Lionel hade ingen lycka med sig i Prix d’Amérique. Nu är han hemma i Norge igen där fokus den närmaste tiden läggs på avelskarriären. Ägaren tror dock att han har mer att ge på tävlingsbanan.

Norska fixstjärnan Lionel gjorde fjärde raka starten i Prix d’Amérique, men gick i mål i det slagna fältet. Kort efter loppet togs beslut om att vända hem igen från Frankrike och numera befinner sig nioåringen hemma hos ägaren Göran Antonsen igen. Den närmaste tiden ska hingsten förberedas för avelsarbete, men Lionel-teamet hoppas och tror att det i framtiden ska gå att kombineras med tävling för den sextonfaldige miljonären.

– Nu är jag mest lycklig för att han kommit hem, men alla vi som känner hästen tror att han har en storloppssäsong till i sig. Alla kan ha en dålig dag och mot hästar i världsklass måste allt stämma till hundra procent för att lyckas. Lionel var inte på topp i Prix d’Amérique. Jag tycker han ser väldigt fin ut och nu får vi se vad ett miljöombyte gör för honom. Inget är avskrivet och inget är spikat och till sist är det ju Lionel själv som bestämmer över karriären, säger Göran Antonsen till Trav og Galopp-Nytt.