandet är det inga större fel. Felfri bör Livi Majesty kunna leda detta från start till mål men oddsen är låga och galopprisken finns alltid där. Fin häst dock men,,,,,

4 Assumetoberich har verkligen visat knallform men det har varit i monté. Svårbedömt med travlopp nu men visst kan det fungera fint. Och det är Örjan upp.

Jag provar ett platsspel här i det lilla fältet då 7 Highway Patrolman visat fin form i årets starter. Han avslutade bra för fyra starter och hade sparat därefter. Han avslutade åter bra näst senast men fick lite för jobbig resa senast. Han är vassare med fin ryggresa och bör kunna få det här. Bör ha god chans att spurta in på en plats och så bygger jag mitt spel. Nu med Claes.

Spelförslag: 7 Highway Patrolman spelas på PLATS till oddset 2.15 hos Unibet.

Solvalla lopp sju Spelstopp 20.34

Spetsanalys: Sicaria med Erik från sår ett i volten bör kunna hålla ut de övriga.

Loppanalys: Djuse återkommer med kapable 6 Imilie Boko och blir rätt hårt betrodd. Hästen är bra men har pustat något och har ett lurigt läge med innerspår på tillägg. Form och taktiskt upplägg är mest gissningar och jag står över.

2 Angel Ovea var duktig i debuten näst senast men sämre senast och är uppfräschad. Också lite diffus stataus.

1 Sicaria kan vara ett hett segerbud från ledningen men känns lite halvklen. Jag gillade däremot intrycket på 7 Voluisa Bell vid segrarna nyligen. Hon visade fin lunk och ser ut att kunna en hel del. Var dock inte alls bra senast så visst är det lite gissningar även på hennes status. Nu är hon dock med i listorna igen. Hon hade en hovböld senast enligt Åsebö och känns nu normal igen. Han tror att formen ska vara som vid segrarna. Intressanta odds och är hon i ordning borde hon duga fint. Bör få en fin resa i draget och det ser ut att passa henne bra.

10 Iaintmissingu Ås hade sparat senast och är något för skrällspelarna. Nu med Örjan.

Spelförslag: 7 Volusia Bell spelas VINNARE till oddset 6.50 hos Unibet.

Solvalla lopp åtta Spelstopp 20.54

Spetsanalys: Ronzon Face har vunnit från spets på slutet och lär laddas. Han är kvick iväg. Invändigt finns snabba motbud och Capone Sisu ex. är startsnabb. Det kan mycket väl bli körning.

Loppanals: 4 Ronzon Face startar med iögonfallande två segrar i följd i programraden. Dessa är tagna från spets. Formen är bra och läget likså. Senast höll han undan knappt före mycket kapable Zinco Jet som kom lite väl sent. Bra chans för Goops häst från spets men det finns snabba hästar invändigt och en sådan som 3 Capone Sisu kan lägga iväg rejält första biten.

2 Wind Knight visade prima form vid skrällsegern senast och har också ett prima läge.

Körning gynnar min spelidé 11 I’l Fixit som ger spännande odds. Jakobssons häst har  visat mycket fin form. Avslutade bra till seger näst senast och avslutade mycket bra ute i spåren senast. Jag vet att läget är surt men då det kan bli körning så är hästen ändå intressant. Jag provar med både vinnare och plats och hoppas få se Erik komma farande långt ut i banan sista biten. Gärna i tid dessutom.

Spelförslag: 11 I’ll Fixit spelar som VINNARE till oddset 7.00 samt på PLATS till oddset 2.10 hos Unibet.

Solvalla lopp nio Spelstopp 21.13

Spetsanalys: Athos Race kan galoppera från start ibland men felfri är spetsmöjligheten stor. Counterfeightr kan nog spetsa om Athos krånglar.

Loppanalys: 2 Athos Race återkommer efter uppehåll och har en fin uppgift för att leda runt om. Han öppnar snabbt och trivs i tät. Kan ibland ta till galopp första biten och inget jag litar på. Till rätt klent odds.

3 Counterfeightr avgjorde fint näst senast men fick också en behaglig resa. Kan tänkas spetsa här. 1 Super Photo Bood har spännande läge och kan en del men insatsen senast var inget vidare.

9 Jaques Noir har chans men är ingen av mina favoriter.  6 Alorac Mathbell vinner kanske inte alltför lättvindigt men här provar jag med ett spel. På plats. Han höll farten mycket bra näst senast och gick fullt bra efter galopp senast. Jag tror det är en bra insats på nytt och han bör sluta rätt långt framme. Förhoppningsvis bland de tre. Westerholm har haft ett par hästar som löpt bra på slutet.

Spelförslag: 6 Alorac Mathbell spelas på PLATS till oddset 3.35 hos Unibet.

Spelredaktör: Ulf Nilsson

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Goop igen på Vincennes – skrällde med Eiko Vet

Goop igen på Vincennes – skrällde med Eiko Vet

Björn Goop fortsätter att ta för sig på kolstybben. Under måndagens övningar på Vincennes blev det skrällseger med Eiko Vet.

Eiko Vet gjorde här i ett race för femåringarna sin fjärde start i regi Björn Goop. Spelad till glada 20 gånger insatsen var det nu också dags för seger. Goop kunde ge sin häst ett perfekt lopp som trea i andraspår medan tempot hölls uppdrivet där framme. Eiko Vet kunde avvakta till mitt i den sista svängen, innan valacken kom loss och gick till attack. Avslutningen var vass, Eiko Vet kopplade ett säkert grepp och höll också undan för en rappt spurtande Express de l’Iton. 1.11,6/2175 meter visade klockorna i mål. 18 450 euro var vinnarens lön.

*Första starten för Björn Goop gjorde danska segersprutan Bandit Brick i Prix de Bracieux (20 250 euro) och ekipaget fick ett bra lopp i andra par utvändigt. Strax före ingången av sista sväng tvingades dock Bandit Brick ut för att leda anfallet, bakom skuggade Pierre Vercruysse med norska hoppet Moni Viking – och det syntes ganska snart var segern skulle hamna. Moni Viking fick snart greppet och stack på riktigt pigga ben undan med flera längder över upploppet. Välförtjänt vinnare – på segertiden 1.13,9 över 2850 meter. Bandit Brick stumnade till slut och kom i mål som sjua.

(Foton: Gerard Forni, Scoop Dyga).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris
Nästa nyhet
Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris

Bélina Josselyn bland de anmälda i Prix de Paris

Flera av de största stjärnorna står över söndagens Prix de Paris. Det gör inte PdA-vinnaren Bélina Josselyn som lär få favorittrycket på sig.

Den här söndagen, den 24 februari, avgörs på Vincennes vinterns sista stora batalj för den äldre eliten. Prix de Paris, med en samlad prissumma om 350 000 euro, körs tradition-senligt över mastiga två varv över Vincennes stora bana.

Readly Express var ett tag aktuell för loppet, men i förra veckan meddelades det att någon start inte blir fallet. Den svenske världsartisten har som bekant Elitloppet som slutligt mål. Inte heller Bold Eagle är anmäld till Prix de Paris utan går direkt till Critérium de Vitesse den 10 mars – där väntar för övrigt sannolikt just Readly Express.

Jean-Michel Bazire aviserar emellertid sitt intresse med årets Prix d’Amérique-vinnare Bélina Josselyn. Hon finns bland de arton hästar som kvarstod i den preliminära anmälningslistan till Prix de Paris på måndag morgon. Bélina Josselyn, som galopperade bort sig i Prix de France för två veckor sedan, var i fjol tvåa i maratonloppet bakom Bird Parker som ju avslutat sin tävlingskarriär.

Bélina Josselyn lär, om hon också finns med i den definitiva startlistan som blir klar på torsdag, blir klar favorit i årets Prix de Paris. Bland övriga anmälda utmärker sig Uza Josselyn, senast tvåa i Prix de France, Carat Williams och PdA-chocken Looking Superb. Det blågula intresset får riktas in mot Björn Goops norska I Love Paris och den i Frankrike tränade Cash Gamble.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: Tips och analyser till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: Tips och analyser till Halmstad

Måndag: Tips och analyser till Halmstad

Tips till Halmstad, måndag

Halmstad Lopp 4 (kl 19.28)

Spetsstrid: Floalts Cesna är snabb i benen och kan köras till ledningen tidigt. Det finns chans att All In a Dream kan/vill ta emot.   
Loppanalys:

9 Racing Ribb är favorit, och han var ute mot bra hästar senast, och höll bra ute i spåren där han gick sista 800. Han har varit ojämn tidigare, och har tagit alla tre segrar efter att ha körts till tät och det blir värre att greja nu.På plussidan finns att det nu är kraftig uppåtform för Kolgjinis hästar som ser mycket mer starka ut för dagen.

2 Floalts Cesna har bra uppgift då hon växer från ledningen där hon tagit båda sina segrar. Senast blev det för mycket på V75 och hon galopperade till slut, men det ser ut att vara fortsatt form och hon har chans, men kan få svar av 1 All In a Dream som har perfekt läge och det bör bli spets eller ledarryggen. Segern togs från ledningen, och senast var det krafter sparade och det finns skrällchans. Dock tog oddskillarna verkligen ställning för denne och till 4/1,75 är det inte spelbart.

Loppets speldrag är 11 Gullabo Däck Bling som var positiv vid de båda segrarna, och matchades på V75 två gånger efter det. Visade 11,5 sista 700 näst senast utan att få med något, och senast följde hästen med fint utan att gå tom en bit nere i fältet i bättre lopp än detta. Jag spelar vinnare till 12,75 och plats till 3,75.

Spelförslag: 11 Gullabo Däck Bling vinnare till oddset 12,75 och plats till oddset 3,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 5 (kl 19.50)

Spetsstrid: De har inte gjort många starter bakom bilen, men både Alfas Kennedy och Romero är struliga och kanske inte går att skicka iväg. Då kan det bli Dante till ledningen efter 400-500 meter med Terminator Face.

Loppanalys: 3 Alfas Kennedy är favorit, men han är inte att lita på. Han hade svårt då man ökade farten senast, men var bra gående då han galopperade i jakten på tätparet i sista kurvan senast. Felfri duger han bra, men som favorit är han inget för mig då det dessutom är årsdebut.

Samma gäller 4 Romero som har bra fart. Senast skickade Lugauer på i spåren men det blev för mycket och galopp kort senare utan att hinna få upp farten.

Jag tycker den tredje av de mer spelade är mer intressant, 7 Terminator Face är det bra kurva på nu. Han gick rejält slutvarv i spåren bakom överlägsen häst senast och det var första starten efter vila. Stallformen är på högtryck och nu är det segerdags för denne välstammade herre. Det kan bli tidig ledning och till 4,75 spelar jag mer än gärna!

Spelförslag: 7 Terminator Face VINNARE till oddset 4,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 6 (kl 20.12)

Spetsstrid: Blue Mustasche är mycket rask och klar spetsfavorit!

Loppanalys: 1 Blue Mustasche är storfavorit och det är både rätt och fel. Det är bra uppgift åt honom för han borde sitta från ledningen och han har 2/2 för Fiore, men han har vikit ner sig i spets två gånger i rad och kanske är less på att gå där? Nu är det 1640 meter, vilket bör vara positivt med som lågoddsare är det inget kul spel.

8 Nacrous gör debut för Johan Untersteiner, och det är oddskillarna med på men det får ändå bli mitt spel. Hästen har alltid visat hög fart, och Troels skröt tidigt upp henne men hon var ofta för vass och konstig. Ny regi och hos Johan kanske hon blommar ut och hon är fartmässigt för bra för sin klass och kan reglera dem från dödens!

Jag tänkte även spela plats på skrällen 6 Bonduran d’Inverne som gjorde mersmakande debut för Wim Paal senast. Det var första starten efter längre vila, och formen pekar uppåt, men 2,25 var inget extra.

Spelförslag: 8 Nacrous VINNARE till oddset 4,85 hos Unibet.

Halmstad Lopp 7 (kl 20.34)

Spetsstrid: Alicia Bore är mycket snabb, och över 1640 meter brukar man gasa i ledningen och jag hoppas på samma upplägg nu. 

Loppanalys: 3 Okaloosa Bell är lågoddsare efter sin fina V75-seger från ledningen senast. Hon har utvecklats massor och blivit bättre på allt senaste tiden och det var inte direkt slutsålt i mål heller. Nu fick hon på sig 250 000 på ett bräde och det är tufft och det finns inget spelvärde i henne, då jag hoppas det blir dödens.

Det finns det däremot i 1 Pearl Face som visar form i skymundan. Hon har hamnar flera hack för långt bak i senaste loppen och gått bra i skymundan. Nu kan det bli ledarryggen och det vore mycket intressant på denne oddsare. Det kan vara dags, men här bjöd man inte på mycket på denna skräll på streckspelet. 1,50 plats får man behålla, men jag spelar ändå vinnare till 5,75.

2 Alicia Bore brukar man köra i ledningen på 1640 meter och jag hoppas på samma nu och inte släpp till favoriten, det vore mindre spännande…

Spelförslag: 1 Pearl Face VINNARE till oddset 5,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 8 (kl 20.54)

Spetsstrid: Bankrobber får inget mothugg i spetskampen, kliver han iväg felfritt så blir det spets.  

Loppanalys: 3 Bankrobber är nästa jättefavorit, och det är spetsläge med få på start och ingen lär bråka med honom. Han är bra men inte att lita på – men kanske håller han på att mogna allt mer? Vann enkelt från ledningen näst senast och gick bra i spåren bakom V75-vinnaren Tony Africa senast. Bra chans, men inget odds att spela till.

Det är helt rätt favorit, och helt rätt andrahandare i 7 Marys Overandout som var mycket bra vid segern, och tapper värre efter det även om hon bara blev fyra. Senast var det drag på henne i V75, men hon blev störd till galopp 800 kvar. Hon utmanar favorit då hon har mer snabbhet, men man har kommit ganska korrekt vad gäller oddsen och övriga får svårt.

Spelförslag: Inget spel.

Halmstad Lopp 9 (kl 21.13)

Spetsstrid: Jag tror att Global Takeover tar sig förbi Dynamite Light, och att han svarar Adiago Trot – men tar inte gift på det då alla dessa är väldigt startsnabba.

Loppanalys: Fyra hästar är mer spelade, och det är ovisst vem som får ledningen över korta häcken, och det kan avgöra loppet. Alla fyra är startsnabba, och tre av dem är riktigt startsnabba.

Jag tror att 4 Global Takeover kan ta sig till ledningen och han har då bäst segerchans i loppet, även om det kommer att kosta en del. Han är lite ojämn, och man har släppt med honom men nu borde det vara läge att testa i ledningen om han kommer dit. Jag spelar till 4,65, lill-slant.

Skulle man få för sig att släppa ligger vägen öppen för 5 Adiago Trot, och kommer han till ledningen är det helt säkert över. Han har galopperat två gånger i rad, men senaste var spår 4 i volt och nu bra förutsättningar. Han är bästa hästen, men med risk för svar och dödens ändå inget att spela till favoritoddset 2,35.

Loppet i draget kan 2 Secret Mission få. Han var lite tam senast i finalen, men det blev ganska kallt för honom med det läge han hade. Skulle han hitta ledarryggen kan det gå vägen, dock känns 4,15 inte som något överodds. 

Fjärde betrodda är 3 Dynamite Light som visade knallform några starter, men var sämre senast. Då var banan svår och många underpresterade. Han lär laddas vad som går från start, men jag tror inte han är snabb nog för att spetsa.

Spelförslag: 4 Global Takeover VINNARE till oddset 4,65 hos Unibet.

Spelredaktör: Mattias Ludvigsson

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter auktionen: Ron Burke tar över Atlanta
Nästa nyhet
Efter auktionen: Ron Burke tar över Atlanta

Efter auktionen: Ron Burke tar över Atlanta

USA:s ledande travtränare Ron Burke blir mannen som får Hambo-vinnaren Atlanta i sitt stall, det sedan stoet i förra veckan gått under klubban på auktion.

Efter att Atlanta i förra veckan fått mycket publicitet sedan Hambletonian-vinnaren lagts ut på auktion såldes hon på fredagen slutligen för 1,55 miljoner dollar. Det sedan den tidigare tränaren Rick Zeron och övriga delägare inte kunnat enas om framtiden. Nu berättar harnessracing.com att ny tränare för Atlanta blir Ron Burke, den vinstrikaste tränaren i USA under flera säsonger.

– Det är inte så ofta som man får in en riktig champion, skrev Burke på Twitter.

Det vinnande budet vid auktionen lades av Michele Crawford för Crawford Farms. Atlanta köptes därmed tillbaka av Crawford Farms tillsammans med de tidigare ägarna Brad Grant och Howard Taylor medan Holland Racing Stable och Rick Zeron nu inte längre ingår i ägarskapet.

Läs även: Rekordsumman: 1,5 miljoner dollar för Atlanta
Läs även: Schism bakom Atlanta-affären: ”En stor skam”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Who's Who med siktet ställt mot Prix d'Amérique

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson