Lördagens huvudlöpning på Vincennes, Prix Du Luxembourg, blev en stor uppvisning av favoriten Cleangame.

Jean-Michel Bazire har varit vintermeetingets stora man hittills och imorgon kan det vara dags för Belina Josselyn att få till det i världens tuffaste travlopp.

Redan under lördagens slipade fransmannen formen och i Prix Du Luxembourg (100 000€) selade han ut favoriten Cleangame. Det blev körning från start men när den inledande krutröken lagt sig var det Dijon som satt i spets tillsammans med Roman Derieux.

Första 600 gick på snabba 07,9 och klockan visade dessutom 09,7 vid passeringen för 1100 meter. Bazire hade tagit det rätt lugnt från start, men gjorde slag i saken mitt i loppet och med drygt 1000 meter till mål hade han greppat taktpinnen.

Vimmel runt Cleangame – Foto: Gerard Forni

Väl i spets ökade sjuåringen tempot undan för undan och Bazire kunde flyga solo upploppet ner.

Tiden i mål skrevs till 1.10,8a/21000 meter och i och med förstapriset på 45 000€ har nu Ouragan De Celland-sonen har nu tjänat ihop drygt 700 000€.

Blågula hoppen då? Svenskägde Cash Gamble tränad av Philippe Billard kunde tassa med i rygg på en offensivt körd Day Or Night In som tröttnade och föll tillbaka på upploppet.

Istället spelade Franck Nivard ut speeden över upploppet vilket räckte till andraplatsen på värd 25 000€. Tid 1.11,2a/2100 meter. Björn Goop slutade åtta tillsammans med I Love Paris.

Se loppet här 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Söndag: V75-tips till Bollnäs

Söndag: V75-tips till Bollnäs

Omgången: Vi riktar blickarna och fokuseringen mot Paris och Bollnäs denna sista söndag i januari. Extra V75-omgång på Bollnäs och jag provar med en matematisk lapp där jag går ut hårt och inleder med två spikar. Björn och Örjan är i Frankrike och försöker prestera  bättre än någonsin men vi har andra toppkuskar i vårt fantastiska travland och två av våra allra bästa sitter upp bakom spikbuden. Båda spikarna förväntas leda från start till mål. Stämmer resonemanget så sitter vi sedan bra till med flera rätt vältäckta lopp.

Spikarna:
1 Vanessa F.B. (V75-1)
3 Lyckans Cash (V75-2)

V75-förslag:
V75-1: 1 Vanessa F.B.(res 6-3)
V75-2: 3 Lyckans Cash (res 5-4)
V75-3: 1,4,6,7,8 (res 2-3)
V75-4: 1,4,5,6,7,8,10 (res 9-2)
V75-5: 1,2,3,4,6,7,8,9,10 (res 5-12)
V75-6: 2,3,8,10,12,15 (res 7-9)
V75-7: 3,4,7,10 (res 8-2)

1x1x5x7x9x6x4  = 7560 rader

DD-förslag
2,3 – 3 x 200 kr
2,3 – 4,7,10 x 100 kr

Totalt: 1000 kr

 

Loppanalys V75-1:

Ranking: A: 1 B: 6-3-4-11-5-10-8-9-7 C: 2-12

Spetsanalys: Många startsnabba ston med framspår. Det är bildebut för Vanessa F.B. på svensk mark och något svårbedömt så klart. Jag har sett henne öppna snabbt i Italien och känslan är att den startsnabbheten ska räcka för att svara ut övriga. Nu blir det bike och helstängt som extra tändvätska och Uffe vet vad som gäller. Jag tror på Vanessa till spets men många snabba som sagt. Spännande med utrustningsändringarna.

Loppanalys: Jag inleder med att spika då jag tror 1 Vanessa F.B. kommer att leda runt om. Detta trots två nollor i de två senaste startena. Näst senast var hon inte i ordningjobbad ordentligt men senast såg hon ordentligt tankad ut men blev då störd till galopp och det var en trolig seger som rök. Det är bildebut på svensk mark nu men jag har sett henne på video öppna snabbt i Italien. Efter några steg biter det bra och jag hoppas det ska räcka. Det blir helstängt och bike nu och det låter mumma. Jag tror hon spetsar och då ska det vara bra chans. Kan givetvis vinna med annan resa men då kan det ju strula men hon är vass även med rygg. Det är mycket öppet bakom och gardering kostar. Hon blir hårt betrodd men har också fin chans och jag har inget emot att spika i första.

Öppet som sagt bakom. Jag nämner 6 Virunga som har rätt bra kunnande men strular till det för sig titt som tätt. Lite vingelläge här. 3 April Sisu är ingen stjärna men har spetschans och skulle kunna ramla undan.

 

Loppanalys V75-2:

Ranking: A: 3 B: 5-4-6-14-13-7-9-8-11-10-1 C: 15-12-2

Spetsanalys: Lyckans Cash har bra läge med Erik och kan öppna bra. Rikard provar med Fiona Mearas men jag tror det blir svårt att komma förbi och Rikard försöker som plan b då krypa ner bakom Eriks häst.

Loppanalys: Jag fortsätter med att spika och även här är det spets och slut som gäller. Nurmos 5 Cactus blir hårt betrodd men den hästen såg inget vidare ut senast och jag är skeptisk. Skumt läge dessutom.

Jag tror att 3 Lyckans Cash leder runt om med Erik. Lyckans Cash gör ett löpärligt intryck och går hela vägen in i mål. Avslutade bra vid seger som tränarkörd senast och har nu lopp i kroppen. Man kan lita på att Arvidsson siktat hit då det är V75 på hemmaplan och då det dessutom bör bli spets så ser det mycket lovande ut. Jag tror Lyckans Cash svarar ut 4 Fiona Mearas från start och därmed ha stor vinstchans. Jag spikar. Är väl mest rädd för Cactus men hur är statusen där.

4 Fiona Mearas har löpt bra och skulle hon spetsa så blir hon mycket farlig. Jag litar dock på att Erik gör sitt jobb första biten. Som han brukar. 6 Cyborg vann knappt från spets senast och får kämpa bakifrån nu.

 

Loppanalys V75-3:

Ranking: A: 1-4-6 B: 7-8 C: 2-3-5

Spetsanalys: Michelangelo Ås försöker ta emot snabba Ajlexes Cubano och kan nog lyckas sida vid sida.

Loppanalys: Försvarar 1 Michelangelo Ås innerspåret till ledning så är det ytterst värdefullt och han får tipset på det kan bli halvbilligt från spets. 2 Ajlexes Cubano trivs i spets men ska ta sig förbi sida vid sida och det är inte så lätt. Jag tippar Michelangelo Ås men litar inte på honom i en strid.

4 Queer Fish är en mycket tuff motståndare som kan visa sig tuffast här. Har dock pustat något men Träff brukar ha väl förberett och hästen har fått banjobb. Träff har säkert siktat hit. Tål att göra en del grovjobb själv och känns given. Dessa två kan mangla varandra och övriga kommer in i matchen.

6 Beau Mec har fått ett nyttigt lopp i kroppen och lär vara framsatt i form. Har kapacitet som räcker långt i detta gäng och a-rankas också. Var fräsch senast anser Uffe och en Beau Mec i form räcker långt.

Jag litar inte fullt ut på mina tre a-bud. Jag plockar med även 7 Whitehouse Express som såg rätt bra ut bakom Lionel näst senast men fungerade sämre senast.

Sista strecket till 8 West Wing även om Broberg har haft det motigt länge. West Wings har dock visat form men fått tunga lopp. Blev för hetsig senast men jag tror han kommer att göra en bra insats här. Slipper nog grovjbbet denna gång och kan då bli en obehaglig överraskning för många. Inte för mig.

 

Loppanalys V75-4:

Ranking: A: 8 B: 1-7-5-10-4-6 C: 9-2-3

Spetsanalys: Lex Peidei är stabil och kvick men lite beroende av fin resa och över lång distans vore nog ryggresa att föredra. Troligt att Björs Frej krånglar sig till spets.

Loppanalys: Kallblodslopp och favoriten 8 Tangen Haap har en bra uppgift. Som favoriter har titt som tätt. Tangen Haap har dock inte vunnit på ett tag nu och jag litar inte fullt ut på att häst och kusk löser den här uppgiften. Senast var det inget sprudlande intryck men det är möjligt att isbanan var en minusvariant för hästen. Karlsson är optimist men det är inget nytt. Jag garderar.

Jag litar inte heller på att 1 Björs Frej håller samma fina form längre. Senast sprang han lite på tvären och var inte helt på topp. Kan få spets tidigt och det underlättar. Kan givetvis vinna men jag streckar på. Kan vara formtapp där.

7 Uggla i Mossen är inte stabil från start med voltstart men ser annars rätt fin ut och henne vill jag med rätt tidigt. Persson har även 5 Lex Peidei med. Det är verkligen ingen av mina favorithästar men han är gedigen och ofta med och hugger. Med rätt resa så.

10 Art Kjarvald kan mycket i grunden och ser hyggligt bra ut för dagen. Tobbe upp nu och han har kallblods-skrällt tidigare. Streckas tillsammans med 4 Brödsjö Odin som har fin form. Sista strecket får grundduktige 6 Titan Tabac.

 

Loppanalys V75-5:

Ranking: A: 6-8 B: 4-2-1-9-3-7-10 C: 5-12-11

Spetsanalys: Ganska oviss spetsstrid. Fiorentina Am har fint läge och drar nog iväg snabbt första biten. Tränaren vill se sin häst i spets och kusken brukar inte ha något emot det. Titan Journey kan också öppna bra och kan tidigt vara i tät. Global Utopia får mest troligt en vid sväng fram utvändigt ledaren.

Loppanalys: Ett öppet lopp då förmodade bästa hästen 8 Global Utopia fick ett startspår som luktar strul. Han var annars mycket laddad och fin  vid seger från spets med helstängt huvudlag senast. Kan vinna detta den tunga vägen men inget jag vill hamna på.

Tipset till 6 Fleuron d´Ormoy som Eriksson talade varmt om senast och körde offensivt. Han hade täckning och vann från spets och hästen verkar i fin utveckling. Bör duga fint här.

4 Titan Journey har löpt bra i spets och kan komma dit men det är långt ifrån säkert. Gick bra efter störning och galopp senast.

Spetsaktuell är 2 Fiorentina Am som får Uffe upp. Kan leda runt om. Rysaren kan heta 1 In Live Pointer som visat härlig form. Tuffare nu och lär bli över från start men fin resa kan det bli. En käck spurtare det här men visst är det värre emot nu.

9 Lyckans Star vann på bra sätt senast och får åter toppkusk i vagnen. Intressant smygläge dessutom.

Jag streckar hela b-högen.

 

Loppanalys V75-6:

Ranking: A: 12-10-3-2 B: 8-15-7-9-14-11-6 C: 13-5-4-1

Spetsanalys: Springspåren Maison Plage och Jack Zon Rasslar iväg snabbt men båda vill nog helst ha ryggresa. Inte givet vem man vill släppa till men det kan nog bli O.P.Fabulous eller Global Traveler till spets. Bättre spår har Global Traveler men Fabulous har vassare driver.

Loppanalys: 12 Importedfrmdetroit har utvecklats från en strulpelle till en starkt spurtande vinnarhäst. Senast avslutade han rejält till seger och visst kan han göra det även här. Kunnandet räcker för det men att vinna från tillägg är ingen lätt sak och det kan strula.

10 Fairplay Pellini har inte fått till det riktigt men senast var det kanske islossning då det blev en överlägsen seger efter att ha övertagit taktpinnen efter ett halvvarv. Lär inte komma till någon spets nu men kan duga.

Ledningen gillas och den som kan sno åt sig ledningen av 3 Global Traveler (vann från den positionen näst senast) och 2 O.P.Fabulous (lopp i kroppen) kan nog spåra länge och jag väljer att spela DD med den duon. Smådiffus form på Uffes häst men spets vore bra.

8 Sahara Sun har spurtat bra i flera lopp på slutet men utan att få vinna. Här kan det vara dags även om läget är chansartat.

Streckar även 15 Mr Perfect som kom med en rapp avslutning senast så formen verkar sitta där.

 

Loppanalys V75-7:

Ranking: A: 3-4-7-10 B: 8-2-11-6-5-1-12

Spetsanalys: Oviss spetsstrid. Thunderpedia kan vara osäker men felfri rätt snabb. Amour Amour har vi inte sett så mycket bakom bilen men det är möjligt att han laddas för att tidigt vara i tät.

Loppanalys: 3 Amour Amour är en flott sak som även har kunnandet. Var riktigt rejäl vid segrarna och avslutade fint senast. Har nu pustat något och har ingen toppform säger Pihlström. Det oroar något och jag garderar men kunnandet är så pass högt att det ycket väl kan räcka ändå. Speciellt då läget blev så fint. Den dryga distansen känns som ett plus. Den här pållen borde kunna vandra en bit upp i klasserna.

4 Sweet Eddie är rejäl. Håller inte samma klass som min tipsetta men Sweet Eddie bör kunna strida även i denna omgivning då han går rejält hela vägen in i mål.

7 Real Masterpiece känns intressant som inte så hårt betrodd. Vann i överlägsen stil näst senast men fungerade inte fullt ut senast. Ser ut att trivas i sin nya regi och hittar Oskar de rätta ryggarna så kan de överraska.

Sista strecket till 9 Sanda Love som är nedstruken till spår nio och det är bra. Såg väl kanske inte som allra bäst ut senast men presterade rätt bra. Kan mycket i ljusa stunder och Per på Bergh-häst har fungerat utmärkt tidigare. Fyra streck. 8 Deux en Un har varit fin efter kastering men läget är inget vidare.2 Manofthematch har varit ifrån väldigt länge. De får bli reserver.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Zahra Mil frälste Riordan på Vincennes
Nästa nyhet
Zahra Mil frälste Riordan på Vincennes

Zahra Mil frälste Riordan på Vincennes

Vincennes har kickat igång årets största travhelg och redan i lopp två blev det blågul triumf.

I Prix Moni Maker (35 000€) slog italienskfödda stoet Zahra Mil till med seger och Jerry Riordans fyraåring fick ett fint lopp serverad av Björn Goop.

Zahra Mil – Foto: Gerard Forni

Nad Al Sheba-dottern hade inte startat sedan i början av december och smögs in i det längsta.

I slutsvängen kunde Goop konstatera att det bara var ledande Fulmida att slå och när man väl kopplat greppet kom ingen nära.

Det blev till slut en komfortabel längd tillgodo och segertiden skrevs till 1.14,7/2700 meter. Förstapriset uppgick till 15 750€.

Se loppet här

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sto klubbades för 410 000 euro
Nästa nyhet
Sto klubbades för 410 000 euro

Sto klubbades för 410 000 euro

Ett treårigt sto blev fredagskvällens dyrgrip när Prix d’Amérique-auktion gick in på sin andra dag.

Greenpeace (Memphis Du Rib – Quelle Aventure) vann Prix Une De Mai (120 000€) i fjol och denna sidan om nyår har det bara blivit en start hittills.

Hon slutade då tvåa i Prix Gelinotte (100 000€) och totalt finns det 101 690€ på kontot. Men igår afton såldes alltså stoet på Arqana-auktionen och det blev ett häftig slutbud.

Hela 410 000€ kostade stoet för köparen SAS Langlais Bloodstock som även slantade upp 320 000€ för fyraårige Fame And Fortune (Sam Bourbon – Ma Crown) samt 300 000€ for Goldy Mary (Ready Cash – Bloody Mary).

Gemensamt för dessa tre är att alla såldes av Jean-Pierre Dubois som kunde kosta på sig en extra flaska champagne under kvällen. Den franske travprofilen krängde nämligen sju hästar till ett värde av drygt 1,4 miljoner euro.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dubbel Lindgren på Charlottenlund
Nästa nyhet
Dubbel Lindgren på Charlottenlund

Dubbel Lindgren på Charlottenlund

Marcus Lindgren har haft en fin inledning på det nyra året och under fredagskvällen blev det två fullträffar på dansk mark.

Redan i det inledande lopp vann fyraårige Caleb Brewster tillsammans med Birger Jörgensen. Ekipaget kunde enkelt förvalta innerspåret bakom bilen till ledningen och väl där släppte man ingen förbi sig.

Detta var Donato Hanover-avkommans första start i karriären och segertiden skrevs till 1.19,1a/2000 meter.

Den Of Warlock – Foto: ALN

Stallets andra vinnare hette Den Of Warlock och även här var det Jörgensen som körde.

Dansken forcerade sexåringen till ledningen tidigt och varvet travades sedan på 14,2.

I slutsvängen lämnade man konkurrenterna och det blev till slut ett par längder ner till tvåan i mål. Segertid 1.13,9a/2100 meter.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spelblogg: Bollnäs

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson