Romme GS75

Omgången:  Romme heter Grand Slam-banan denna vecka och jag provar ett system med två spikar på en matematisk lapp. Båda mina spikar startar med mycket fin form och har dessutom läge för att nå ledningen och det gillas. Jag spelar även med ett tvåhästarslås och sedan kluddar jag på så gått det går. Sju lopp och en krona raden kostar på men det är också spelmässigt kul.Vi har även en jackpot som extra krydda.

Spikarna: 4 Choco Garline i GS75-4 samt 7 Nappa Scar i GS75-5.

Låset: 2 Rutbo Roffe och 11 Gullkongen i GS75-3.

GS75-förslag:
1,3,4,5,9,10,11 (7-6)
1,2,5,6,9,10 (3-11)
2,11 (9-8)
4 Choco Garline (2-3)
7 Nappa Scar (5-4)
2,6,7,8,10,12 (5-3)
1,2,3,6,7,10,11 (8-12)
7x3x2x1x1x6x7 = 1764 rader

DD-förslag: 12 – 2,7 x 500 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys GS75-1:

Ranking: A: 3-1 B: 4-5-10-11-9-7-6-8 C: 2-12

Spetsanalys: Icanhearyou spetsvann senast och laddas men från spår ett kan det vara svårt att få fram rätta farten första stegen och att ta emot True Vision från fint läge är inte lätt. Denne är mycket vass första biten. Som senast.

Loppanalys: 1 Icanhearyou år given men då det kan bli postionsstrul första biten så är det gardering som gäller och jag tippar även emot. Hästen är bra från start men riskerar att bli över och sedan behövs flyt. Senast fick hon fick hon utstå hård press i ledningen men svarade tappert hela vägen hem och den här tränaren brukar ha ordning på sina hästar.

3 True Vision är rejält startssnabb och över kort distans kan det mycket väl hålla hela vägen från tät. Hästen har haft lite sparat i mål i sina senaste starter och samlat mod. Nu kan det nog vara läge för mer offensiva tag. Spets är bra och jag tippar. Måste duga bra från tät.

4 Windy Cindy var inte som bäst i sina senaste starter man kan bättre än så. Betydligt bättre till och med och Tobbe sitter upp.

5 Fruska Am har kämpat på en del i lite tuffare gäng och formen verkar bra. Bör hävda sig fint i detta gäng.

Jag streckar även tre hästar från bakspår då det kan bli bra fart på detta lopp. 10 Upbeat Music kan hålla farten bra hela vägen hem. 11 Crowd Pleaser är en fin häst som kan rätt mycket och 9 Isabelle Boko avslutade bra senast och har Kaj.

Loppanalys GS75-2:

Ranking: A: 6-5-2 B: 1-10-9-3-11 C: 7-12-4

Spetsanalys: Run a Mile får biken på och kan spetsa. Victoria Tilly lär köras offensivt och det finns chans att hon tidigt är placerad i spets.

Loppanalys: Här blir 6 Victoria Tilly klar favorit och det kan man lätt förstå. Stoet har visat att hon tål att göra en del själv och hon kan vinna detta från utvändigt ledaren. Det finns även chans att hon tidigt når ledningen. Det kan dock även kosta på en del och har hon en något sämre dag så kan det straffa sig. Det är ju ingen storstjärna vi ska bedöma. Jag garderar.

5 Lingbo Eivor hade en hel del sparat i mål senast. Rätt mycket till och med. Med rätt ryggresa kan hon avsluta bra och hon är mycket tidig. Rankas i a-gruppen också.

2 Run a Mile var inte bra senast och har pustat. Nu åker biken på och det är läge för spets. Sedan får vi se om Jörgen vill köra där. Kan snubbla undan om formen är ok. Dessa streckas.

1 Princess Cristal har läge för en fin smygare. Fin smygare vill även 10 Bottnas Facette ha. Kaj upp och de är tänkbara. Räknas gör också 9 Hundredprocent Up. Fint smygläge med bra kusk där.

Loppanalys GS75-3:

Ranking: A: 2-11 B: 9-8-10-7-1-5-4-12 C: 3-6

Spetsanalys: En felfri Rutbo Roffe bör tidigt vara i tät och där trivs han. Lillsves Ivan har läget med Rikard och öppnar bra men smyger nog.

Loppanalys: Ett kallblodslopp där jag streckar två hästar. 2 Rutbo Roffe har härliga förutsättningar för att nå spets och där är han alltid svårfångad bara han travar. Alla segrar är tagna efter tidig tätkänning och han biter ifrån sig fint och kan kuta snabbt.

Från bakspår startar två hästar som radar segrar. 9 Perflex gör det bra men känns också som bäst med tätkänning. Jag står över honom denna gång som hårt betrodd men streckar 11 Gullkongen som är en riktig krigare. Han tål att göra en hel del själv och visar prima inställning. Svårt att veta hur bra han är men måste kunna duga en bit. Han har nu varit ifrån något men slipats i jobb på bra sätt och jag tror på en ny rejäl insats. Två streck.

Loppanalys GS75-4:

Ranking: A: 4 B: 2-3-10-12-6-9-5-8-1 C: 11-7

Spetsanalys: Vain Summer kan öppna men smyger väl. Choco Garline tog till galoppen av friskhet från start senast men ska normalt sett inte behöva galoppera igen och har bra chans att nå ledningen. Har spetsat från samma spår tidigare. Felicienne kan tänkas utmana.

Loppanalys: Här kommer första spiken i omgången då jag har klart bra känsla för 4 Choco Garline. Denne har haft lite svårt att löpa upp till sitt kunnande men det känns som det lossnat en hel del och de senaste insatserna har varit plusbetonade. Vann näst senast och såg minst lika fin ut senast. Var då lite väl pigg från start och tog till galoppen. Kördes sedan i kön och fick sträcka ut upploppet ner. Det såg då klart bra och formstarkt ut och det var med bra spänst. Nu tror jag hästen hittar till ledningen och jag ser sedan ingen som kan nå honom i detta fält. En vettig spik i ett annars öppet lopp.

2 Bear my Dream gör det hyggligt och har läget och får bli förstareserv.

Loppanalys GS75-5:

Ranking: A: 7 B: 5-4-6-2 C: 9-3-8-10-1

Spetsanalys: Den som öppnar bäst av Queer Fish och Nappa Scar bör komma till spets. Nappa Scar har tidigare tagit sig förbi Queer Fish och jag tror han lyckas igen. Formen på Nappa Scar är riktigt vass och då brukar även startsnabbheten på hästar vara vass.

Loppanalys: Öppningen bli viktig här då den som når spets av 5 Queer Fish och 7 Nappa Scar bör ha toppchans. Jag tror inte Queer Fish orkar/kan hålla emot snabbe Nappa Scar första biten och därmed får Nappa Scar spets. Hästen visar strålande form och från ledningen bör detta bli rätt billigt. Uffe upp igen är inget minus och jag spikar 7 Nappa Scar. Han har varit mycket fin från ledningen vid sina segrar på slutet och trivs där. Spik. Med toppform som nu är startsnabbheten extra vass. Uffe var helnöjd med hästen senast.

4 Tiger Willams i sin nya regi är småintressant och fullt tänkbar vid gardering. Lär dock smyga och vi tar den senare.

Loppanalys GS75-6:

Ranking:A: 12 B: 6-2-10-7-8-5-3-11-1 C: 4-9

Spetsanalys: Falco di Quattro och Journey är nog snabbast iväg men spåren på de båda kunde varit bättre. Fördel Falco di Quattro.

Loppanalys: Tipset till bästa hästen 12 Jamie Oliver som jag har höga tankar om. Kan absolut vinna trots läget då han tål grovjobb och klart plus med Uffe upp. Har dock svårt med aktionen och ute i spåren som det bör bli är det värre. Garderas men visst är det bra chans och på DD blir det spik.

6 Djorkaeff Sisu är kapabel men strular ofta till det för sig. Tål en del och givet bud felfri. Motståndet är lämpligt. Speciellt om tipsettan sviker.

2 Bältra Spider avslutade bra efter en snäll resa senast. Har fint läge och kan ramla in då formen är så pass bra.

10 Lima Mermaid avslutade fint senast och är en bra avslutare. Kan mycket väl duga.

7 Falco di Quattro och  8 Journey är spetsaktuella trots spår långt ut. Spets kan räcka långt här och de streckas också.

Loppanalys GS75-7:

Ranking: A: 2-7 B: 11-6-1-3-10-8-12 C: 4-5-9

Spetsanalys: Sir Francis Bacon gör sina bästa lopp från spets. Har läget och Ohlsson vet vad som gäller. Har bra spetschans. Fiveseventy Boko med matchad utrustning utmanar.

Loppanalys: Ett rätt så öppet lopp avslutar. 2 Sir Francis Bacon har läge för spets och gör därifrån sina klart bästa lopp. Segarna i  programraden är tagna från tät. Från ledningen bör han räcka långt och han får tipset.

7 Kimbee Crown har fint kunnande men har aktionsproblem och kurvorna är inte hans bästa bit av loppen. Håller han sig i trav så bör han segerstrida i denna omgivning.

11 Rally Didrik kan se bedrövlig ut men redan i värmningen senast var det klart bättre. Travar han vettigt på nytt så kan han avsluta fint.

6 Fiveseventy Boko utrustas mest troligt med jänkarvagn och helstängt huvudlag och det är intressant i så fall. Streckas.

1 Bon Ego har smygläget och är i ny regi, vilket är spännande. Är behandlad och fungerar han fullt ut så kan han räcka.

3 Feel the Love och 10 Herseys Kisses streckas också.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson