Nimbus C.D. har gjort stark comeback i regi Robert Bergh och på lördag gästar han Axevalla med chans att ta en seger i Gulddivisionen. On Track Piraten är en av hästarna som står för motståndet.

När den numera nioårige Nimbus C.D. i början av januari gjorde comeback var det första starten på mer än 2,5 år, men hästen har kommit tillbaka på lovande sätt. I senaste starten slutade fuxen tvåa i Gulddivisionens final på Åby och den här lördagen blir den en utflykt till Axevalla i jakt på en triumf i STL:s högsta klass. Nimbus C.D. har fått ett av bak-spåren i långloppet.

Bland motståndet på Axevalla hittar vi outtröttlige On Track Piraten, som den här gången får Rikard N Skoglund i sulkyn. Här finns också stall Kolgjinis stayerexpert Platon Face som efter två starter i Paris nu är tillbaka i Sverige, samt Timone Ek i fjärde starten för Jerry Riordan.

Här är startlistan:

2640 auto

1 West Wing – Ulf Ohlsson
2 Phantasm Soa – Johan Untersteiner
3 On Track Piraten – Rikard N Skoglund
4 Elliot Coger – Stefan Söderkvist
5 Speed Delicious – Nicklas Westerholm
6 Target Kronos – Lutfi Kolgjini
7 Timone Ek – Thomas Uhrberg
8 Västerboonthenews – Björn Goop
9 Kadett C.D. – Carl Johan Jepson
10 Nimbus C.D. – Robert Bergh
11 Platon Face – Adrian Kolgjini