Prix de Cornulier-vinnaren Bilibili hade chans på bonus i söndagens Prix de l’Ille-de-France men avstår att starta. Därmed avgörs loppet med blott nio hästar.

Laurent-Claude Abrivards Bilibili har varit vinterns stora vinnare i den franska montécirkusen och har tidigare vunnit både Prix du Calavados och senast det största sadelloppet Prix de Cornulier. När det på söndags rids det avslutande racet i ”le Triptyque” hade Bilibili därmed haft chans på en bonus om 100 000 euro vid en seger, men montéstjärnan tvingas stå över Prix de l’Ille-de-France.

– Tränaren tyckte inte hästen kändes bra i träningen tidigare i veckan och bestämde att inte ställa upp i söndagens lopp. Vi vill inte ta några risker. Bilibili kommer nu ägna sig åt avel för att komma tillbaka till oktober, berättar ägaren Jean-Pierre Barjon för Equidia.

Inte heller loppets titelförsvarare Traders finns med i start-listan, hästen står över efter sitt intensiva tävlande med både Prix de Cornulier och Prix d’Amérique de två senaste veckorna. Därför är Prix de l’Ille-de-France, med 76 500 euro i förstapris, en öppen affär på söndag där bland andra Cornulier-trean Dexter Fromentro skönjs i startlistan.

Här är startlistan:

2175 volt

1 Daélia de Vandel – Matthieu Abrivard
2 Codie de Beaulieu – Mathieu Mottier
3 Daytona Jet – Mathilde Collet
4 Super Fez – Jean-Yann Ricart
5 Cassate – Adrien Lamy
6 Dexter Fromentro – CamilleLevesque
7 Valse de Rêve – Guillaume Martin
8 Dragon du Fresne – Alexandre Abrivard
9 Alpha Saltor – Damien Bonne

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Operation för OGP-vinnaren – tillbaka till våren

Operation för OGP-vinnaren – tillbaka till våren

Evil Enok M.E. korades till vinnare i Oslo Grand Prix i somras, men har fått stå över en längre tid på grund av en operation. Förhoppningen är att vara tillbaka lagom till storloppssäsongen.

Noralf Bräkken-tränade Evil Enok M.E. kom in som tvåa i hemlandets största lopp Oslo Grand Prix i juni, men tillskrevs senare segern värd 1,5 miljoner norska kronor sedan målettan Urlo de Venti blev diskad på grund av ett positivt dopningsprov. Evil Enok M.E. startade sedan i Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot, men har inte tävlat sedan det senare loppet i slutet av augusti.

Tankar fanns på Frankrike i vinter, men i stället blev det en operation i en kota som genomfördes i december. Nu är sexåringen med cirka tre miljoner på kontot snart redo för uppträning igen och man hoppas att vara tillbaka till våren och sommarens stora uppgifter.

– Han är en fint byggd och lättränad häst, så vi tror att det är möjligt att få honom tillbaka på tävlingsbanan till april. Det som är en utmaning är att inte är den enklaste häst att ta det lugnt med, han vill gärna springa fortare än kusken vill, säger Kristin Bräkken till Trav og Galopp-Nytt. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Frankrike travlandet med flest dopningsprover
Nästa nyhet
Frankrike travlandet med flest dopningsprover

Frankrike travlandet med flest dopningsprover

Totalt togs det 54 115 dopningsprov i UET-länderna förra året – 117 av dem var positiva. Frankrike är det land där det tas flest dopningsprov.

Den europeiska travunionen UET har publicerat statistik för antalet dopningsprover vilka tagits i de till förbundet anslutna länderna under 2018. Siffror som travservice.dk tagit del av.

UET:s stormakt Frankrike är föregångslandet vad det gäller dopningsprover, visar statistiken. Där tas systematiskt tester inte bara i samband med lopp, utan också vid kvallopp och träning. Totalt kördes i Frankrike 11 183 lopp förra året och det togs 16 845 dopningsprover. Det vill säga, cirka en tredj-edel kommer från utanför tävlingslopp. 39 positiva prover togs i Frankrike 2018.

För svensk del togs prover vilka motsvarar nästan hälften av samtliga lopp avverkade, 49 procent. Där ligger man före de nordiska grannländerna; i Norge 27 procent, Finland 24 procent medan Danmark inte motsvarar högre än 12 procent av körda lopp. Tyskland ligger emellertid före, här tas prover i 78 procent av loppen.

Flest antal positiva prover, sett i förhållande till antalet tagna, påträffades i Malta. 82 prover togs på 602 lopp (14 procent) – 12 av dem var positiva. I Italien togs 9961 dopningsprover förra året varav 23 befanns positiva.

Samtliga länder håller sig inom ramarna för vad UET:s regelverk säger, i lägst 10 procent av alla lopp som körs ska dopningsprover tas.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Torsdag: V64-tips till Åby

Åby V64

Omgången: Då var det torsdag och Åby som gäller. En spelmässigt intressant omgång där fallgroparna finns både här och där. Jag provar med två singelstreck i omgången och ingen av dessa är mest spelad i respektive lopp. Båda kommer från fina insatser och bör få vettiga resor. Mitt DD-drag har jobbigt läge men är inte mycket spelad alls så visst finns det potential i dagens spelförslag. Vi provar.

Spikarna: 5 Fantastica i V64-3 samt 1 Miscellaneous i V64-4.

DD-draget: 11 Elway Am i DD-1.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

1,2,3,4,6,9,10,11 (5-8)
2,4,5,7,9,11 (6-12)
5 Fantastica (10-12)
1 Miscellaneous (5-10)
2,3,4,5,6,11,12 (8-9)
2,3,4,6,9 (10-5)
8x6x1x1x7x5 = 1680 rader

DD-förslag: 11 – 2,6 x 300 kr 11 – 3,4,9 x 100 kr 3 – 2,3,4,6,9 x 20 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 6-11-2 B: 1-4-10-9-3 C: 5-8-12-7

Spetsanalys: Final Dream öppnar bra men kan behöva loppet och ryggresa på open strectchbanan Åby kan nog passa fint. Smokey Herman vann från spets näst senast och lär laddas för tät och har bra chans att lyckas.

Loppanalys: 11 Niky Flax blir rätt hårt betrodd här. Han har fått ett par lopp i kroppen och det är nog vad den här storvuxne herren behöver för att nå rätta formen. Han  har lite svårt att hålla upp spänsten sista biten och från bricka elva känns han sårbar. Kan fälla allt om han gått framåt men jag tippar 6 Smokey Herman. Denne vann från spets näst senast och besegrade då Niky Flax. Laddas för tät och har bra chans att nå dit. Trivs fint i ledningen och kan mycket väl spetsvinna även här.

2 Everton gör debut för Peter och är svårbedömd. Peter är nöjd men verkar inte ställa några högre krav på sin häst direkt. Peter lyckas ofta bra direkt med sina importer och streckas ska de ha då läget är så pass fint. Möter inga överdjur heller.

1 Trovatore kan få drömloppet och open stretch-chans. Har fått ett par nyttiga lopp i kroppen och kan avsluta vasst.

4 Global Takeover får nästa streck. Fullföljde helt ok senast efter uppehåll och kan nog vara betydligt vassare nu. Streckar även 10 Twilight D. och 9 Viggo Laday samt 3 Final Dream.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 11 B: 2-7-4-5-9-6-12-1 C: 8-3-10

Spetsanalys:  Mazarin Hönez är snabb och kan nog susa till spets.

Loppanalys: Montélopp på kupongen och ett ganska öppet sådant med flera i monté svårbedömda hästar. 11 Lowlife och 2 Tuffe Stingson löpte delad seger senast och de bör båda dyka upp i främree träffen även här. Lowlife gjorde då en del grovjobb själv samtidigt som Tuffe Stingson till stor del fick en invändig resa. Det känns vettigt att tro att Lowlife ska ha bättre chans och kunna vinna själv denna gång. Blir ensam a-häst men jag garderar.

7 Mazarin Hönez är svårbedömd i monté. En snabb häst som kan susa till spets och leda länge. Mycket svårbedömd i monté är även 4 Un Adri Master. Myllymaa har haft ett par hästar som löpt starkt och vann bland annat i monté på övertygande sätt i helgen så den här streckas på misstanke.

Jag streckar även 5 Billy Boy Brizard samt 9 Caxie Royale. Billy Boy Brizard galopperade i sin montéstart och Caxie Royale avslutade bra från kön senast i monté.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 5 B: 10-12-7-11-8-3-9 C: 2-4-1

Spetsanalys: Inte många som visat så mycket startsnabbhet. Simberg brukar kunna vara offensiv och här är det troligt att han sänder sin Fantastica till spets. Ingen lär nog bråka på open stretch-banan.

Loppanalys: 10 Mystery Tile blir hårt spelad från bakspår. Vann ett billigare lopp i Danmark senast och har inte direkt övertygat. Då tror jag 5 Fantastica är bättre även om kusken inte håller samma kaliber. De har dock framspår och Simberg brukar kunna vara offensiv. Här ligger vägen öppen mot spets och då blir Fantastica svår att nå. Näst senast blev det galopp med segerchans men senast gick det bättre. Simberg körde då vårdat och fint i ryggar och då han sände till halvvarvet från mål så kunde ingen freda sig och segern skrevs som överlägsen. Fantastica är riktigt bra och utan strul så är det prima chans här.

12 Here She Goes har fått ett par lopp i kroppen och det var långt ner till tredjehästen senast vid knapp förlust. 7 Emilie K. gör debut i ny regi och tränar fint. Kan nog ändå behöva loppet. Dessa är också tänkbara men jag spikar.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 1 B: 5-10-2-7-9-4-3-6 C: 11-12

Spetsanalys: Love Håleryd kunde så småningom glida till spets senast och som favoritspelad här är det troligt med ett liknande scenario. New Powerball är tänkbar för spets men har varit ifrån.

Loppanalys: 5 Love Håleryd kunde lugnt och stilla maka sig till tidig spets senast och vinna på fint sätt. Är gedigen och fint i ordning men det är ingen blänkare detta och jag tror det kan bli tuffare nu.

10 Bankrobber är nog bättre och vann överlägset från tidig spets senast. Nu är det bakspår och hästen är inte helt okomplicerad och det finns strulrisk. Är också hårt betrodd. Är ovan läget och har segrarna efter tidig spets. Kanske får köras fram utvändigt för att komma till sin rätt här och det är tufft.

Jag provar i stället med 1 Miscellaneous som spik. Valacken har alltid visat fint kunnande men tidigare hos en viss Stig H så blev det mest galopp. Han har sedan i höstas varit hos Hanna Lähdekorpi som verkar få allt bättre stil på hästen. I debuten för henne blev det galopp men och hästen avslutade sedan bra efter den fadäsen. Näst senast körde hon snällt men allt stämde och det blev seger. Senast körde hon åter försiktigt och hästen avslutade bra bakom vinnaren Love Håleryd. Hanna lär säkert fortsätta bygga men från spår ett bör det ändå kunna bli rätt. Miscellaneous bör få en fin resa och även chansen. Kanske via open stretch. Håller han ihop så har en hel del att hämta framöver och han kan mycket väl vinna här. Spurten biter bra. Jag spikar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 11-6-5 B: 4-3-2-12-8-9-10 C: 1-7

Spetsanalys: Raket Brodde och Powderfinger är båda bra från start. De har bra utgångslägen och är betrodda. Powderfinger brukar spetsa och får gälla som spetsfavorit.

Loppanalys: Ett lopp där det ser ut att kunna bli hygglig körning och det öppnar upp loppet. Bra tempo gynnar min idé och DD-drag som har ett mycket jobbigt utgångsläge så visst behövs det lite flyt. 11 Elway Am ser dock ut att ha ruskig form och oddsen är tillalande. Han har visat galopp i sina två senaste starter men sedan svarat för mersmakande upphämtningar. Senast blev det tidig galopp men han såg sedan mycket laddad ut i upphämtningen och det var inte helt slutsålt i mål. Från bakspår nu så ska han kunna gå felfritt så visst finns det något gott om utgångsläget. Får han ryggar att gå i så blir jag inte det minsta förvånad om han städar av dessa. Trots spår elva över kort distans.

6 Seethestar vann i första för Johan senast. En häst som har svårt med aktionen och det verkar strula en hel del. Har återigen varit ifrån och är svårbedömd.

Pappa Peter har 5 Powderfinger som också varit ifrån. Är van V75 och öppnar snabbt men skor på är inget plus. Lite svårbedömd även han.

4 Raket Brodde är grundkapabel och kan öppna bra. Stumnade eftter jobbig resa senast och formen är något diffus.

Lite varning för  3 Commandatore som jag inte brukar gilla sista biten. Han avslutade dock bra senast och visade fin form. Får en liten liten skrällslant på DD.

2 Usain Cup känns väl inte som någon sprinter men han kan avsluta bra. Som vid V75-segern i Norge i fjol.

12 Callmesally har visat knallform men läget är inget vidare. Får ett streck då det kan bli bra körning i loppet. Dessa streckas.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 2-6 B: 3-9-4-10-5-11-7-8 C: 1-12

Spetsanalys: Verdetto R.L har öppnat bra och kommit till spets de gånger han haft framspår med volt. Johan från bästa springspåret är plusfaktorer. Bellini Face försöker utmana.

Loppanalys: 6 Verdetto R.L. har läge för spets och sköter han sig så kan han sedan vara vinnaren. Möter ändå lite tuffare nu och är dessutom inte helt att lita på. Johan i spets med vettig häst är vass.

3 Bellini Face är också ute efter ledningen. Fick en tung resa senast och höll bra. Skulle han nå ledningen så blir han farlig även om stallformen inte är den allra bästa. Hästen trivs i tät.

Jag tippar Eklundh även här då hans 2 Cocktail Abb var riktigt fin senast. Vann då i överlägsen stil från spets senast och har nu lopp i kroppen. Distansen passar bra och spåret ska han greja. Bör bli segerfarlig och tippas. Bör få en vettig resa och kunna vara starkast till slut.

Jag streckar även starke 9 Pagano med Calle samt 4 Fullpoint som kan rätt mycket felfri. Är dock inte att lita på.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tandvärk stoppar On Track Piraten på Åby
Nästa nyhet
Tandvärk stoppar On Track Piraten på Åby

Tandvärk stoppar On Track Piraten på Åby

On Track Piraten kommer inte att komma till start i Gulddivisionens final på Åby i helgen. Anledningen är tandvärk.

On Track Piraten var en av favoriterna till lördagens final i Gulddivisionen på Åby. Men den folkkäre travaren tvingas tyvärr att stanna hemma den här gången. Delägaren John Backlund lät på onsdagen meddela att ”Piraten” ådragit sig en sprucken tand och strykningsorsaken rubriceras som tandvärk.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hans-Owe Sundberg tar paus från löpkörning

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson