V65 Boden 15 februari

Omgången: Vinterbana i Boden och omgången ser inte jättesvår ut, trots många hästar i loppen. Jag spelar med två spikar, en på spets och en på styrka!

Spiken: 6 Hagentoy (V65-1) har straffspark och han ska vara huvudet högre än de han möter, dessutom tidig spets. 5 Cool On Photos (V65-6) är mycket rejäl och ska ha toppform nu och jag tror han mosar dem.

V65-förslaget är på 1224 kronor.

6 Hagentoy (2-3)
2/ 1-14-3-15-7-4-5-6-9 (11-8)
4-6-8-7-3-2 (1-5)
4-3-10-2-12-9-7-6-1-5-11-8 (4-3)
7/ 8-12-4-2-6-9 (10-3)
5 Cool On Photos (4-9)

1x1x6x12x7x1 = 504 kr
1x10x6x12x1x1 = 720 kr

LD-förslag på 900 kronor:

7 – 5 x 500
8 – 5 x 300
12 – 5 x 100 

V65-1:

Ranking: A: 6 B: 2-3-1-10-9 C: 5-8-7

Spetsanalys: Bakels Birdland och Victory Streamline gör upp om att släppa till Hagentoy.         

Loppanalys:

Mycket bra uppgift för 6 Hagentoy som håller hög nivå. Senast kördes han till ledningen tidigt och sedan bara lämnade han dem över upploppet, med norsken sparad och det såg oförskämt enkelt ut. Rikard nu är ingen försämring och över 2640 meter tror jag ingen vill svara favoriten. Det bär av mot ledningen och ny enkel seger. Jag spikar den stora favoriten. Vinterbana verkar snarare vara en fördel då han varit 1-2-1 på tre försök på isen – alla tre dock på Umåker ska sägas.

Finnarna kommer laddade, 2 Bakels Birdland får likt senast Santtu Raitala i vagnen och det är bra. Han såg klar ut då han ryckte undan på upploppet senast efter att ha spetsat från innerspår, men han blev trist och tvekade bort det. Bra chans till ledarryggen.

3 Protector vann två lopp för Jaara förra vintern på isbanan i Boden och han står bra inne i loppet. Han var ute i finska gulddivisionen senast, men såg ut att snubbla i galopp då bilen släppte iväg hästarna.

V65-2:

Ranking: A: 2 B: 1-14-3-15-7-4-5-6-9 C: 11-8-10-13-12

Spetsanalys: La Masse Monetaire var snabb bakom bilen i Finland vid segrarna och har bra spetschans. Crystal Cool var snabb med spår 8 senaste bilstarten och den kommer utmana.     

Loppanalys: 14 Atlas Eagra blir favorit och han är en ganska lovande fyraåring. Näst senast la sig Hanna lugn utanpå stallkamraten och höll bra. Senast släppte hon spets, fick chansen på open stretch och det var bra gjort att spela förbi på det smala ”snikspåret”. Värre uppgift nu trots allt.

Han kunde inte rå på 1 Sofarsogood L.A. näst senast, sedan denne körts till ledningen och dragit på rejält sista varvet. Det är en välbyggd och rejäl häst men han är. inte alls snabb ännu. Innerspår bakom bilen är stressigt och det kan mycket väl bli strul då han inte varit snabb hittills med bilstart.

Draget är 2 La Masse Monetaire som kommer från Finland, och formen kan jag inte vara säker på. Det var lite konstigt senast då kusken tog hästen ur loppet då han fick svar av dödenshästen med varvet kvar. Dessutom var det första starten efter paus. Han visade dock bra fart förra året och vann fyra av åtta starter, och stack till ledningen för att enkelt gå undan vid de båda senaste segrarna. Borde ha bra chans att komma till ledningen och sedan blir det intressant.

Den som utmanar från start är 4 Crystal Cool som inte alls orkade i dödens senast efter vila, i Boden. Var snabb näst senast då det var hård fart med 11,5 första 500 och 13,5 på varvet, men det höll inte alls.                          

V65-3:

Ranking: A: 4 B: 6-8-7-3-2 C: 1-5-9-10

Spetsanalys: Anchor Man var rätt bra med senast utan att hota om ledningen, men kan göra det nu. Nice Force har tagit ledningen flera gånger, men i lugnare inledningar. Mr Tibo D.F. klev på bra för Ohlsson till ledningen och snabb var Countdown Joke i tidigare regi, laddas?     

Loppanalys: 6 Mr Tibo D.F. är betrodd, och han var bra vid segern i somras då han enkelt avgjorde sista 600 då han fick anfalla. Sedan var han rätt bra starten efter, men hoppade bort sig tidigt i senaste starten och har nu inte startat sedan november. Det är bättre kusk nu än på sistone då tränaren kört själv, och det är chans om formen skulle vara tillbaka.

Jag tror att 4 Anchor Man vinner. Det är en kapabel häst som inte ser helt enkel ut. Senast var det härligt tryck i hästen och han såg klart ut hela loppet i andra ytter. Kusken gled fram utvändigt in mot sista kurvan och såg ut att brisa undan med gott om luft, men det blev konstigt hårt mot mål och han borde kanske avgjort enklare. Nu var det ändå 30 meter ner till trean och det var nog så att ledande Weasel W.F. var bra. Han har inte startat på dryg månad, och kanske inte var som bäst ändå? Normalt sett toppchans i klent gäng, men det är en lite knepig häst och som jättefavorit ligger värdet i att han torskar.

8 Countdown Joke är mycket knepig vad det verkar, han har bara släppt grejerna och galopperat in mot upploppet två gånger i rad, men bra placering på gaffeln. Det ser ut att finnas fart som räcker, om han travar… 

V65-4:

Ranking: A: 4-3-10 B: 2-12-9-7-6-1 C: 5-11-8

Spetsanalys: I Am Your Dream öppnar bra, men smyger nu verkar det som efter två plattmatcher. Yanru är snabb och kanske kan komma före Elsaonvacation. Ändå knapp favorit på den senare.        

Loppanalys: Lurigt lopp! 1 I Am Your Dream har vikit sig från ledningen två gånger i rad och varit klen. Det var dåliga blodvärden, och nu har man börjat om med snöträning och det kan fattas en del. Bäst i ryggar menar tränaren som smyger nu?

Jaara låter ganska nöjd med 3 Forgetmenot Sisu som fick lopp i kroppen senast och det har gjort henne gott menar han. Hon hoppade i sista kurvan senast och många hade problem där den dagen.

2 Yanru är en annan finsk gäst efter paus. Man har inte kört på banan, men tryckt på bra på rakbanan enligt tränaren och det kan räcka långt. Var ändå rätt så bra vid de två segrarna, kopplade snyggt grepp efter att ha klivit ut i dödens 600 kvar vid senaste av dessa.

Favorit kan 4 Elsaonvacation bli med seger 2/3 senaste. Hon har avgjort knappt båda gångerna men var ändå klart bra senast. Kördes i spets under småtryck, men fick släppa varvet kvar. Kunde ändå komma tillbaka och sätta dit skallen i strid med två hästar. Tippas!

Loppets roliga drag är 10 Mas Active som spurtade positivt i vida spår över upploppet senast! Nu kör man bort en etta och har två lopp i kroppen. Dags för vinst?

V65-5:

Ranking: A: 7 B: 8-12-4-2-6-9 C: 10-3-11-5-1

Spetsanalys: Smått lurigt vad gäller ledningen, Diablo Sisu öppnar bra men smyger. Obelix M., Rhesos Face och kanske främst Smooth Criminal kan tänkas testa för att överta. Jag tror på den senare!    

Loppanalys: 4 Diablo Sisu är favorit, och kan vinna men då måste det klaffa för han är snabb men vek den här. Det klaffade bra vid segern, men senast fick han lägga speeden för att jaga ifatt tätparet och då ebbade det ut i dåligt trav. Nu blir det norskt huvudlag vilket säkert är bra, och det kan bli ledarryggen.

Jag tror mest på 7 Smooth Criminal som känns intressant då Santtu Raitala hoppar upp. Hästen kan en hel del, och han vann senast han körde i december då hästen var helt överlägsen efter att Raitala glidit fram utvändigt halvvarvet kvar. Vid de två starterna i Boden i år blev det först väl tufft tempo i ledningen, och senast gick han fullt bra från tolftespår. Drag!

8 Jazza Håleryd har pausat lite, men står sig bra här normalt sett. Trots spåret och kort paus är det segerbud.

12 Hunkydoro Degato värmde inte alls bra senast och hoppade bort sig i starten. Fungerar hästen kan det bli seger, och Rikard är vass kusk. Betänk att hästen sprang 14,0 full väg som tvåa tidigare i höstas och det är bra för loppet.

V65-6:

Ranking: A: 5 B: 4-9-6-11-1-10-8 C: 3-12

Spetsanalys: Flash Spruce till plankan och det bör vara Mountain Hooligan som dyker förbi då den är snabb och brukar skickas.

Loppanalys: Hårt betrodd är 9 B.W.L.Ruthless som kommer med två raka segrar tagna i Boden. Kördes till ledningen varvet från mål senast och gick enkelt undan, och avgjorde bakifrån före det. Nu är det bakspår på 1640 meter och mot bättre motstånd och bara en av flera.

5 Flash Spruce kommer med full form. Senast löste det sig optimalt från ledarryggen då Pakkanen snävt tog sig loss och kunde spurta ner en tapper 5 Cool on Photos sista biten där dessa lämnade resten. Det var samma glid vid segern före, ledarryggen och tuppa loss och avgöra knappt men rätt säkert. Jag tror det vill till samma klaff för att bli tredje raka.

Jag spikar Cool on Photos som alltså var tapper i dödens senast endast knappt slagen och han är mycket stark och rejäl. Nu Santtu Raitala upp vilket jag gillar och även om det är väl kort distans så tror jag han kan mosa dem. Med två lopp i kroppen under februari efter en månads paus bör farten komma allt mer i benen på honom. Spik, även om jag inte hade väntat mig att han skulle bli favorit.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson