Propulsion hade inte lyckan med sig i Prix d’Amérique den här gången heller. Fler starter i Frankrike blir det inte. Nu är målet bara ett – att vinna Elitloppet.

Han gjorde sin tredje raka, och kanske sista, start i Prix d’Amérique men drabbades återigen av otur. Efter en dålig start och ett lopp långt bak i fältet var uppgiften omöjlig för Propulsion trots att han avslutade bäst av alla. Man fick nöja sig med en hedervärd femteplats.

– Prestationen var jävligt bra, det var bara tråkigt att vi kom bort i loppet. Sedan hemkomsten har Propulsion gått lugna intervaller och känns hur fräsch som helst, säger tränaren Daniel Redén i en intervju med Trav 365.

På söndag körs returmötet Prix de France i Paris. Propulsion har figurerat i anmälningslistan men någon start är det inte tal om. Han är ju redan tillbaka på hemmaplan och det stora målet för kommande säsong är ett annat. Daniel Redén drömmer om att få kröna sin supertravares karriär med seger i Elitloppet.

– Min plan är att köra mot Elitloppet. Jag vill inget hellre än att han ska få vinna Elitloppet, han har den kapaciteten men det är långt dit och många andra hästar som också vill stå överst. Jag kommer gå all in för det, det var därför vi valde att avbryta Frankrike. Det är hemmaplan och jag kommer lägga upp det lite annorlunda mot i fjol och han kommer säkert ha lite mer lopp i kroppen inför. Jag vill få igång oljan i kroppen på honom ordentlig, säger han till Trav 365.

Det blir i så fall det fjärde raka Elitloppet för den i dag åttaårige Propulsion som kan vara inne på sin sista säsong på tävlingsbanan. Efter att ha slutat fyra debutåret 2016 har hästen de två senaste åren tagit silvermedaljen i Solvallas klassiker.

Läs även: Upplagt för ett revanschmöte i Prix de France?