V64 Mantorp 11 februari

Omgången: Två spikar har vi letat upp och vi målar på de mer öppna loppen (bland annat mot omgångens största favorit). Så det kan det bli en trevlig vinstkväll i Mantorp!

Spikarna: 6 Ritz Guiness (V64-1) har imponerat och vi tror hon blåser ner alla igen! 8 Elway Am (V64-4) har bedrövlig rad, men formen sitter där och nu är det dags för seger! 

V6-förslaget är på 1960 kronor (V6).
6 Ritz Guiness (4-3)
11-13-1-3-10-9-2 (4-6)
5-3-7-8-4 (6-1)
8 Elway Am (5-3)
2-5-3-10-1-4-11 (9-6)
5-7-6-11-10-9-1-12 (8-2)

1x7x5x1x7x8 = 1960 kr


DD-förslaget på 900 kronor:

2 – 5 x 700 kr
2 – 7 x 200 kr

V64-1

A: 6 B: 4-3 C: 1-8-11-5-10-2-9-7

Spetsstrid: Indian Font borde ha bra spetschans med spår innanför I’m a Believer. Melody Marke kan öppna men vill nog bara ha rygg. Den spetsade i 09-öppning med spår 3 i höstas annars.  

Loppanalys:

Vi tror att 6 Ritz Guiness vinner detta för hon har imponerat på oss. Senast visade hon sig bara vara bäst på V75 och sättet hon avgjorde på skvallrade om att det kommer mera framöver. Klockan visade 11,5 sista 70 metrarna, och det var bra steg över mål. Hon ska inte laddas från start, men det kommer säkert de andra innanför att göra och då ska kusken kunna hitta ner i slagläge och sedan kan hon gå sista varvet utan rygg om så är. Sund spik!

Två hästar är det som utmanar, och de kan mycket väl få spets och ledarryggen. 3 Indian Font var starkast i V75-lopp kring jul och gick fullt okej senast men var utan chans som favorit den dagen. Det har gått väl långt mellan loppen nu, men från ledningen är hon med i striden. Det har limit seger 2/3 spetslopp.

4 I’m a Believer var gott gående senast i spåren då det blev galopp mitt i sista kurvan och det hade varit kul att se hur långt det burit annars! Formen pekar ändå uppåt och hon ska med om man garderar. Var klart bra vid segern före. 

V64-2

A: 11-13 B: 1-3-10-9-2 C: 4-6-5-8-15-7

Spetsstrid: Cash All måste ha bra spetschans, han har varit snabb alla tre gånger med innerspår i monté. Spetsat vid två och ledarryggen vid en av dessa.

Loppanalys: 1 Cash All är favorit och det ser bra ut på förhand. Han borde spetsa och har varit 1-2-1 vid tre spetslopp. Det som gnager lite är att han är åtgärdad och tränare Svensson är tydlig med att det inte är fulljobbat. Att hästen är fräsch väger upp mycket, men som favorit i öppet montélopp beger vi syn.

Tipset på chans till 11 Champion Chip som gör debut i monté, och direkt får toppryttare på sig i Sofia Adolfsson och det är såklart mycket intressant! Han gick sig inte tom senast och borde hinna med bättre i detta gäng.

Bra är 13 Cut Him Some Slack men det är tufft att stå med 40 meters tillägg, inte minst som ofta motivationen kan brista bland dessa hästar. Får han slag på dem är han kanske helt enkelt för bra och han har sprungit in massor mer pengar än de andra har.

Loppets jätterysare är 3 Bysen som gör första starten för Emma E Johansson och hon låter faktiskt uppåt, hästen har gått bra banjobb och travar bättre. 0,44% av spelet på den med bra läge.

V64-3
A: 5-3 B: 7-8-4 C: 6-1

Spetsstrid: Ready K.K.Hall står ensam på start, men körs knappast i ledningen om någon av de hårda på tillägg kommer tidigt. Highspeed Call testar om han kommer loss?

Loppanalys: Bara sju startande hästar, men ändå inte helt enkelt att räkna på loppet. En häst ensam på start som bör ha mindre chans att vinna, men snabb ut är 1 Ready K.K.Hall och det kanske tar en stund innan de är ifatt honom och det är endast 1640 meter detta lopp.

Knapp favorit verkar 3 Highspeed Call bli, och han var bra då han gick från sistaplats till seger över upploppet i liknande lopp vid senaste segern. Det bet bra långt ut i banan, men ärligt talat så var de andra väldigt stumma/glödlösa. Jepson upp i vagnen är alltid intressant, och han lär få hästen iväg snabbare än vad Haugstad fick i volt. Kanske kan han smita ut före de andra och köra till tät?

5 Rolex Bigi borde haft fler segrar under hösten, men det klaffade dåligt för ekipaget efter snälla upplägg. Han såg smällfin ut på Bjerke där han haft chans med fritt på V75, och det var vasst upplopp som tvåa efter det bakom Canari Match. Nu har han varit struken och siktas mot viktigare lopp, därmed risk för väl snällt upplägg igen. Tippas ändå, för han är bra för loppet!

7 Destiny Am har inte vunnit sedan Jesus gick i kortbyxor (på 38 starter för att vara mer exakt) men han har form och kan sitta där. 8 Tobacco tar väl inte heller ut sig varje gång, men han gick fullt bra senast till slut där Forecast hade en av sina bättre dagar.

V64-4

A: 8 B: 5-3-10-6-1-12-13-7-4 C: 9-11-2

Spetsstrid: Inte alls givet med ledare här, men mest har I Come In Peace visat och den har ensamt springspår vilket är jätteplus då det kan tas rejäl sats. 

Loppanalys: Två hästar delar favoritskapet och vi tror att 8 Elway Am vinner loppet, nu är det dags att han ska ha lite glid. Han har strulat till det för sig och kommer med galopp fyra av fem senaste loppen, och vid de tre senaste… Dock såg han minst sagt bra ut senast och det blev bara fel och för tight vid galoppen i sista kurvan. Nu ska han inte behöva hamna lika illa till, och från spår 2 på tillägg bör han kliva iväg lugnt och fint och sitta i andraspår direkt. Sedan kan kusken välja taktik och detta är en rikstoto-häst och han ska mosa dem!

10 Perfect Gede är mycket rejäl och har bra vinterform vilket seger tre av fyra senaste starterna visar. Han var helt okej även då han inte riktigt räckte på V75. Han har bästa biten till slut, men vi tror han sitter en bit efter vår spik i loppet och att han inte hinner på denne.

Vill man gardera spiken så är det öppet värre, vi nämner tre lite spelade på start. 5 Samaras K.M.E. blir allt bättre och gynnas av krävande bana då den enbart är stark. 3 Wally Cocktail hade punktering senast och kan bli bike där nu. 6 I Come In Peace mot ledningen, sedan taktik?

V64-5

A: 2 B: 5-3-10-1-4-11 C: 9-6-12

Spetsstrid: Mats låter helt inne på att trycka av vad som går bakom Andy Pandy One och det bör bära till ledningen. Det troliga är att ingen vill svara en storfavorit.

Loppanalys: 2 Andy Pandy One är mycket stor favorit, spelad på dryga 70% av insatserna och även om det lär minska något så är det i mesta laget. Nu måste man säga att hästen sett mycket formstark ut, och senast tog han sig samman efter att ha känt av karlederna i värmningen, och han spurtade enkelt förbi minst lika bra hästar som dessa. Han är tuffare anmäld nu, men loppet är inte så tufft utan han kan säkert rinna undan från ledningen dit vi tror han kommer. Nu kan det ändå vara lite så att formen kan börja plana ut och det är spel vi håller på med så då kan vi inte jobba med Mats L Andersson till +70%.

Andrahandare är 5 Radjah d’inverne som hamnade i kall rygg 600 kvar i bra V75-lopp senast och gick fullt bra då han kom loss – det var mycket kapabla Indy Lane som vann det. Nu har det gått 1,5 månader, men vi tror att det är vettig form och första med Kim kan ge lite kick för vissa hästar.

Bra form visar 10 Mr Creation som spurtade in som bra tvåa senast och har varit tvåa vid båda starterna i år.

Vi betalar för några fler skrällar, 1 Supreme Court kan få sitt perfekta lopp med toppkusk, startsnabb häst och spår 1. 3 Temple of Dreams visade faktiskt 11-fart sista 700 senast bakom Andy Pandy och ser uppåt ut. Lopp i kroppen har 4 Grinnebys Orion efter längre paus oh kanske vaknar till.

V64-6:

 A: 5-7 B: 6-11-10-9-1-12 C: 8-2

Spetsstrid: Två kvicka hästar har blivit strukna och nu är det bra chans för Wahtoshi att pipa till ledningen likvid segern. Kom Leia är hyfsad ut och testar att haka på, Bette Streamline håller emot en bit? Utifrån har View to a Kill spetsat två gånger med bil, i 11-öppning som bäst då den var mycket snabb. Nedstruken två hack kanske den snabbstartar?

Loppanalys: Förhandsfavoriten Bagatelle blev struken under eftermiddagen vilket var synd då den kändes överspelad efter vila. 

Det kan vara så att 5 Wahtoshi spetsar hem det nu, nedstruken till spår 3 vilket var det spår hon hade vid senaste segern (överst i raden). Då var pang till ledningen och undan till slut. Bra kusk i Sjunnesson och uppgiften ser mycket bra ut sedan två av värsta hoten är strukna. Mest DD-spel.

Vi vill även spela med 7 View to a Kill som var klart bra senast då hon matade ner dem säkert på 14,6 och då ska man komma ihåg att banan inte var självspringande direkt den dagen! Hon var snabb från mitt på vingen och spetsade enkelt i 11-öppning och kanske kan överraska dem från start? Eller kliva ner i ledarryggen.

Betrodda duon 6 Kom Leia (bra utan att tömmas senast, och visade fin speed vid segern då det löste sig perfekt in mot upploppet) samt urstarka 11 Lady Heythrow ska räknas.

Redaktionen, Travnet