Björn Goop-tränade I Love Paris var nära att ställa till med en rejäl skräll på Vincennes, men fick den sista biten släppa förbi sig italienskan Tessy d’Eté i Prix de Munich.

Det blev ordentlig fart på tillställningen Prix de Munich (33 750 euro) som avgjordes med en hel del svenskintresse på Vincennes under lördagen. Day or Night In var hästen som höll farten upp i täten och passerade de första 1100 meterna i underkant 1.09. Favoriten, Robert Berghs Mindyourvalue W.F, fick därmed ett blytungt lopp som första häst i andraspår.

Mindyourvalue W.F. stred resan till trots tappert, men fick när upploppet nalkades ge slaget förlorat mot I Love Paris som för David Thomain liftat med i rygg. Björn Goop-stoet såg länge ut att gå mot en skräll (spelad till 48 gånger) men där bakom avslutade Tessy d’Eté ännu snabbare för Franck Nivard och sjuåringen fångade in den svensktränade konkurrenten kort före mål. Philippe Billard tränar vinnaren som klockades till strålande 1.10,3a över 2100 meter. Mindyourvalue W.F. kirrade bronset bakom toppduon.

*Thierry Duvaldestin tränar Falcao de Laurma som i händerna på Anthony Barrier motsvarade förväntningarna som favorit i dagens högst doterade race, Prix Ephrem Houël (45 000 euro) för de fyraåriga hästarna. Falcao de Laurma kördes till ledningen vid utgången av den första svängen och kunde sedan stanna där till mål. Fanina des Racques fick fritt från ryggen över upploppet, men utgjorde inget allvarligare hot. Vinnaren kom i mål på 1.14,0/2850.

*En fyraåring med framtiden för sig är också läckre Love You-sonen City Guide (e. Ready Cash) som i Prix de Gournay-en-Bray noterades för fjärde raka segern. Robin Bakker körde den tyskfödde talangen som tränas av Erwin Bot. City Guide tog sig lugnt fram i dödens för att överta över sista bortre och var sedan helt ohotad på vägen mot förstaprisets 21 150 euro. Med gott om krafter kvar skars mållinjen på 1.14,3 över 2700 meter. (Foton: Gerard Forni, Scoop Dyga).