Sten O Jansson vilar inte på lagrarna med sitt löfte Belker. Hästen som förra helgen röstades fram som årets tvååring under förra året, startar igen på Solvalla.

Med segern i Uppfödningslöpning som en bidragande orsak blev Belker årets tvååring vid Hästgalan. I år som treåring har Scarlet Knight-talangen redan hunnit med en start – och en seger, i mitten av januari i en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie.

Vid tisdagens tävlingar på Solvalla finns Sten O Janssons löfte med igen, när han jagar ett förstapris på 100 000 kronor i Grains lopp. Prischecken till trots var intresset svalt för loppet; Belker brottas mot blott fyra andra motståndare.

Här är startlistan:

2140 volt

1 Marvellous Tooma – Oskar J Andersson
2 Maiken Tooma – Mika Forss
2160 meter
3 Enge Sargon – Mattias Djuse
4 Belker – Torbjörn Jansson
5 Alien Kronos – Erik Adielsson