V65 Umåker 8 februari

Omgången: Isbane-trav då Umåker anordnar fredagens lunchtävlingar. Ingen högre sportslig kvalité även om det finns ett par V75-hästar med i listorna. Spelmässigt använder jag mig av två starka spikar och hoppas på träff i övriga lopp.

Spikarna

7 New Joker (V65-1) blir stor favorit i inledningen vilket känns befogat. Motståndet håller ingen högre klass och Sandra Eriksson borde tidigt kunna köra sig till tät. Toppchans i spets, men bra chans även från andra positioner.

8 Åstas Marcus (V65-4) står lite tufft till, men formen är på topp och hästen trivs på isbana. Det lilla fältet är också en fördel och jag tror han speedar ner motståndarna över upploppet.

V65-förslag

7 New Joker (2-8)
2,8,9,10 (6-5)
Alla 11 startande (8-9)
8 Åstas Marcus (2-3)
3,4,5,6,7,8,9,12 (2-11)
1,5,7,8,9 (11-3)

1x4x11x1x8x5 = 1760 rader/kronor

LD-förslag:

3,7 – 5,8 x 250 kronor

Totalt 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

Loppanalyser

Analys Umåker V65-1

Ranking: A: 7. B: 2-8-1. B/C: 5-3. C: 6-4.

Spetsanalys: 1 Sahara Hotlady och 6 Cosmos Limburgia gör nog upp inledningsvis. Båda dessa lär släppa sedan när 7 New Joker ställer en tidig fråga.

Loppanalys: Jag går ut hårt och spikar storfavoriten 7 New Joker som står inför en väldigt lämplig uppgift. Sexåringen vann enkelt på ett bra sätt senast och gången före kontrade han ut meriterade Hagentoy. Några såna motståndare finns inte nu och att duktiga Sandra Eriksson hoppar upp för första gången ska inte vara något större minus. Utgångsläget är dessutom fint och en toppchans helt enkelt. Given spik!

Bakom nämner jag 2 Miss Golden Quick som är nyttig. Även hon går ner lite i klass och är inte sämre än någon annan om favoriten skulle komma bort. 8 O.P.’s Fabulous är också duglig, men har ett tråkigt utgångsläge och tränaren Pihlström ligger lågt.

Analys Umåker V65-2

Ranking: A: 8. B: 2-10-9. B/C: 6-5-7-4-3. C: -.

Spetsanalys: 2 Mållös har blivit ensam på start och Östman lär köra så länge lampan lyser.

Loppanalys: Ett lågklassigt kallblodslopp där jag ger tipset till 8 Svärting A.C. Femåringen har ännu inte vunnit lopp men det borde snart vara dags. Näst senast galopperade han i striden och sist spurtade han klart bra som tvåa. Känslan är att motståndet är enklare och utan strul borde Järvsöviking-sonen ha bra chans.

Jag gör dock inget med tipsettan då han trots allt inte vunnit på 25 starter, utan streckar även B-hästarna.

2 Mållös återkommer efter vila men har presterat bra i sina inledande starter. Östman upp känns lite intressant och ekipaget bör få en fin resa i spets eller rygg på ledaren.

10 Lill Alfred har en väldigt fin resultatrad. Valacken besitter fart men känns lite knepig och de tre senaste segrarna har tagits från tät. Dit borde det bli svårt att hitta från läget men femåringen är ett givet garderingsstreck.

9 Attack var riktigt rejäl vid segern för tre starter sedan och har gått bra även efter det. Får Jessica Lindgren till styrningen är ekipaget inte borta.

Analys Umåker V65-3

Ranking: A: 8. B: 9-11-10-2. B/C: 7-6-1-4-5-3. C: -.

Spetsanalys: Tror att springspåren gör upp, knapp fördel 6 Alva Sisu.

Loppanalys: Ett helt olösligt stolopp med voltstart och kort distans! Givna skrälltipset till 8 Sefina som senast återkom efter vila och hon fastnade med lite krafter sparade. Chansartat utgångsläge men skulle det lösa sig tror jag From Above-dottern har en vettig segerchans.

Jag krånglar dock inte till det utan streckar samtliga startande. Nämner 10 East Jahunga som hängde med godkänt senast mot bättre hästar.

11 Celeste Brodda kommer från Månssons formstall och var inte långt från seger senast. 10 Super Bee är rätt skaplig i grunden och alltid intressant med första starten på isbana. 2 Mia Sånna känns också given även om hon svek som draghäst senast. Märren har dock sett fin ut före och normalt slutar ekipaget i striden.

Analys Umåker V65-4

Ranking: A: 8. B: 2-3-1. B/C: 4-7-6. C: 10-9-5.

Spetsanalys: 1 Spang Celin borde hålla upp sitt innerspår och Östman släpper nog bara till en felfri 2 Faks Kevin.

Loppanalys: Ett nordislopp över kort distans och segervane 2 Faks Kevin gör en spännande comeback. Moe Odin-sonen fungerade inte alls på slutet och vilan borde ha kunnat göra honom gott. Svårbedömt hur man ska sätta in honom i det här loppet men det känns inte alls givet att han kommer till tät och det borde saknas lite fart. Ska givetvis räknas men jag tar ställning och spikar emot.

8 Åstas Marcus heter min vinnare och han trivs verkligen bra på isbana där han gjort idel fina insatser. Senast var inget undantag då han utmanade Hallsta Vinnex över upploppet. Formen hos sexåringen är på topp och även om spår fem aldrig är kul borde han kliva iväg vettigt. Det lilla fältet är ett stort plus och jag tror att Björn Karlsson sveper dessa när attacken sätts in. Spik!

Bakom nämner jag även de andra två starthästarna. 3 Kaksi Can är nyttig och har varit duktig under en längre tid. Bör få en fin resa och kommer favoriterna bort kan hon absolut vinna. 1 Spang Celin återkommer efter några månaders frånvaro och är såklart svårbedömd. Tioåringen har dock gjort flera fina insatser från tät och testar Östman där kan det räcka långt.

Analys Umåker V65-5

Ranking: A: 7-3. B: 8-4. B/C: 5-6-9-12. C: 2-11-10.

Spetsanalys: Här borde Jens Eriksson bakom 7 Don Defender kunna köra sig till tät.

Loppanalys: Ytterligare ett svårlöst lopp och favorit blir 8 Kias Mando. Jaded-sonen har visat fin form och vann knappt men säkert i laddad stil senast. Lurigt utgångsläge men löser det sig kan tredje raka vara ett faktum.

Tipset dock till 7 Don Defender som jag tror kan komma till tät och väl där är känslan att han borde bli svårslagen. Femåringen hängde med godkänt som tvåa senast och senast han gick i tät blev det en enkel seger.

Håller även upp 3 Euro Keeper i A-gruppen. Sjuåringen spurtade fint näst senast och sist avgjorde han på ett rejält sätt. Tidig från ett bra utgångsläge.

Jag spelar LD-med mina två A-hästar men på V65 streckar totalt åtta hästar i loppet och står bara över mina tre C-hästar.

Analys Umåker V65-6

Ranking: A: 5-8. B: 7-9-1. B/C: 11-3-6-12-2. C: 4-10.

Spetsanalys: Svårbedömt! 5 Mycrazydream efter en bit?

Loppanalys: Ett rätt hyggligt lopp över lång distans avslutar. Klar favorit blir 8 Celsius Evo och han vann senast efter att det löst sig hundraprocentigt. Femåringen är klart bästa hästen men det kan strula från spåret och jag väljer att gardera.

Tipsettan ges till 5 Mycrazydream som inte riktigt räckte på V75 senast. Robert Dunder-hästen har gått bra före det mot enklare motstånd och klarar hästen spåret borde man kunna hitta till tät. Väl där ska motståndarna vara riktigt bra för att plocka ner ekipaget.

Streck även för B-hästarna där 7 Gold Case har fin form. Två raka segrar efter vila och han borde inte bli sämre med lopp i kroppen. Risk för vingel från springspåret men löser det sig spurtar han återigen ner många.

9 Gobo’s Mystery räckte inte på Solvalla senast men gick en bra upphämtning näst senast. Kommer de bästa bort kan sjuåringen överraska. Slutligen betalar jag för 1 Defi’s Victory som senast gjorde comeback efter väldigt lång frånvaro. Visade inget extra då men lär vara rejält förbättrad och i grunden är nioåringen klart bra.

Tipsredaktör: Mathias Blomquist