Kommer Readly Express försvara sin titel eller återtar fransmännen tronen? Fast Propulsion vill såklart ha ett ord med i laget, han också. Nu är det dags igen – för Prix d’Amérique i Paris.

Sista söndagen i januari är nära. Prix d’Amérique är loppet som ofta brukar kallas världens tuffaste. Ett förstapris på drygt fyra miljoner kronor och en plats förevigad i historie-böckerna väntar den som på söndag står som segrare på Vincennes. Och förhoppningarna från svenskt håll är stora.

Readly Express vann som bekant PdA i fjol med Björn Goop. Målsättningen har länge varit att försvara sin titel och den svenske stjärnans förberedelser har gått planenligt. Efter ett tio veckor långt uppehåll gjorde Readly Express comeback med att på ett lovande sätt sluta tvåa efter Bold Eagle i Prix de Bourgogne. Formen slipades ytterligare då hästen bjöds ett vilsamt lopp för två veckor sedan i Prix de Belgique. Tränaren Timo Nurmos menar att Readly minst lika bra förberedd som i fjol.

– Jag ska köra ett jobb till med honom under torsdagen. Sedan kan jag inte göra mer. Det är bara att hoppas att han får vara frisk och sedan är det upp till kuskens insats på söndag. Jag är nöjd med alla förberedelser och känner mig helt trygg, säger han till Kanal 75.

Det andra svenska hoppet är förstås Propulsion. Efter en sagolik säsong förra året, som resulterade i flera storloppssegrar och maffiga elva miljoner kronor intravat togs siktet mot en tredje raka start i PdA. Efter ett överraskande nederlag och därefter följande feber, blev det dock ett tag ovisst. Men rapporterna senaste veckorna har varit betydligt mer positiva.

– Han känns bra, riktigt bra. Han har kommit tillbaka starkt och svarat så som jag velat. Nu har han det trycket han ska ha för att starta i Prix d’Amérique, säger tränaren Daniel Redén till Trav 365.

Daniel Redén hade fyra hästar i PdA för två år sedan, i fjol tre. I år blir det ”bara” två – Propulsion får sällskap av norska hoppet Lionel som knappast är någon duvunge i Frankrike. Han gör sin fjärde raka start i loppet och slutade trea för två år sedan. Precis som i fjol är det ägaren Göran Antonsen som kör.

Franske demontränaren Sébastien Guarato får med hela fem hästar i årets Prix d’Amérique. Eridan är årets ungtupp och femåringen kvalade in via segern i Critérium Continental. Carat Williams är lite av fältets ”dark horse” efter flertalet starka insatser i skymundan i B-loppen. Valko Jenilat och Billie de Montfort tillhör PdA:s mer meriterade gäng, och så förstås stallets stora artist Bold Eagle.

Sjuåringen med över fyra miljoner euro på kontot har två PdA-segrar sedan tidigare men fick alltså se sig slagen i slutstriden av Readly Express i fjol. Efter en mer tveksam upptakt av vintertävlandet visade dock Bold Eagle den gamla gnistan senast, när han spurtade till segern i Prix de Bourgogne. Från stallet är tongångarna positiva och Bold Eagle räknas också i år som en av favoriterna till segern.

Jean-Michel Bazire sitter bakom det andra av fransmännens största hopp. Bélina Josselyn räknas i Frankrike av de flesta som årets favorit. Stoet som varit tvåa och fyra i PdA de två senaste åren har haft loppet i sikte en lång tid och formen är helt på topp. I genrepet Prix de Belgique ”vann” hon lätt, men blev efteråt diskad på grund av en trängning. Bazire har för övrigt tre hästar i fältet; Davidson du Pont vann det första B-loppet och hålls som en kommande storstjärna, och norskägde Looking Superb fick en PdA-plats efter segern i Prix Ténor de Baune.

Även Philippe Allaire selar ut en trio på söndag. Charly du Noyer får sällskap av fartfyllde Traders, som så sent som förra veckan slutade tvåa i det största sadelloppet Prix de Cornulier. Stallets bästa chans tillmäts dock Bird Parker. Även för honom är det fjärde starten i följd i loppet (sexa i fjol) och hästen har visat att formen sitter där även i år. Ska tävla utan skor på söndag, vilket blir första gången sedan PdA-starten 2016.

Så här ser startlistan ut:

2700 volt

1 Looking Superb – Alexandre Abrivard
2 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
3 Eridan – Eric Raffin
4 Davidson du Pont – Franck Ouvrie
5 Délia du Pommereux – Damien Bonne
6 Charly du Noyer – Pierre Vercruysse
7 Urlo dei Venti – Antonio Greppi
8 Uza Josselyn – Gabriele Gelormini
9 Carat Williams – David Thomain
10 Valko Jenilat – Francois Lagadeuc
11 Traders – Yoann Lebourgeois
12 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
13 Lionel – Göran Antonsen
14 Billie de Montfort – Pierre-Yves Verva
15 Readly Express – Björn Goop
16 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
17 Propulsion – Örjan Kihlström
18 Bold Eagle – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2018: Readly Express – Björn Goop
2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Up And Quick – Jean-Michel Bazire
2014: Maharajah – Örjan Kihlström
2013: Royal Dream – Jean-Philippe Dubois
2012: Ready Cash – Franck Nivard
2011: Ready Cash – Franck Nivard
2010: Oyonnax – Sébastien Ernault
2009: Meaulnes du Corta – Franck Nivard

Läs mer om vägen till Prix d’Amérique:

Läs även: Återblick: Prix d’Amérique – de fem senaste åren
Läs även: Nivard: ”Idealet vore Readly Express rygg”
Läs även: Propulsion mot PdA: ”Ready for rumble”
Läs även: Nurmos: ”Allt enligt planerna för Readly Express”
Läs även: Prix de Belgique: Bird Parker när Bélina diskades
Läs även: Han är tillbaka – Bold Eagle i Prix de Bourgogne
Läs även: Stor norsk glädje: Looking Superb klar för PdA
Läs även: Bold Eagle sexa – Délia du Pommereux vassast
Läs även: Prix de Bretagne: Davidson stark – Bold Eagle föll
Läs även: Blogg: Egentligen är ju allt det här ”Lokets” fel

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Eskilstuna

Fredag: V65-tips till Eskilstuna

Omgången: Min hemmabana Sundbyholm utanför Eskilstuna står värd för denna fredagslunch. Bästa spiken hittar jag i den tredje avdelningen då det borde vara dags för hemmahästen Exit Angot. Han såg riktigt tankad ut som fastlåst senast och har ett intressant läge med springspår på tillägg. Det kan för övrigt bli en fin lunch för Ulf Ohlsson/Svante Båth som har en hel drös betrodda hästar.

Spiken
8 Exit Angot (V65-3) såg väldigt bra ut senast, men han fick aldrig se dagens ljus från ledarryggen. Lämplig uppgift och missar inte Lars D starten ska ekipaget hamna fint till. Borde kunna köra sig till tät och då ska loppet vara över. Bra chans även från andra positioner, speciellt då värsta motståndaren 13 Emotion Man har ett iskallt läge och dessutom travade illa senast.

V65-förslag
V65-1: 3,6,11 (res 4-7)
V65-2: 1,3 (res 9-7)
V65-3: 8 Exit Angot (res 13-6)
V65-4: 1,2,3,4,5,6,7,8,11,12 (res 9-10)
V65-5: 2,5,6,10 (res 3-9)
V65-6: 1,2,4,7,9,10,11,12 (res 3,5)

3x2x1x9x4x8 = 1920 rader/kronor

LD-förslag:
6 – 4 x 400 kronor
6 – 1,2,7,9,11,12 x 100 kronor

Totalt 1000 kronor

Spela på trav hos Unibet. Klicka här.

 

Analys Eskilstuna V65-1

Ranking: A: 6-11-3. B: 4. B/C: 7-12-2. C: 8-9-1-15-10-13-14-5.

Spetsanalys: Ohlsson bakom 3 Acorn Shell lär vara klart mest angelägen på startvolten och tidigt placera sig i tät.

Loppanalys: 3 Acorn Shell blir favorit i inledningen och visst är uppgiften passande. Fyraåringen var överlägsen vid segern näst senast men bara dålig senast. Nu har han pausat ett par månader vilket kan vara positivt då han inte sett klockren ut. Ohlsson lär gasa till tät och har god vinstchans om hästen är fräsch.

Tipset ger jag dock till 6 Zangone som gjorde debut för Lars Friberg senast. Insatsen var klart godkänd och Yankee Glide-dottern borde ha gått framåt. Femåringen är van att möta betydligt tuffare motstånd och löser det sig från innerspåret på tillägg slutar ekipaget i striden.

Streck även för 11 Prototype Hanover som är en fin jänkare. Hingsten spurtade bra senast och har ett intressant läge. Träffar Jim från start bör ekipaget hamna fint till och kan då vara tuffast till slut.

Jag stänger på dessa tre då resten känns betydligt sämre. Det är möjligtvis 4 Guilty Pleasure som kan duga, men han vek ner sig enkelt senast och har ett snävt spår.

 

Analys Eskilstuna V65-2

Ranking: A: 1-3. B: 9. B/C: 7-4. C: 8-6-2-5.

Spetsanalys:  6 Chimbai är den som visat bäst startsnabbhet av de som provat bakom bilen. Gissar dock att någon av duon 1 Twice Kronos och 3 Optimum Concinnity kan svara ut, och båda lär vara intresserade av att köra i tät.

Loppanalys: Ett väldigt ojämnt lopp där jag tycker att två hästar sticker ut. Krånglar inte till det utan streckar båda och tipset ger jag till 1 Twice Kronos. Raja Mirchi-sonen var fin vid spetssegern i augusti men galopperade direkt bakom bilen senast som stenhårt spelad. Innerspåret känns därför vanskligt, men sköter sig sjuåringen finns fart för att vinna loppet.

Bra är även Svante Båths storfavorit 3 Optimum Concinnity. Det blev fel senast och hästen var fin vid segern gången före. Fyraåringen har inte startat bakom bilen tidigare, men hon känns förnuftig och hittar Ohlsson till tät är nog loppet över.

Dessa två känns som ett stabilt lås men för den som vill ha en rolig var 9 Andover B.C. tapper senast efter tokoffensiv styrning. Det var andra loppet efter vila och hästen borde ha gått framåt, men kusken vinner inga lopp på beställning.

 

Analys Eskilstuna V65-3

Ranking: A: 8. B: 13-6-3. B/C: 9-4-2-7-12-11-1. C: 5-10.

Spetsanalys: 1 Ace to Play står ensam på startvolten och lär ta hand om ledningen initialt. Kusken är säkert sugen att testa där, men jag tror att 8 Exit Angot kör till och övertar efter en bit om inte Lars D missar starten helt från sitt springspår.

Loppanalys: Här tycker jag att omgångens bästa spik finns i 8 Exit Angot. Femåringen såg riktigt bra ut senast som fastlåst och gången före fullföljde han starkt via 13 sista 800. Springspår på tillägg känns spännande och träffar Lars D någorlunda borde han kunna köra sig till tät. Väl där ska ekipaget inte förlora, men jag tror att det är bra chans även från dödens mot väldigt lämpligt motstånd.

Klart värst emot är 13 Emotion Man som gjort två starter i ny regi. Senast höll han starkt från dödens och var nära segern. Travet var dock allt annat än bra och ska han ut i spåren och göra jobbet måste aktionen stämma bättre.

Nämner även 6 Living the Dream som har tre segrar på sina fem senaste starter. Det har dock varit rätt billiga segrar och det är galopprisk från femtespåret.

 

Analys Eskilstuna V65-4

Ranking: A: 3-1-5. B: 2-4-6-11-12-7-8. B/C: -. C: 9-10.

Spetsanalys: 3 Thirsty for More har öppnat snabbt tidigare och jag tror att Ehlers tar sig förbi invändige 1 Moondancer och samtidigt håller ut 5 Timotee Journey. Någon av dessa lär sitta i tät, men fördel Thirsty for More.

Loppanalys: Ett öppet lopp där 5 Timotee Journey blir favorit. Femåringen återkom efter kortare vila senast, men såg sådär ut och galopperade på sista långsidan. Tävlar Timoko-sonen som vid spetssegern näst senast räcker det långt men det är inget jag litar på utan streckar på.

Tipset till 3 Thirsty for Money som gör debut för Jimmi Ehlers. Fyraåringen har gjort det bra i tidigare regi och hästen är startsnabb. Kommer ekipaget till tät ska det slås.

1 Moondance platsar också i A-gruppen. Cay Mäkinens pålle var riktigt bra vid segern senast och skulle han lyckas försvara innerspåret kan det mycket väl bli andra raka.

Streckar även samtliga B-hästar på spelförslaget och där nämner jag 2 Hillton Band som håller toppform samt 4 Simba som gick klart godkänt på valla senast.

 

 

Analys Eskilstuna V65-5

Ranking: A: 6. B: 10-5-2. B/C: 3-9-8. C: 1-4-7-11.

Spetsanalys:  2 Right for Glory är snabb men jag tror inte att han kan svara en felfri 6 Bravo Qira som öppnade riktigt rappt senast.

Loppanalys: Ett dåligt sprinterlopp där jag tror att skrällen 6 Bravo Qira vinner om hon är i ordning. Det var dock ett tag sedan fuxan presterade men jag ser det som positivt att hon fått vila ett par månader inför detta. Felfri bör det bära av till tät och jag chansspikar på Lunch Dubbeln.

På V65 streckar jag även mina tre B-hästar. 10 Ten Times stannade till in i svängen under anfall senast men höll sedan farten hyggligt. Gången före var han bättre och Petter tillbaka i sulkyn är i alla fall ingen nackdel. Fäller många med klaff.

5 Pastor Nybrink vann på ett vettigt sätt för tre starter sedan. Gick godkänt gången efter men var dålig senast mot tuffare motstånd. Tobbe upp för första gången är intressant och utgångsläget är fint. Räknas tidigt.

Slutligen betalar jag för 2 Right for Glory som verkligen inte är någon stjärna, men han är startsnabb och bör sitta i rygg på ledaren. Med lucka till slut kan Scarlet Knight-sonen ta karriärens andra seger.

 

Analys Eskilstuna V65-6

Ranking: A: 4. B: 11-2-9-12-10-7-1. B/C: 3. C: 5-8.

Spetsanalys: Inga startraketer. Ohlsson bakom 4 Pontiac S.W. lär vara mest angelägen.

Loppanalys: Ett långlopp avslutar och motiverad favorit blir 4 Pontiac S.W.

Femåringen har höjt sig rejält på slutet och senast såg han laddad ut som fastlåst. Efter strykning ser det ut som tidig ledning och normalt är det en toppchans.

Jag litar dock inte helt på hästen som har svikit förr och streckar även mina sjua B-hästar.

11 Alexander U.R. spurtade rappt efter sen lucka senast och den långa distansen ska vara en fördel. 2 Herrera Boko svek senast men har varit desto bättre i Finland. Fint läge och presterar han på normal nivå slutar han på målfotot. 9 Maintainability har gjort bort sig på slutet men felfri sänker hon många under slutrundan.

12 Divine är kvick och skulle Jussila servera märren ryggar fram till upploppet går ingen säker. 10 Walle West var bara dålig senast men är stark och gynnad av distansen. Slutligen streck för 7 Busy Doin Nothing som jag jagat en längre tid samt 1 Magnifik Coktail som gjort tre starter för Westholm och får Kim Eriksson upp för första gången.

 

Tipsredaktör: Mathias Blomquist

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Betäckningsrätt såldes för 110 000 euro
Nästa nyhet
Betäckningsrätt såldes för 110 000 euro

Betäckningsrätt såldes för 110 000 euro

Prix d’Amérique-auktionen inleddes under torsdagskvällen och det var en betäckningsrätt som skapade de största rubrikerna.

Fyraårige Face Time Bourbon har hittills sprungit in drygt 350 000 euro och har bland annat två Grupp I-triumfer i bagaget.

På lördag kan det bli ytterligare en fullträff när Björn Goop kör den Sebastian Guarato-tränade hästen i Prix Asso Sos Autimse France (100 000€)

Tanken är att Ready Cash-avkomman ska verka i aveln under våren och under torsdagskvällen såldes en betäckningrätt på Arqana-auktion. Klubbslaget löd på 110 000 euro och köparen heter Jean-Paul Gauvin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför STL: Lövgrens trio-alla ska räknas med chans
Nästa nyhet
Inför STL: Lövgrens trio-alla ska räknas med chans

Inför STL: Lövgrens trio-alla ska räknas med chans

Joakim Lövgren känns som nyckeltränare och kusk inför lördagens övningar på Kalmartravet. Stallet selar ut tre hästar – och alla i trion måste räknas med bra möjligheter.

Stall Joakim Lövgren reser mot Kalmar och lördagens STL med tre mycket intressanta hästar som alla lär bli flitigt anlitade streck. En av dem är Ready Cash-valacken Illuminati som verkligen har tagit klivet fram de senaste månaderna. Femåringen är en riktig tuffing, något han visade inte minst senast när han defilerade hem ett stayerlopp på Åby. Det var fjärde segern på de fem senaste starterna, men med lite mer tur hade det kunna vara fem raka – näst senast i finalen på Solvalla hade han inte lyckan med sig.

– Han ville så jäkla mycket. Han fick ta upp i rygg och då hackade det i travet. Hästen höll på att explodera helt enkelt och hade han haft fritt hade han nog vunnit det där med tio meter. Men det är sådant som han blivit av med mer och mer och det är därför han blivit så bra också. Senaste starten blev nästan som ett enklare banjobb senast, kan man säga. Hästen har känts fin i träningen efter det också, säger Jonas M Oscarsson i Lövgrens stall till Travnet.

Att Illuminati inte är rädd för att gå i klinch med sitt motstånd, har han redan bevisat. På lördag blir han stor favorit i Bronsdivisionen. Frågan är vilket upplägg som nu används.

– Här blir det att köra så fort som det går från början för Jocke och försöka ta sig framåt tidigt, antingen för att nå till ledningen eller för att lägga sig i dödens. Det spelar nog inte så stor roll för hans del och det ska vara en bra chans.

Tyske Jairo har etablerat sig i rikstotons högsta klass. Hästen kommer till lördagens lopp med tre raka segrar. Det efter att senast besegrat ett starkt gäng i Gulddivisionens final. Den här uppgift ser i alla fall på pappret mycket lämplig ut, men innerspåret är kanske inte det bästa för Jairo?

– Jairo är det bara bra med. Han har blivit avmaskad sedan senaste starten, men tränat på som vanligt och det är klart att man måste tro på bra chans med honom också. Här blir han väl troligen överflyglad från början, men de får försöka ta sig ut direkt i så fall och kanske hitta till ledningen.

Hur är det med Jairos startsnabbhet?

– Hade det varit i somras så hade jag inte trott på någon chans att ta ledningen från innerspåret, men han har blivit allt snabbare och skulle till exempel någon av de som är snabbast utvändigt galoppera eller så, är det inte alls omöjligt att han håller upp. I vilket fall måste det vara en bra chans; han vann ju finalen senast och jag tycker att det här loppet ser enklare ut för honom.

Stall Lövgren kompletterar sin trio med Marjons Ivory i sto-loppet. Femåringen har hunnit med fyra starter i nuvarande regin och i sina två senaste starter visat att hon har mycket kunnande. Båda loppen har vunnits den tunga vägen.

– Vi har haft henne en tid nu men hon var lite orolig i de två första starterna för oss, men hon börjat hitta rätt här hemma nu och då har det också kommit två segrar. Hon känns bara uppåt i träningen. Hon hoppade ju från fjärdespåret och även om ett andraspår är lite bättre är det ändå lite vanskligt, en viss galopprisk är det. Det är en häst som vi tror på en del för framtiden, hon är rejäl och felfri ska hon räcka långt om hon är som senast.

Låter som tre bra chanser. Är det någon av dem som sticker ut lite extra?

– Illuminati är nog överlägsen i sin klass, det har vi ju sett. Jag tror att om han får fortsätta i den här utvecklingen så är han uppe i Gulddivisionen innan året är slut. Jag skulle ranka honom etta bland våra chanser men är i så fall tätt följd av Jairo. Även Marjons Ivory ska förstås räknas, hon är ute i en låg klass och vi har inte sett hennes fulla kapacitet ännu, avslutar Jonas M Oscarsson. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Axevalla
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Axevalla

Torsdag: V64-tips till Axevalla

Axevalla V64

Omgången: Vi har jackpot på Axevalla ikväll och jag provar med två singelstreck. En av dessa har visat fin form och har en mycket passande uppgift. Min andra spik är däremot en något vildare chansning. En meritlös häst som nu gör debut i ny regi och tränar bra. Får förtroendet på hörsägen och misstanke i ett billigt lopp. Chansspiken rensar bra. En trolig och en rolig kan vi dra till med och sedan får vi se hur troligt och roligt det blev.

Sunda spiken: 6 Jejje Palema i V64-5.

Chansspiken: 6 Lady Vishwa i V64-2.

V64-förslag: Enbart för alla rätt

1,3,6,8 (4-7)
6 Lady Vishwa (5-11)
1,3,4,5,6,8 (7-2)
1,2,4,7,8,9,10 (3-5)
6 Jejje Palema (8-5)
1,2,3,4,5,7,8,9,10,11 (4-5)

4x1x6x7x1x10 = 1680 rader

DD-förslag: 6 – 4,5 x 500 kr Totalt: 1000 kr

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 8-6-3-1 B: 4-7 C: 2-5

Spetsanalys: Gossip’s Cash öppnade bra med voltstart senast och Calle är vass. Han vill nog till spets. Kungkurt har spår ett och trivs i tät men jag tror Calle med häst spetsar. Från tillägg försöker nog Thorn Bird att öppna snabbare än favoriten Southwind Feji och sedan köras offensivt. Kanske för att försöka överta taktpinnen.

Loppanalys: 8 Southwind Feji gör årsdebut coh blir stor favorit. Detta är ju en härlig segerstaplare som sällan eller aldrig gör sina anhängare besvikna. I sin senaste start var hon inte helt på topp men ändå fullt godkänd bakom In Toto Sund och Shadow Gar. Hon var då inte helt kurant och fick pusta. Hon hann dock med att bli struken inför en tilltänkt start och Hedberg har haft en del problem i stallet. Nu tränar hon fint och stalloformen är klart uppåt men är inte vässad. Hon har fått ett lugnare banjobb. Hon har tillägg över kort distans men fältet är litet och det troliga är att hon löser uppgiften. Det finns ändå vissa frågetecken och som storis vill jag ha med några emot. Hon måste ju skor på nu och är van barfota men de flesta segrarna är tagna med dojor.

6 Thorn Bird har löpt bra i ny regi och näst senast avlsutade hon mycket bra och var inte långt borta från att överraska i V75. Hon är stark och Eklundh säger sig inte vara besegrad på förhand. Det blir nog ett offensivt upplägg och det kan bli tidig spets och då blir det intressant.

I ledningen sitter nog 3 Gossip’s Cash och han är inte oäven. Har svårt med aktionen men gynnas säkert av spets eller åtmionstone innerspår för att trava bättre. Han är rätt stark och kan tänkas utmana. Får ett tredje och sista streck tillsamans med 1 Kungkurt som har läget och trivs med tätkänning. Fyra streck.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 6 B: 5-11-10-7-4-9-2-8 C: 1-3-12

Spetsanalys: Ovisst med flera orutinerade hästar bakom bilen. Miami Pellini har öppnat snabbt tidigare. Står dock långt ut och har varit ifrån så upplägget är ovisst. Det kan bli Lady Vishwa till spets.

Loppanalys: Ett riktigt klent lopp där ingen sticker ut. Den klare favoriten bör alltså inte ha överdrivet bättre chans än övriga och jag går emot 5 G.K.Trixy som enbart är en mediumhäst. Senast blev det galopp.

Jag tar en rå och chansspikar mig ur problematiken. Jag har nämligen en god känsla för 6 Lady Vishwa som inte är överdrivet tufft streckad. Hon har inga meriter alls att tala om även om hon var fullt godkänd från spets i sin debut. Är dock en reslig och rätt fin modell och borde kunna bättre. Nu gör hon mycket intressant debut i ny regi Stefan Persson och det är bra snack från Persson då hästen tränar fint. Det kan bli spets och det vore mycket värdefullt. Jag räknar med en krafitgt förbättrad Lady Vishwa ikväll och jag provar med att spika mig ur loppet. Jag lämnar dock långt ifrån några garantier. Spikval på dylika vaga grunder är långt ifrån något att eftersträva men jag gör lite av ett undantag. Och det är bra rens. Och gardering kostar verkligen på. Gissar jag rätt så sitter vi nog bra till.

11 Epsiod har rätt bra form och 10 Dracula kan en del.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 8-4-1-5 C: 6-3 C: 7-2

Spetsanalys: Lightning Photo är kvick i väg men smyglopp över den långa distansen kan nog passa bäst. R.K.King är snabb och spetskatuell. Kommer tillbaka efter operation och upplägget är ovisst. Kan bli Digger Lord till tät trots spåret längst ut.

Loppanalys: Ett litet fält men ändå lite lurigt då det är minst sagt ont om fomrstarka hästar som dessutom brukar vinna lopp. Tipset till 8 Digger Lord som trots spåret längst ut har viss chans att tidigt nå spets. Han kan öppna bra ibland och känslan är att det bli laddning. Skulle han nå ledningen så bör det vara fin chans men det scenariot är långt ifrån säkert. Han behöver välvilliga invändiga konkurrenter för att nå dit. Skor på är ingen fördel men hästen var i alla fall enligt Stenströmer jättefin i jobb nyligen.

4 Viking’s Topline duger bra men verkar ha lite problem med de vintriga förhållanden och banunderlag som råder och det är ingen toppform. Startar mycket tätt nu och det kan slå åt båda håll. Finns frågetecken med andra ord men hästen är en av de allra bästa i fältet. Dessutom klart kuskförstärkt.

1 Wingait Erik har ingen toppform efter uppehåll siar Persson och kan knappast försvara innerspåret till någon ledning. Har bra kapacitet och bör ändå få en fin resa.

5 R.K.King återkommer efter operation och i ny regi. Har fått ett par banjobb innanför västen och har fart för att strida. Ändå mycket svårbedömd status. Danne bukar dock ha tränat på och han verkar rätt nöjd.

Frågetecken på alla dessa och jag tar med även duon  6 Uncle di Poggio och 3 Lunatic Face som båda är starka.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 10-9 B: 4-2-7-8-1 C: 3-5

Spetsanalys: Tourzo har fint läge och har vettig chans på spets.

Loppanalys: Fyraåriga ston ska ut och fightas och jag streckar drygt halva ligan. Tipset till 10 Orbital Ås som var duktig tvåa bakom kapable Sato näst senast. Visade dock inget extra i sin V75-start senast och har nu bakspår. Givet bud om formen sitter där.

9 Wahtoshi vann mycket lätt för tre starter. Det var från spets och hon kan vara lite krånglig i ryggar så läget drar ner chanserna. Om allt klaffar så duger hon fint. Mycket fint till och med.

4 Jasmin Band hade sparat i mål näst senast och var fullt godkänd efter galopp senast. Får nästa streck.

Jag streckar sedan 2 Tourzo som kan leda runt om samt 7 Our Girl som var direkt klen senast och har pausat men duktig före det.

Jag tar med alla b-hästar.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 6 B: 8-5-7-4-9-11-10 C: 1-2-3

Spetsanalys: Heather Bound öppnar bra och har läget med vass kusk. Lär släppa och jag tror Jejje Palema öppnar snabbt från tillägg och tidigt är i tät. Hon är snabb.

Loppanalys: Ett stolopp. Stall Hedberg har här en ny fin chans då jag tror att 6 Jejje Palema löser uppgiften och vinner. Jejje Palema har svarat för flera fina insatser på sistone men senast fick hon inte fritt i tid i V75. Avslutningen var i alla fall klart bra och det var med fin spänst sista kliven in mot mål. Näst senast vann hon lätt  efter tidig ledning och trots tillägg så tror jag på tidig spets och seger även här. Hästarna/kuskarna  på startvolten borde vara nöjda med den ryggen. Jejje trivs i ledningen, öppnar bra och blir svårfångad. Jag spikar.

8 I’m Sailing har bra kapacitet men det låter inte påställt efter uppehåll. Brukar också tävla barfota men kunnandet räcker. Veijo ligger också lite smålågt med 5 Bigarrå. Från stall Hedberg låter det dock bra på min spik.

Loppanalys V64-6:

Ranking:A: 4-5 B: 7-3-1-11-9-10-2-8

Spetsanalys: Jullan Palema laddas för spets. Utmanas av Vikens Energy. Davici är också snabb men lär smygas.

Loppanalys: Här i sista drar skrällen extra fint och jag streckar samtliga. Det blir tio markeringar då två pållar stannar hemma. Tipset till nästa Palema-häst. 4 Jullan Palema låter det nämligen uppåt på och hon har läge för spets. Där har hon löpt bra med en seger och an andraplats och får hon dämpa det minsta i tät så bör hon duga fint.

Jag dubblar a-gruppen och DD-spelet med 5 Vikens Energy. Denne har fått ett par lopp i kroppen nu efter långt uppehåll och närmar sig rätta formen. Kan en del i grund och botten och är också aktuell för spets. Skulle han nå spets så blir han mycket spännande att se. Har tagit sina segrar just från spets och bitit ifrån sig bra där.

Jag litar inte fullt ut på duon och streckar alltså vidare med alla. 7 Davici är fartfylld och gör debut i ny regi. Ska behöva lopp i sig och köras snällt är rapporterna men är ändå lite spännande.

3 Doyouknow duger fint men är nog inte så lättkörd. 1 Elegant Frost bör få en fin resa och är rätt bra. Halvtidigt bud från sitt fina läge. Stenströmer ligger rätt lågt med 11 Ellipsis Am som annars är rätt snabb. Tio streck och det är alla.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bakspår för svenskarna i Prix du Luxembourg

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson