Blir det ny uppvisning av Jean-Michel Bazires trojka eller kommer Readly Express sätta käppar i hjulen? Mycket står på spel förutom ett förstapris på över 1,5 miljoner kronor när revanschmötet Prix de France körs på Vincennes.

Prix d’Amérique slutade i en skön triumf för Jean-Michel Bazire. Själv körde han Bélina Josselyn till segern, medan stallkompisarna Looking Superb och Davidson du Pont slutade tvåa respektive fyra. När det på söndag rustas för Prix de France finns samtliga i trion åter med på startlinjen. Stoet Bélina Josselyn är dessutom titelförsvarare i loppet och hålls nog som favorit att följa upp Prix d’Amérique-segern med en ny stor framgång på kolstybben.

Det svenska stålet biter dock bra. Readly Express är den ende svensktränade hästen i fältet och jagar här förstås revansch för nederlaget i PdA. Svensken levererade dock en urstark insats då, fick vandra merparten av loppet utan ryggar men var som trea knappt slagen. Rapporterna efteråt är optimistiska och Readly Express är den stora utmanaren till fjolårsvinnaren. Kusken Björn Goop kan dessutom ta sin tredje seger i Prix de France, efter att hemfört loppet med både Noras Bean och Timoko tidigare.

Norrmännen har två kandidater att hoppas på. Vid sidan av PdA-chocken Looking Superb ryms även Hard Times i det elva hästar starka fältet som kvarstod när startlistan blev definitiv på torsdagen. Ola Åsebös femåring ska rattas av unge Magnus Teien Gundersen.

En som självklart också vill ha ett ord eller två med i diskussionen är Bold Eagle. Guaratos kejsare har vunnit Prix de France både 2016 och 2017 för att i fjol få se sig besegrad som tvåa. Den fyrtiofaldige miljonären misslyckades dock senast i Prix d’Amérique och slutade där sexa. Andra hästar som finns med i söndagens startfält är Prix de Cornulier-tvåan Traders och den snabba schweiziskan Uza Josselyn. (Foton: ALN).

Prix de France körs över distansen 2100 meter med auto-start. Nio hästar ryms i det främre ledet bakom bilen. Första-priset i loppet uppgår till 157 750 euro. Här är startlistan:

2100 auto

1 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
3 Traders – Yoann Lebourgeois
4 Valko Jenilat – Francois Lagadeuc
5 Readly Express – Björn Goop
6 Bold Eagle – Franck Nivard
7 Dijon – Romain Derieux
8 Billie de Montfort – Eric Raffin
9 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
10 Looking Superb – Alexandre Abrivard
11 Hard Times – Magnus Teien Gundersen

Senaste vinnarna Prix de France:

2018: Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Timoko – Björn Goop
2014: Noras Bean – Björn Goop

Läs även: Aktuellt med med Frankrike för Readly Express
Läs även: Redén om Propulsion: ”Går all in för Elitloppet”
Läs även: Jänkarna vill se Bold Eagle i Breeders Crown
Läs även: PdA: Bélina Josselyn vann – storslam för Bazire