Det blir inga fler starter på Vincennes den här vintern för Bold Eagle. I stället öppnar ägaren Pierre Pilarski dörren för möjligheterna till en tredje start i Elitloppet.

Efter att ha slutat sexa i Prix d’Amérique stod Bold Eagle utan chans att utmana Readly Express om segern i Prix de France på söndagen. Den redan legendariske franske travaren tog bronset i en hård fajt mot Uza Josselyn. Efteråt berättade huvudägaren Pierre Pilarski för Paris-Turf att man inte kommer att starta i maratonloppet Prix de Pris den 24 februari.

Nästa start för Bold Eagle blir i stället Cagnes-sur-Mers klassiska sprinter Grand Critérium de Vitesse där ”Örnen” är titelförsvarare efter att i fjol vunnit på suveräna 1.08,9. Det loppet körs den 10 mars. Pilarski menar att man vill vidga hästens vyer och tävla på andra banor än Vincennes, och öppnar samtidigt för möjligheten att Bold Eagle återkommer till Elitloppet i år.

– Om ni tänker på Elitloppet så skulle jag säga ja, men för att det ska bli så måste också tränaren och mina ägarpartners hålla med mig, säger Pilarski till Paris-Turf. (Foto: ALN).

Läs även: Readly Express var överlägsen i Prix de France