Åby V64

Omgången: Åby står som V64-värd och jag attackerar omgången med hjälp av två singelstreck. Två spikar som jag tror vi får se i tidig ledning och sedan för övriga kämpa. Sådan är min förhoppning och tro inför kvällen. Jag spelar en matematisk lapp och med ett par vältäckta lopp. Bland annat i sista avdelningen där skrällen rensar härligt. Dubbeln blir dock en rak sådan och det är röd kusk som gäller. Peter-Peter och 10-10 är det som gäller. Lätt att komma ihåg.

Spikarna:  7 Callmeawinner i V64-1 samt 10 Burning Man i V64-5.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

7 Callmeawinner (3-6)
2,3,6 (1-8)
2,3,5,7,8,9 (4-6)
Alla startande (3-6)
10 Burning Man
(6-11)
1,3,4,6,7,8,9,10,12 (2-5)

1x3x6x12x1x9 = 1944 rader

DD-förslag: 10 – 10 x 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 7 B: 3-6-4-2-5 C: 9-1-8

Spetsanalys: Callmeawinner är riktigt snabb ut bakom bilen. Som för tre starter sedan ungefär då han lätt spetsade utan att kusken behövde köra på honom. Han trivs också förträffligt i tät där han har sex segrar ax sex. Vi har dubbla open stretch på Åby och det är ytterligare ett plus i jakten på tät. Ingen kan eller vill bråka. Mycket god spetschans för Callmeawinner.

Loppanalys:  7 Callmeawinner har sex segrar av sex från ledningen och trivs alltså alldeles utmärkt då han får husera i tät. Det bör han få göra här och det är mycket god chans och jag spikar. Senast bakifrån i V75 visade han väl inget extra och man kan spekulera i formtapp men jag är inte så orolig för det. Tränaren låter också tillfreds. Biken lär plockas fram igen och då rasslar det till första biten. Spets och rätt så odramatiskt tror jag detta blir. Motståndet ser klart överkomligt ut.

3 Kiss My Lips H.C. avgjorde fint vid skrällsegern näst senast. 6 Virna Zet med duktige tränaren Lugauer är svårbedömd. Båda dessa galopperade bakom bilen senast och lär knappast stöka till det för min spik första biten.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 2-6-3 B: 1-8-4-5-7

Spetsanalys: Calle Jepson och spår sex i volten brukar ofta vara det samma som pang till spets. Legacy H.H. är därmed spetsafvorit. De två motbuden Bowling El Mar och Far From Over vill säkert ta emot men Bowling El Mar har spår två och Far From Over är osäker. Känslan är dock att Bowlinghästen är stabil och snabb.

Loppanalys: Tre hästar höjer sig och jag har svårt att ta ställning. Skulle jag välja en häst så skulle jag ta 2 Bowling El Mar som jag gillar uppsynen och stilen på. En fin häst som var bra i debuten och ännu snärtigare senast. Ser ut att vara av bra sort och kan nog vara bäst här. Tänkbart spikbud. Tror även att den kan öppna bra och den här kan Medin få skoj med framöver. Kanske och troligt redan ikväll.

6 Legacy H.H. vann från spets senast och besegrade då min tipsetta som dock fick en jobbigare resa och alrdig gav sig helt. Legacy H.H. ser inte lika kapacitetsstark ut men kan säkert vara vassare nu och spets är alltid spets.

3 Far From Over är spänd och osäker men Uhrberg har kört denne två gånger och då har det gått felfritt. Var klart bra tvåa bakom en bra Luddehäst senast med gott om luft ner till övriga och det var en klart bra insats.

Tre streck. Ingen vågad/rolig lösning men alltid något.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 5-9-2 B: 7-3-8 C: 4-6-1

Spetsanalys: Quattro Töll har bra chans att nå spets och borde sedan köras där.

Loppanalys: 9 Viking’s Topline avgjorde i säker stil senast och streckas på nytt. Då var det Stefan som rattade och nu är det Anders igen. Inga direka plus på det och från bakspår är det bara en i mängden.Som klar favorit. Är dock rejäl av sig och blir svår att stå emot.

Jag tippar dock  5 Quattro Töll med tanke på att det är bra chans på spets och det kan bli halvbilligt. Qauttro Töll är van hårda gäng och bör hävda sig fint här även om det är glest med segrar.

2 Everton var rätt klen i debuten för Peter senast. Kan vara bättre nu och Peter ändrar i huvudlaget. Bra läge dessutom och hästen kan nog en hel del.

7 Jack Bowler vann via open stretch senast  och 3 Digger Lord är gedigen men vinner inte på beställning. Skrällen kan heta 8 Powerful Teemer som har fin form. Dessa streckas.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 3-6 B: 10-1-2-11-5-4-9-7-8-12

Spetsanalys: Barry B. är snabb och brukar kunna spetsa bara det inte blir galopp. Peck med Kolgjini lär utmana. Dreamboy A.F. är startsnabb men bråkar nog inte så mycket om spets där utifrån.

Loppanalys: Ett smålurigt lopp om nu inte Untersteiners 3 Barry B. skulle sköta sig. Gör han det så talar mycket för ledning runt om men det är ingen lätt sak. Han har sina segrar från spets och har fin spetschans. Kogjinis har dock en känd offensiv ådra i sig och 6 Peck kan stöka till det från början och kan tänkas köra Peters häst i galopp. Det kan vara planen. Skulle Peck nå spets kan han mycket väl hålla hela vägen hem.

10 G.K.Trixy är ingen stjärna utan mer gedigen. Den egenskapen kan räcka långt här med Calle från vettigt läge.

1 Skyliner avslutade fint via open stretch näst senast och har sådant läge på nytt. 2 Key West Snapper höll bra från utvändigt ledaren senast. 11 Front View kan en del men galopperar väldigt gärna. Kan vara skrällen felfri.

Jag streckar samtliga startande och jobbar in storskrällen.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 10 B: 6-11-2-7-1-13-9-8-5-4 C: 12-3

Spetsanalys: Kennedy har läget men det brukar för det mesta bli galopp så vi får se hur länge det håller. Från springspår på tillägg kommer Lord L.S. och Burning Man farande och över lång distans med open stretch så är det troligt att någon av dessa får överta. Peter är vass från start och med Burning Man bör han öppna snabbt och kan nå tät. Borde vara en bra rygg för övriga.

Loppanalys: Här spikar jag 10 Burning Man. En fin Puro-häst som dock har sina problem och tappar stilen emellanåt. Fungerar han så räcker han mycket bra i sin fortsatt låga klass och nu efter lite uppehåll så har Puro slipat till sin häst. Det ser dessutom ut bra chans på tidig spets. Hästen är nog allra bäst med ryggresa men spets här gör inte ont och det kan bli halvbilligt. Att spekulera i spets från tillägg blir ofta fel men hästen är som sagt minst lika bra i ryggar. Det viktigaste är att han fungerar och det tror jag han gör. Jag spikar.

6 Milles Fighter har varit bra men det är lite tuffare nu. 11 Fullpoint har fint kunnande men det blir ofta galopp. 2 Kennedy har stam och rykte men fungerar nästan aldrig.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 10 B: 3-6-8-12-1-9-4-7 C: 2-5-11

Spetsanalys: Raya Piraya är oprövad och svårbedömd bakom bilen. Troligt att favoriten Global Writer får överta.

Loppanalys: Här blir Johans 3 Global Writer favorit från ett bra utgångsläge. Det kan nog bli tidig ledning och då ökar chanserna så klart men det finns frågetecken. Senast blev det galopp men hästen såg fullt bra ut efter galoppen. Har sedan hunnit med att bli struken så hur är formen egentligen. Det känns åtminstone något bräckligt trots fina förutsättningar.

Gammal är äldst och jag tippar och spelar DD med pappa Peter i stället. Hans 10 Shutupandscratchme galopperade också senast men då var det spår fem i volten. Nu från bakspår med bil ska det inte vara någon galopprisk. Peters häst svarade för en klart bra upphämtning eftter galoppen senast och visade fin form. Bör kunna vinna lopp snart och varför inte här. Bör duga fint. Norskt huvudlag ikväll och det kan nog passa fint.

Jag streckar på lite. 6 Raya Piraya bör duga bra. Få se hur bilstart passar. 8 Zeno Lens är svårbedömd i Sverigedebuten. Har visat fint kunnande i Italien men har nu varit ifrån. Har ett svårt läge och nu över medeldistans och tränaren ligger lite lågt så här direkt. Vann från utvändigt ledaren vid segern i programraden och den här tränaren brukar ha trimmat så ett streck får det bli.

12 Big Farmer har lopp i kroppen och kan vara ordentligt framsatt. 1 Global Temptation har open stretch-läget. 9 Turbulence Face är inte heller oäven. Jag tar med nio hästar.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson